Forum Logo




Beynine çip takılan kişi, düşünceyle oyun oynadı! İşte o görüntüler

Bilim dünyasından en son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 21 Mart 2024, 17:56   #1
Çevrimiçi
Beynine çip takılan kişi, düşünceyle oyun oynadı! İşte o görüntüler




Beynine çip takılan kişi, düşünceyle oyun oynadı! İşte o görüntüler
Www.TrendForum.Net

Neuralink şirketine ait Telepati çipi takılan ilk insan Nolan Arbaugh, düşünce gücüyle bilgisayar kullanıyor.



Elon Musk’ın şirketi Neuralink, bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir çalışma üzerinde uzun bir süredir çalışıyor. Şirket, beyin-bilgisayar arayüzü teknolojisi olarak bilinen “Telepati” adlı çalışmaya ait ilk görüntüleri paylaştı.

Neuralink çipi takılan kişi, Telepati ile bilgisayarda satranç oynadı

Elon Musk, Neuralink’in eylül ayında ilk insanlı klinik deneyleri için düğmeye bastığını duyurmuştu. O günden bu yana planlandığı gibi giden proje ile ilgili ilk içerik paylaşıldı. Neuralink tarafından paylaşılan video içerikte “Telepati” çipi takılan kişi, bilgisayarı düşünce gücüyle kontrol ediyor.



Yayınlanan videoda Telepati çipi takılan ilk insan olan 29 yaşındaki Nolan Arbaugh, düşünce gücüyle bilgisayar üzerinden satranç oynuyor. 2016 yılında yaptığı dalış sonrası boynundan aşağısı felçli kalan Arbaugh, içerikte düşünce gücüyle müzik çalan sekmeyi kapatıp satranç oynadı.

Her ne kadar büyük bir adım olarak görülse de proje, tartışmaların odağında. Neuralink’in bazı yasal izinleri almakta zorluk yaşadığı daha önceden biliniyor. Özellikle insanlar üzerinde yapılan bilimsel deney, birçok kez reddedilmişti. Hatta bazı deneyleri yasal izni olmadan yaptığı iddia edilen şirket, ilk kez 2023’ün mayıs ayında insanlar üzerinde çalışma izni alabildi.



Neuralink, asıl amaçlarının insan beynini bilgisayarlarla doğrudan bağlayarak, beyin ve yapay zeka arasında etkileşim sağlamak olduğunu belirtiyor. Bunu da ilk etapta geliştirdiği implant ile nörolojik hastalıkları tedavi ederek başarmak istiyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
beynine, çip, düşünceyle, görüntüler, kişi, oynadı, oyun, takılan, İşte


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tekken 8'den Yepyeni Fragman Geldi: İşte Oyun Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey KoJiRo Oyun Haberleri 0 16 Ocak 2024 20:46
Yaşa takılan insanlar Candres Trend Sözlük 3 01 Ocak 2024 11:14
Infinix, Nothing Phone Benzer Telefon Hazırlıyor! İşte İlk Görüntüler KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 15 Temmuz 2023 13:39
NASA UFO'ların varlığını kabul etti: İşte o görüntüler Beatrice Bilim Dünyasından Haberler 10 01 Haziran 2023 12:40
Sadece forum oyunlarında takılan üye Beatrice Trend Sözlük 5 07 Kasım 2022 12:12




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net