Forum Logo




Tüm milyarderler toplansa 1 gram alamıyor! İşte “antimadde”nin maliyeti

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Mart 2024, 14:04   #1
Çevrimiçi
Tüm milyarderler toplansa 1 gram alamıyor! İşte “antimadde”nin maliyeti




Tüm milyarderler toplansa 1 gram alamıyor! İşte “antimadde”nin maliyeti
Www.TrendForum.Net

Antimadde, yıldızlararası seyahat için radikal bir gelecek vaat ediyor. Peki 1 gram antimaddenin maliyeti ne kadar?



Antimadde, yıldızlararası seyahatin kilidini açabilecek potansiyel bir enerji kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Elon Musk’ın “yıldızlararası yolculuklar için bilet” olarak nitelendirdiği antimaddenin, mühendis ve fizikçiler tarafından nasıl kullanılabileceği araştırılıyor. Peki antimaddenin maliyeti ne kadar?

Antimadde motoru, yıldızlararası seyahate kapı açabilir mi?

Bu madde, elektrik yükü açısından normal maddenin tam tersi olan parçacıklardan oluşuyor ve bu nedenle antimadde normal maddeyle temas ettiğinde, her ikisi de yok olup büyük miktarda enerji üretebiliyor. Antimadde ve madde annihile (yok) olduğunda, kütle doğrudan enerjiye dönüşüyor.



Bu süreçte ortaya çıkan enerji miktarı, antimaddenin uzay seyahatlerinde kullanılması için büyük bir potansiyel sunuyor. Örneğin, bir gram antimadde, bir nükleer bombaya eşdeğer bir patlama üretebilir. Bu tür enerji, insanları daha önce hiç gidilmemiş yerlere rekor hızda götürebilir.

Antimadde motorları neden henüz üretilemiyor?

Antimadde motorlarının var olmamasının nedeni, teknolojik sınırlamalardan ziyade maliyetle ilgili. Fermilab’da antimadde projeleri üzerinde çalışmış hızlandırıcı fizikçi Gerald Jackson, yeterli finansmanla on yıl içinde bir antimadde uzay aracı prototipine sahip olabileceğimizi söylüyor.

Maliyet karşılandığı sürece aslında temel teknoloji mevcut ve fizikçiler, dünyanın en güçlü parçacık hızlandırıcılarıyla antiproton ve antihidrojen atomları üretiyorlar.

Bir gram antimaddenin maliyeti

Antimadde’nin bugünkü maliyeti yaklaşık 62 trilyon dolar. 1 gramının oluşması ise 100 milyar yıl sürüyor. Şüphesiz, Dünya’daki en pahalı madde olarak kabul ediliyor. Bugün tüm milyarderler toplansa 1 gram antimadde alamıyor.



Hbar Technologies‘in kurucusu, başkanı ve CEO’su olan Jackson, “antimadde uzay yelkeni” kavramı üzerinde çalışıyor ve bu tasarımın yıldızlara, gezegenlere veya aylara gitmek için kullanılabileceğini belirtiyor.

Positron Dynamics’in CEO’su Weed, pozitronlar üzerinde çalışıyor – elektronun antimadde versiyonu. Pozitronlar, antiprotonlardan binlerce kez daha hafif ve annihile (yok) olduğunda daha az enerji üretiyor. Avantajı ise, pozitronların doğal olarak meydana gelmesi ve devasa bir hızlandırıcıya ve milyarlarca dolara ihtiyaç duymaması.



Antimadde motorlarında son durum

Tüm antimadde itki tasarımlarında olduğu gibi, bu konseptler henüz hayata geçirilmedi. On yıllar boyunca bilim insanları birçok farklı konsept önerdi, ancak bunların hiçbiri gerçekleşmedi. Örneğin, 1953’te Avusturyalı fizikçi Eugen Sänger, pozitron annihile enerjisini kullanacak bir “foton roketi” önerdi.

1980’lerden bu yana ise, antimaddeyi sıvı, gaz veya plazmayı ısıtmak için kullanacak termal antimadde motorlarından bahsediliyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alamıyor, gram, maliyeti, milyarderler, toplansa, tüm, İşte, “antimadde”nin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dünyanın en mutlu hayvanı: Quokka görenler gülmekten kendini alamıyor Zeytin Hayvanlar Alemi 5 15 Kasım 2023 18:00
Galatasaray'da Mauro Icardi'nin maliyeti herkesi şaşırtacak! DeepSilence Galatasaray 0 11 Temmuz 2023 20:56
Yapay zeka yanıtladı: Ünlü milyarderler yoksul olsaydı nasıl görünürdü? Zeytin Teknoloji Trend Haberleri 2 11 Nisan 2023 16:06
Togg, Bir Gurbetçi Yüzünden Fransa’da Marka Tescili Alamıyor (Togg'dan Açıklama Geldi) Zeytin Otomobil & Modifiye Tuning 1 24 Mart 2023 16:32
Diablo Immortal’da Karakter Gelişimi Maliyeti 110.000 Dolar KoJiRo Oyun Haberleri 0 07 Haziran 2022 12:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net