Forum Logo




Teknofest Uçan Araba Yarışması'na başvurular için yarın son gün

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Kasım 2022, 13:03   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Teknofest Uçan Araba Yarışması'na başvurular için yarın son gün




Teknofest Uçan Araba Yarışması'na başvurular için yarın son gün
Www.TrendForum.Net

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Cezeri yürütücülüğünde düzenlenen Uçan Araba Yarışması'na başvurular yarın sona erecek. Yarışmada toplam 230 bin TL ödül verilecek.

Teknofest'ten yapılan açıklamaya göre, geleceğin araçlarından biri olarak görülen "uçan araba" alanında düzenlenen yarışmayla yoğun nüfusun da dahil yerleşim bölgeleri arasında bir noktadan diğerine emniyetli bir şekilde seyredebilecek bir "uçan araba" konseptinin ortaya konulması hedefleniyor.

Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm üniversite (lisans, yüksek lisans, doktora) ve lise öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmaya başvurular yarın sona erecek.

Takımlardan, aynı anda birden fazla uçan arabanın bir şehirde görev yaptığı durumu düşünerek araçların birbirleri ve çevreleriyle güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlayacak tasarımlar yapmaları bekleniyor. Çalışmalarını, geleceğin uçan arabalarında önemli bir yer teşkil edecek hava trafik yönetim sistemi üzerinde yoğunlaştıracak ekiplerin, tasarladıkları uçan arabayı simülasyon ortamında göstermeleri de isteniyor.

Finalde 230 bin TL ödül

Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı Teknofest teknoloji yarışmaları kapsamında gerçekleştirilen Uçan Araba Yarışması'nda toplam 230 bin TL ödül verilecek.

Cumhuriyetin 100. yılında İzmir, Ankara ve İstanbul'da düzenlenecek Teknofest 2023'te 41 ana yarışma 102 alt kategoride gerçekleştirilecek.

Kaynak
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
araba, başvurular, gün, için, son, teknofest, uçan, yarın, yarışmasına


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sevdiğini uçan kuştan kıskanan erkek Beatrice Trend Sözlük 22 06 Aralık 2023 12:51
Uçan Sabri Destina Trend Sözlük 2 05 Ekim 2022 23:26
ıq düşüren bilgi yarışması Roronoa Zoro Komedi ve Mizah 4 13 Eylül 2022 16:05
Beşiktaş'ta gündem golcü! Salih Uçan için takas formülü.. KoJiRo Beşiktaş 0 27 Mayıs 2022 21:37
Çinli Xpeng, uçan otomobilini sergiledi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net