Forum Logo




Eğlence garanti: Dünyanın en güçlü roketi SpaceX Starship yarın fırlatılacak

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Nisan 2023, 12:30   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Eğlence garanti: Dünyanın en güçlü roketi SpaceX Starship yarın fırlatılacak




Eğlence garanti: Dünyanın en güçlü roketi SpaceX Starship yarın fırlatılacak
Www.TrendForum.Net

SpaceX'in birkaç yıldır almayı beklediği federal onay nihayet verildi. Elon Musk’un CEO’su olduğu şirket dünyanın en güçlü roketi Starship’i 17 Nisan Pazertesi günü fırlatacak.




SpaceX, Dünya'dan havalanacak en büyük ve en güçlü roket olan Starship'in fırlatılması için Cuma günü Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA) beklenen yeşil ışığı aldı. SpaceX'in birkaç yıldır almayı beklediği onay sayesinde 17 Nisan Pazertesi günü için belirlenen test uçuşunun önünde bir engel kalmamış oluyor.

Starship ne zaman fırlatılacak?

FAA, SpaceX'in tüm güvenlik, çevre, politika, faydalı yük, hava sahası entegrasyonu ve mali sorumluluk gerekliliklerini karşıladığına karar verdi. Ajans, lisansın beş yıl süreyle geçerli olduğunu da ekledi. Halihazırda Starship, Teksas'taki "Starbase” istasyonunda hazır bir şekilde bekliyor. Her şey planlandığı gibi giderse, Starship Türkiye saati ile 15:00’da fırlatılacak.

Test uçuşu saat 14:15’te başlayacak olan YouTube canlı yayını aracılığıyla izlenebilecek. Her şey planlandığı gibi Starship fırlatılacak ancak yörüngeye ulaşmayacak. Starship'in 235 km’ye çıkması yani neredeyse yörüngeye yakın bir yüksekliğe erişmesi bekleniyor. 120 metre boyunda olan Starship iki kısımdan oluşuyor. 33 Raptor roketli Super Heavy güçlendiricisi, roketin üst kısmı olan Starship’i hedefe kadar yükseltecek ve ardından ana roketten ayrılarak Dünya’ya geri dönecek. 6 Raptor motorlu Starship yoluna bir süre daha devam ettikten sonra Pasifik Okyanusu’nda bulunan üsse iniş yapacak.

“Başarı belki, eğlence garanti”

Elon Musk’ın “başarı belki, eğlence garanti” olarak nitelendirdiği bu ilk deneme esasında büyük bir önem taşıyor. SpaceX Starship'i NASA'nın Artemis 3 astronotlarını 2025 yılında Ay'a indirmek için kullanacak.

Starship aynı zamanda SpaceX'in uzun vadeli Kızıl Gezegen'e yerleşme hedefinin bir parçası olarak astronotları Mars'a uçurmak için kullanmayı planladığı araç. Daha detaylı bilgi için üstteki bakınız bağlantısını kullanabilirsiniz. Hemen aşağıda ise Starship canlı yayını bulunuyor. Yarın için saatinizi ayarlamanız ve test uçuşunu izlemeniz tavsiye edilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dünyanın, eğlence, fırlatılacak, garanti, güçlü, roketi, spacex, starship, yarın


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Çin roketi nereye düşsün istersiniz? Beatrice Trend Sorular 12 24 Kasım 2023 21:20
Yarın dünyanın son günü olsaydı, bugün tüm paranızı neye harcardınız? Beatrice Trend Sorular 3 17 Mart 2023 01:15
Dünyanın en güçlü hava kuvvetleri açıklandı! Türkiye'nin bulunduğu sıra şaşırttı Beatrice Dünyadan Haberler 0 08 Ocak 2023 19:08
Dünyanın En Güçlü Süper Bilgisayarları Açıklandı: AMD, Intel'i Geride Bıraktı! KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 30 Mayıs 2022 19:38
Elon Musk, SpaceX Ürünlerinin Yakında Dogecoin ile Satın Alınabileceğini Açıkladı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 28 Mayıs 2022 07:30




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net