Forum Logo




“Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi, Lise Çağındaki Gençleri Yılın İlk Bilim Etkinliklerine Davet Ediyor

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Ocak 2024, 13:00   #1
Çevrimiçi
“Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi, Lise Çağındaki Gençleri Yılın İlk Bilim Etkinliklerine Davet Ediyor




“Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi, Lise Çağındaki Gençleri Yılın İlk Bilim Etkinliklerine Davet Ediyor
Www.TrendForum.Net



Bilim Kahramanları Derneği’nin öncülüğünde, Pfizer Türkiye’nin katkıları ile gerçekleşen “Bilim Gençlerle Kazanacak” Projesi 2024’ü yeni bilim etkinlikleriyle karşılıyor.

14-18 yaş aralığındaki lise öğrencileri, ücretsiz bilim etkinliklerine çevrimiçi ve fiziki olarak katılabiliyorlar. Proje kapsamındaki etkinliklere katılım gösteren gençlere katılım belgesi de veriliyor.

Hastaların hayatını değiştiren çığır açan yenilikler için bilim kazanacak anlayışıyla çalışan biyofarma şirketi Pfizer Türkiye, gençlere bilim sevgisini aşılamak, bilim insanlarıyla birebir diyalog geliştirerek onların merak duygularını beslemek, soru sormalarını teşvik etmek ve geleceğin bilim insanları olmaları noktasında çevreleriyle birlikte onlara ilham olmak amacıyla Bilim Kahramanları Derneği ile 2021 yılından bu yana Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi’ni sürdürüyor.

Gençlere eğitim ve kariyer yolculuklarında çeşitli bilim dalları ile ilham vermeyi amaçlayan proje sayesinde lise öğrencileri, farklı dallarda çalışan bilim insanlarıyla bir araya gelerek onların çalışmalarını yakından tanıma, bilimsel süreçleri yakından inceleme, bilimsel sorularla hipotez oluşturma, hipotezi test etme ve evdeki malzemelerle deney hazırlama gibi süreçleri tecrübe edebiliyorlar.



Tamamı ücretsiz gerçekleşen bilim etkinliklerinin duyurularına ise Bilim Kahramanları Derneği ve Pfizer Türkiye sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor. #bilimgençlerlekazanacak

Bilim Etkinlikleri Ocak Ayı Takvimi

10 Ocak 2024 Çarşamba, saat 18.30-20.00


Aksaray Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Deligöz ile “Küçük Şeylerin Hikayesi: Nanomalzemeler” konulu Online Bilim Etkinliği

Prof. Dr. Engin Deligöz: “Nano malzeme, bir veya daha fazla dış ölçüsü nano boyutta olan malzemedir. Nano boyut, maddenin atomdan önceki son basamağıdır. Bir malzemenin makro/mikro boyutta sahip olduğu optik, mekanik, elektriksel ve renk gibi özellikler nano boyutta farklılık ya da tam tersi bir özellik gösterebilir. Hatta makro/mikro boyutta oluşmayan bazı fiziksel özellikler, nano boyutta ortaya çıkabilir. Bunun en önemli nedeni, malzemenin boyutunun küçülmesiyle beraber yüzey alanlarının hacimlerine oranlarının artmasıdır. Yüzey alanı/hacim oranı arttıkça, düşük moleküler ağırlığa sahip maddeler oluşturmak mümkündür” dedi.

18 Ocak 2024 Perşembe, saat 18.30–20.00

Bartın Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şuayip Yüzbaşı ile “Matlab’da Matematiksel İşlemler ve Grafik Çizimleri” konulu Online Bilim Etkinliği

Prof. Dr. Şuayip Yüzbaşı: “Matlab’da Matematiksel İşlemler ve Grafik Çizimleri başlıklı etkinliğimizde liseli öğrencilere, ilk olarak Matematiksel Paket Programlarından biri olan MATLAB programı hakkında bilgilendirme yaparak ve program menüsünü tanıtarak etkinliğimize başlayacağız. Daha sonra, MATLAB’de temel matematiksel işlemlerin nasıl yapılacağının yanı sıra MATLAB’ın hazır fonksiyon komutlarını tanıtacağız. Matlab’da trigonometrik, logaritmik ve üstel fonksiyonların nasıl ifade edildiği, fonksiyon tanımlama işlemi, fonksiyonların değeri hesaplaması, matris işlemleri, determinant, matrisin tersi, matris ve vektörün boyutunun bulunması, cebirsel sistem çözümü, limit hesabı, türev hesabı ve integral hesabı gibi matematiksel işlemlerin nasıl yapılacağını uygulamaları ile göstereceğiz. Son olarak, Matlab’da tekli ve çoklu grafik çizimlerinin nasıl yapılacağı hakkında bilgi vererek bunların uygulamalarını yapacağız” diye belirtti.

29 Ocak 2024 Pazartesi, saat 18.30-20.00

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Elif Çadırcı ile Online Bilim Etkinliği

Bilim Etkinlikleri *Kayıt Formu: [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
Bilim Etkinlikleri ile ilgili sorular için: [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

* Programa katılmak isteyen 14-18 yaş arasındaki gençlerin kayıt formunu, velilerinin doldurması beklenmektedir.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bilim, Çağındaki, davet, ediyor, etkinliklerine, gençleri, gençlerle, kazanacak”, lise, projesi, İlk, yılın, “bilim


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Korku mu bilim kurgu mu ? Sır Trend Sorular 9 27 Kasım 2023 07:09
Astroloji neden gerçek bilim değildir? DeepSilence Astroloji ve Burçlar Dünyası 3 02 Haziran 2023 19:26
Bilim Adamlarının Sözleri Asi Ruh Güzel Sözler 9 30 Mayıs 2023 21:32
Bilim Dünyası Fulya Kıroğlu’nu Konuşuyor! DeepSilence Bilim Dünyasından Haberler 0 06 Mayıs 2023 20:12
Bilim Tarihi KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 03 Haziran 2022 22:11




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net