Forum Logo




Kilo Almak İçin En Sık Yapılan Hatalar


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 07 Mart 2023, 21:22   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Kilo Almak İçin En Sık Yapılan Hatalar




Kilo Almak İçin En Sık Yapılan Hatalar
Www.TrendForum.Net

Kilo almak da tıpkı kilo vermek gibi uzun soluklu bir dönemden ibarettir. Bu süreçte sabırlı ve iradeli olmak oldukça önemlidir. Kilo almak için bu zamana kadarki beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmekte fayda olacağı gibi bu değişiklikler sayesinde kilo değişiminin de istediğiniz oranda değiştiğini görebileceksiniz. Örneğin, kilo almak için sadece 1 öğün yüksek kalorili beslenmek size sağlıklı bir kilo alımı sağlamayacaktır. Bu durum ya kısa bir sürede eski zayıf halinize geri dönmenize ya da başka sağlık sorunları yaşamanıza sebep olacaktır. Sizlere vereceğimiz öneriler doğrultusunda düzenli, sistemli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanarak istediğiniz kiloya ulaşmanız mümkün olabilecektir.

Diyetisyen Damla Eda Özçoban’a göre kilo almak için yapılacak olan diyet, beslenme değişikliği için ilk aşamada.. bir diyetisyene başvurulmalıdır. İlk aşamanın diyetisyen gözetimi altında yapılacak olması vücudun kilo almayı engelleyen veya bunun daha zor olmasına sebep olan sağlık sorunlarının olup olmamasını tespit etmektir. Beslenmesi normal düzeylerde olan bir kişi kilo almakta zorlanıyorsa metabolizma hızı çok yüksek olabilir veya sindirim sistemi bozuklukları, bağırsak parazitleri veya emilim bozuklukları sorunları yaşayabilmektedir. Bu gibi sağlık sorunları dışında psikolojik olarak kilo alma korkusu, bazı ruhsal sorunlar da etkili olabilmekte. Kilo almak için bu hastalıkların tespit edilmesi ve tedavi edilmesi gereklidir. Bu nedenle kilo almanın yolları kapsamında ilk aşama bir diyetisyen ile görüşüp gerekli tetkiklerin yapılacak olmasıdır. Kilo almak için yapılan beslenme sürecinde bu gibi hastalıkların tespit edilmesi kadar diyet sürecinde yapılan hataların da tespit edilmesi oldukça önemlidir. Makalemizin devamında sizlere anlatacağımız hatalar kilo almak isteyenlerin sık sık yaptığı ve kilo almayı engelleyen sorunlardandır.

/* Gönderi eklendi: 21:22 | Eski gönderinin zamanı: 21:21 */

1) Yemek Esnasında Sıvı Tüketmek: Yemek yemeye başlamadan veya yemek yerken sıvı tüketimi yapmak küçük olan midenizin dolmasına ve iştahınızın azalmasına sebep olur. Midenizi sıvı ile doldurduğunuzda daha az yemek yemek istersiniz. Kilo almak için içeceğinizi yemeğin sonunda için.

2) Öğün Atlamak: Eğer sağlıklı bir şekilde kilo almak istiyorsanız kesinlikle ana ve ara öğünlerinizi atlamamalı, diyet listenize uymalısınız. Bu sayede iştahınızı da arttırabilirsiniz.

3) Çok Yavaş Yemek: Kilo almak için çok yavaş yemek yememelisiniz. Zayıflamak isteyenler yavaş yavaş yemeklerini yiyebilirler. Çünkü yemeğe başladığınız andan itibaren 10-20 dakika sonra tokluk hissi oluşacaktır. Yavaş yavaş yemeğinizi yediğinizde bu süre zarfında hem az yemiş hem de çabuk doymuş olursunuz. Bu nedenle kilo almak isteyenler biraz daha hızlı yiyebilirler.

4) Öğüne Çorba ile Başlamak:
Bildiğiniz gibi çorba sıvı bir besindir. Başta da dediğimiz gibi sıvıyı ilk başta tüketmek midenin çabuk dolmasına ve diğer besinlerin yenmemesine sebep olur. Bu nedenle kilo almak için ya çorbanızı yemeğin sonunda ya da çok az yiyip ana yemeğe ağırlık vermelisiniz.

5) Kalorisi Düşük Besinler Tüketmek: Kilo vermek isteyenlere çikolata gibi, fast food ürünleri gibi yüksek kalorili ama doyurucu olmayan besinleri tüketmemeleri konusunda öneride bulunuruz. Çünkü o besinler çok yüksek kalori verirken karnı da doyurmaz. Kilo almak için diyet yapanların bu anlattığımızın tam zıttı olan düşük kalorili ama doyurucu besinleri yememeleri olacaktır. Bu besinler çabuk doymanıza sebep olurken aynı zamanda çok az kalori almanıza neden olur. Bunun yerine sağlıklı hazırlanmış soslar ile besinlerinizin kalorilerini arttırabilirsiniz. Bir tabak makarna yerken üzerine kıymalı, salçalı veya peynirli soslar ekleyerek kalori miktarını arttırabilirsiniz.

6) Yemeğe Başlarken Salata Yemek: Bildiğiniz gibi salata hem düşük kalorili hem de doyuruculuğu yüksek bir besindir. Bu nedenle salatayı yemeğinizin başında tükettiğinizde çabuk doymuş ama az kalori almış olursunuz. Bir önceki maddemizle ilişkili olan bu maddemizde önce ana yemeğinizi yiyip sonra salatanızı tükettiğinizde hem daha çok kalori almış hem de midenizin hacmini genişletmiş olursunuz. Kilo almak için düşük kalorili olan salatanızın kalorisini yükseltmek için de soslar kullanabilirsiniz.

7) Yağ Oranı Yüksek Besinler Tüketmek: Kilo almak için de kilo vermek için de sakıncalı olan yağ oranı yüksek besinler, kızartma işlemi ile pişirilen besinler olmaktadır. Bildiğiniz gibi yağın sindirimi daha uzun sürer. Yani yağ midede daha uzun süre kalır ve acıkmanızı engeller. Sağlıklı olan buğulama, haşlama, fırın, ızgara veya kavurma yöntemleridir.

8) Ara Öğünlerde Sadece Meyve Atıştırmak: Yüksek lif oranına sahip olan meyveler ara öğünlerin vazgeçilmezleridir. Ancak kilo almak için ara öğünlerde sadece meyve tüketmek yanlış olabilir. Doyuruculuğu oldukça yüksek olan meyveleri ara öğünlerde tüketmek kilo almak için yetersiz kalabilir. Örneğin meyve yerine kabak tatlısının üzerine ceviz dökerek yiyebilirsiniz. Burada amacımız kalori miktarını arttırmaktır. Bunun dışında cevizli kek yanında 1 su bardağı taze meyve suyu veya sütlü bir tatlı üzerine ceviz, fındık serpiştirip tüketebilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Mart 2023, 13:08   #2
Çevrimdışı
Platin Üye
Yanıt: Kilo Almak İçin En Sık Yapılan Hatalar




Kolayca alıyorum .d
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
almak, hatalar, kilo, sık, yapılan, İçin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kilo vermek ya da almak insanı güzelleştirir mi? Beatrice Trend Sorular 16 11 Mart 2024 23:01
Sağlıklı Kilo Almak için 20 Muhteşem Tavsiye Asi Ruh Kilo Almak İstiyorum 0 07 Mart 2023 21:19
Kilo almak isteyenlere öneriler Beatrice Kilo Almak İstiyorum 1 31 Ağustos 2022 16:35
Güneş Kremi Kullanırken Yapılan Hatalar Beatrice Vücut ve Cilt Bakımı 0 19 Mayıs 2022 13:25
Aşıkken yapılan hatalar Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 3 11 Mayıs 2022 23:30




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net