Forum Logo




Cenaze Namazında Ölü İçin Yapılan Dualar


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Temmuz 2023, 19:01   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Cenaze Namazında Ölü İçin Yapılan Dualar




Cenaze Namazında Ölü İçin Yapılan Dualar
Www.TrendForum.Net

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ، وَعاَفِهِ، وَاعْفُ عَنْهُ وَأَكْرِمْ نُزُلـَهُ، وَوَسِّعْ مُدْخَلَـهُ، وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرَدِ، وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطاَياَ كَماَ نَقَّيْتَ الثَّوْبَ الأَبْيَضَ مِنَ الدَّنَسِ، وَأَبْدِلْهُ داَراً خَيْراً مِنْ دَارِهِ، وَأَهْلاً خَيْراً مِنْ أَهْلِهِ، وَزَوْجاً خَيْراً مِنْ زَوْجِهِ، وَأَدْخِلْهُ الْجَنَّةَ، وَأَعِذْهُ مِنْ عَذاَبِ الْقَبْرِ وَعَذَابِ النَّارِ

Duanın Manası: “Allah’ım! Onu bağışla ve ona merhamet et. Ona afiyet ver ve onu affet. Onu hoş karşıla ve yerini genişlet. Onu su, kar ve dolu ile yıka. Onu, beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi günahlardan temizle. Ona; evinden daha iyi bir ev, ailesinden daha hayırlı bir aile, eşinden daha hayırla bir eş ver. Onu cennete girdir. Kabir azabından ve cehennem azabından koru.”

Müslim

اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِحَيِّناَ، وَمَيِّتِناَ، وَشاَهِدِناَ، وَغاَئِبِناَ ، وَصَغِيرِناَ وَكَبِيرِناَ، وَذَكَرِناَ وَأُنْثاَناَ. اَللَّهُمَّ مَنْ أَحْيَيْتَهُ مِنَّا فَأَحْيِهِ عَلىَ اْلإِسْلاَمِ، وَمَنْ تَوَفَّيْتَهُ مِنَّا فَتَوَفَّهُ عَلىَ اْلإيِمَانِ، اَللَّهُمَّ لاَ تَحْرِمْناَ أَجْرَهُ وَلاَ تُضِلَّناَ بَعْدَهُ

Duanın Manası: “Allah’ım! Dirimize ve ölümüze, hazır olanımıza ve olmayanımıza, küçüğümüze ve büyüğümüze, erkeğimize ve kadınımıza mağfiret et. Allah’ım! Bizden kimi yaşatırsan, onu İslam üzere yaşat. Kimi de öldürürsen, onu iman üzere öldür. Allah’ım! Onun ecrinden bizi mahrum etme ve bizi ondan sonra saptırma.”

Albani Sahihi İbni Mace, Ahmed

اَللَّهُمَّ إِنَّ فُلاَنَ بْنَ فُلاَنٍ فيِ ذِمَّتِكَ، وَحَبْلِ جِواَرِكَ، فَقِهِ مِنْ فِتْنَةِ الْقَبْرِ وَعَذَابِ الناَّرِ، وَأَنْتَ أَهْلُ الْوَفاَءِ وَالْحَقِّ. فَاغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ إِنَّكَ أَنْتَ الْغَفوُرُ الرَّحِيمُ

Duanın Manası: “Allah’ım! Falan oğlu falan Senin emanet ve korumandadır. Onu, kabir fitnesinden ve cehennem azabından koru. Sen vefa ve hak sahibisin. Onu bağışla ve ona merhamet et. Şüphesiz ki Sen, çok bağışlayan ve merhamet edensin.”

Ebu Davud, Albani Sahihi İbni Mace

اَللَّهُمَّ عَبْدُكَ وَابْنُ أَمَتِكَ إِحْتاَجَ إِلىَ رَحْمَتِكَ، وَأَنْتَ غَنِيٌّ عَنْ عَذَابِهِ إِنْ كـاَنَ مُحْسِناً فَزِدْ فيِ حَسَناَتِهِ وَإِنْ كاَنَ مُسِيئاً فَتَجاَوَزْ عَنْهُ

Duanın Manası: “Allah’ım! Ben, Senin kulunum. Rahmetine muhtaç olan kadın kulunun oğluyum. Sen ona azap etmekten müstağnisin. Eğer iyilik sahibi ise onun iyiliklerini artır. Eğer günahkar ise, onu bağışla.”

Hakim, Albani Ahkamu’l-Cenaiz
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
cenaze, dualar, namazında, yapılan, İçin, ölü


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kilo Almak İçin En Sık Yapılan Hatalar Asi Ruh Kilo Almak İstiyorum 1 30 Mart 2023 13:08
Ceset parçası satan cenaze evi sahibine 20 yıl hapis Zeytin Dünyadan Haberler 1 04 Ocak 2023 17:00
Cenaze Evinde Helvanın Yanına Dondurma İstemek DeepSilence Trend Sözlük 4 22 Kasım 2022 20:39
Yavuz Bingöl'den annesinin cenaze töreninde sitem KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 15 Haziran 2022 22:06
“NBA’de Hızlı Hücumları Kesmek İçin Yapılan Faullere Engel Olunması Lazım KoJiRo Basketbol 0 13 Haziran 2022 20:23




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net