Forum Logo




Karaciğerimizin Biz Kaç Yaşında Olursak Olalım 3 Yaşında Olduğu Keşfedildi

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Haziran 2022, 20:31   #1
Çevrimiçi
Karaciğerimizin Biz Kaç Yaşında Olursak Olalım 3 Yaşında Olduğu Keşfedildi




Karaciğerimizin Biz Kaç Yaşında Olursak Olalım 3 Yaşında Olduğu Keşfedildi
Www.TrendForum.Net

Bilim insanları, karaciğer hücreleri üzerinde yaptıkları yeni çalışmayla her karaciğerin bireyin yaşından bağımsız olarak 3 yaşında olduğunu keşfetti. Bu, DNA konusunda zengin olan uzun ömürlü hücreler sayesinde mümkün oluyor.

Kendi vücudumuz üzerinde daha fazla bilgiye sahip olmak için araştırmalar tüm hızıyla sürerken bilim insanları, yeni ve şaşırtıcı bir keşfe imza attı. Cell Systems’de yayımlanan yeni araştırma, bir insanın ne kadar yaşlı olduğu fark etmeksizin karaciğerinin yaklaşık 3 yaşında olduğunu ortaya koydu. Araştırmada 20 - 84 yaş aralığındaki 50 bireyin biyopsi örnekleri incelendi.

Vücudumuz yaşlandıkça hücrelerin yenileme ve onarım hızları da zamanla azalıyorken yeni araştırma, bunun karaciğerdeki ‘hepatosit’ isimli hücreler için geçerli olmadığını gösterdi. Karaciğer hücrelerinin anlamında zengin olanlarının diğer karaciğer hücreleriyle karşılaştırılması, hücre yenilenmesinde önemli farklılıkları ortaya çıkardı.

DNA'sı zengin olan hücreler 10 yıla kadar yaşayabiliyor:



Buna göre tipik hücreler yılda yaklaşık bir kez yenilenirken, DNA anlamında zengin olan hücrelerin karaciğerde on yıl kadar yaşayabildiği gözlemlendi. Diğer hücrelerin yenilenme hızı yaşlandıkça düşerken, DNA’sı zengin hücrelerin bu özelliğinin bizi zararlı mutasyonlar biriktirmekten koruyan korucu bir mekanizma olabileceği öne sürüldü.

Yapılan keşif, karaciğerimizin nasıl çalıştığı konusuna ışık tutan biyolojik mekanizmalara dair yeni ve önemli bir keşif olma özelliği taşıyor. Gelecekte kendimizi hastalıktan korumak için organları tanımamızın önemi yüksek olurken bilim insanları, bir diğer yandan da kalp gibi diğer organlarda da hücrelerin ne kadar hızlı yenilendiğini incelemeye devam ediyor.

Webtekno
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
biz, kaç, karaciğerimizin, keşfedildi, olalım, olduğu, olursak, yaşında


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İlk telefonunuz kaç yaşında oldu ve markası neydi? Never Give Up Kafamıza Göre 5 10 Ocak 2024 04:12
20 yaşında arabasız olmak DeepSilence Trend Sözlük 8 08 Ocak 2024 15:17
Erkek ve Kadınlar İçin İdeal Spor Zamanının Farklı Olduğu Keşfedildi KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 31 Mayıs 2022 20:54
"Başarılı olalım mutlu olalım" KoJiRo Beşiktaş 0 29 Mayıs 2022 16:17
76 Yaşında! Dolly Parton Güzellik Sırrını Açıkladı! DeepSilence Vücut ve Cilt Bakımı 0 23 Mayıs 2022 12:03




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net