Forum Logo




Çinli Üreticiden Düşük Güçlü Ekran Kartı: Glenfly Arise GT-10C0

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Temmuz 2022, 20:49   #1
Çevrimiçi
Çinli Üreticiden Düşük Güçlü Ekran Kartı: Glenfly Arise GT-10C0




Çinli Üreticiden Düşük Güçlü Ekran Kartı: Glenfly Arise GT-10C0
Www.TrendForum.Net



Çinli şirketler, işlemcilerle birlikte GPU pazarında söz sahibi olmak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Daha önce modeli tam olarak belirlenemeyen ve “Zhaoxin Glenfly” olarak adlandırılan bir ekran kartı karşımıza çıkmıştı. Bu kartın teknik özellikleriyle ilgili hiçbir bilgimiz yoktu, şimdi ise neredeyse tüm detaylar gün yüzüne çıktı.



Her şeyden önce bu bir oyun GPU’su değil. Glenfly, alt segment GPU alanında yeni bir yarışmacı olarak karşımıza çıkıyor. GT10C0 isimli bir model ise 500 MHz saat hızına sahip 28nm GPU’ya dayanıyor. Kartın 2 GB ve 4 GB GDDR4 belleklere sahip iki seçeneği mevcut. Bellek veri yolu ise 64 bit/128 bit ile kısıtlı.



Öte yandan kartın kartın 1.5 TFLOP’luk FP32 hesaplama gücüne sahip olduğu belirtilmiş. Eğer ham hesaplama gücü açısından bir karşılaştırma yaparsak, AMD Radeon RX 6400’ün 2.4 kat daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz. BXC tarafından paylaşılan verilere göre, Glenfly kartı Glmark2’de (Linux için açık kaynaklı bir OpenGL ES 2.0 testi) sadece 3241 puan alıyor. Bu platformda kıyaslama yapmak çok zor. 2017 yılında tanıtılan Radeon 520 ile kıyaslama yapıldığında, Glenfly Arise’nin 3 kat daha yüksek puan aldığını ekleyelim.



Arise GPU’nun üretilme amacı temel görevleri yerine getirebilmek. Bu bağlamda DirectX 11 API ile birlikte HEVC ve H.264 için kod çözme / kodlama desteğine sahip olduğunu özellikle belirtelim. Ayrıca Glenfly Arise GPU’lar Linux ve Windows dahil olmak üzere her türlü işletim sistemini destekliyor. Şirket, kartların yalnızca Intel ve AMD platformlarında değil, aynı zamanda yerli olarak üretilen CPU’larla birlikte çalıştığını da doğruladı.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arise, Çinli, düşük, ekran, glenfly, gt10c0, güçlü, kartı, Üreticiden


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
AMD, Ekran Kartı Kıyaslama Aracını Duyurdu KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 27 Haziran 2022 21:12
Intel Arc Ekran Kartı, AMD İşlemcilerle Daha Düşük Performans Gösteriyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 23 Haziran 2022 21:20
Zhaoxin Glenfly Harici Ekran Kartı Görüntüleri Ortaya Çıktı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:41
Ekran Kartı Sevkiyatları %32 Arttı, AMD Pay Kazandı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 09 Haziran 2022 12:27
AMD’den Düşük Bütçeli Yeni Ekran Kartı: RX 6300 KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 31 Mayıs 2022 05:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net