Forum Logo




Ay’ın Karanlık Yüzünde Yeni Keşif: ‘Hawaii’nin 5 Katı Büyüklüğünde’

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 06 Mayıs 2023, 20:11   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Ay’ın Karanlık Yüzünde Yeni Keşif: ‘Hawaii’nin 5 Katı Büyüklüğünde’




Ay’ın Karanlık Yüzünde Yeni Keşif: ‘Hawaii’nin 5 Katı Büyüklüğünde’
Www.TrendForum.Net

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Ay’ın Karanlık Yüzünde Yeni Keşif: ‘Hawaii’nin 5 Katı Büyüklüğünde’

Bilim insanları, Ay’ın Aitken Havzası’nda Hawaii adasının 5 katı büyüklüğünde olduğunu ifade ettikleri dev bir yapı keşfettiklerini duyurdu.

Bilim insanları, Ay’ın karanlık yüzünde bulunan Aitken Havzası’nda Hawaii adasının 5 katı büyüklüğünde dev bir yapı keşfetti.



AA’nın Indy100 sitesinden aktardığına göre, Hawaii’nin 5 katı büyüklüğündeki dev yapı, Ay’ın Güney Kutbu-Aitken Havzası’nda gömülü bulundu.

‘OKSİTLER SONUCU OLUŞAN METALLERDEN MEYDANA GELMİŞ OLABİLİR’

ABD’nin Baylor Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren araştırmacı Peter James, bu devasa yapının asteroit ya da magma okyanusunun kristalleşmesinden kaynaklanan oksitler sonucu oluşmuş metallerden meydana gelmiş olabileceğini belirtti.

James, yapıyı tarif ederken “Hawaii Adası’nın 5 katı büyüklüğünde bir demir yığınını alıp gömdüğünüzü düşünün. Tespit ettiğimiz yapı, aşağı yukarı böyle” değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu keşif, ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA), Ay’ın yer çekimi haritasını çıkaran Grail uzay aracından alınan verilerin incelenmesi sonucunda ortaya çıktı.

Kaynak: Ay’ın Karanlık Yüzünde Yeni Keşif: ‘Hawaii’nin 5 Katı Büyüklüğünde’

NASA, Ay Toprağından Oksijen Çıkarmanın Yolunu Buldu: “Büyük Bir Adım”

NASA’dan bir mühendis, bu teknolojinin “insan varlığının ve Ay ekonomisinin sürekliliğini mümkün kılabileceğini” söylüyor

ABD uzay ajansının Ay’da insan üsleri inşa etme planlarını ciddi ölçüde ilerletecek bir hamleyle, NASA’daki bilim insanları Ay toprağından nasıl oksijen çıkarılacağını buldu.

NASA’nın Houston’daki Johnson Uzay Merkezi’nden bir ekip, karbotermal reaksiyon yaratmak için yüksek güçlü bir lazer kullanarak ilk kez vakumlu bir ortamda yapay Ay toprağından oksijeni başarıyla çıkardı.

Karbotermal İndirgeme Gösterimi (Carbothermal Reduction Demonstration/CaRD) deneyi, solunum için oksijen üretmenin yanı sıra ulaşımda itici yakıt olarak da hayati önem taşıyabilir.

NASA mühendisi Anastasia Ford, “Ekibimiz CaRD reaktörünün Ay yüzeyinde hayatta kalabileceğini ve başarılı bir şekilde oksijen çıkarabileceğini kanıtladı” diyor.

Ay’da kalıcı bir insan varlığı oluşturmak, NASA’nın Artemis görevinin uzun vadeli hedeflerinden biri ve bu görev, ilk astronotların 2025 gibi erken bir tarihte Ay yüzeyine dönmesini sağlayacak.

Bu son deneyin başarısı, artık oksijen toplama teknolojisinin hazırlık seviyesinin 6’ya ulaştığı, yani uzayda test edilmeye hazır olduğu anlamına geliyor.

NASA’da kıdemli bir mühendis olan Aaron Paz şöyle diyor:

Önceki haftalarda NASA, programın ilk mürettebatlı uzay uçuşu olacak Artemis II görevinde Ay’ın etrafında dolaşacak 4 astronotu açıklamıştı.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ay’ın, büyüklüğünde’, karanlık, katy, keşif, yeni, yüzünde, ‘hawaii’nin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yeni Zelanda'da 7,1 büyüklüğünde deprem BBQ SAUCE Dünyadan Haberler 0 24 Nisan 2023 13:33
Yeni keşif: İnsan beyni, "göz açıp kapayıncaya" kadar sahte anı üretiyor Zeytin Bilim Dünyasından Haberler 0 11 Nisan 2023 15:58
Heyecan veren keşif: Ay yüzeyinde küçük cam kürelerde hapsolmuş binlerce ton su bulundu Zeytin Bilim Dünyasından Haberler 0 29 Mart 2023 16:15
Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi Beatrice Ülkemizden Haberler 3 21 Şubat 2023 07:05
Katy Perry – Daisies KoJiRo Yabancı Şarkı Sözleri 0 19 Haziran 2022 15:22




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net