Forum Logo




Seezling Ördek (uzakdoğu mutfağı)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Mart 2024, 14:35   #1
Çevrimiçi
Seezling Ördek (uzakdoğu mutfağı)




Seezling Ördek (uzakdoğu mutfağı)
Www.TrendForum.Net

Malzemeler

  • 300 g Pekin ördeği
  • 60 g kırmızı kapya biber
  • 20 g sarımsak
  • 40 g kuru soğan
  • 25 g taze kişniş
  • 30 g taze zencefil
  • 20 g tuz
  • 12 g Çin tuzu
  • 12 g toz şeker
  • 40 g dark soya sosu
  • 60 ml hoisin sos
  • 2 adet kakule
  • 5 adet yıldız anason
Hoisin sos için
  • 50 g bal
  • 65 g soya sosu
  • 10 g sarımsak
  • 75 g fıstık ezmesi
  • 65 g pirinç şarabı sirkesi
  • 35 g susam yağı
  • 25 g acı sos
  • 3 g karabiber
Ördek yufkası için
  • 200 g un
  • 200 g su
  • 35 g susam yağı
  • Nişasta (Yeterince açmak için)
Kızartmak için
  • Sıvıyağ
Garnitür sebze için
  • 100 g havuç (İnce şerit doğranmış)
  • 40 g salatalık (İnce şerit doğranmış)
  • 40 g taze soğan (İnce şerit doğranmış)






 Seezling Ördek
Nasıl Yapılır



  1. Hoisin sos için bütün malzemeyi bir tencereye alarak kısık ateşte üçte biri kalana kadar kaynatın.
  2. Ördeği yıkadıktan sonra tüylerini yakın ve kalan tüyleri de cımbızla temizleyin.
  3. Taze baharatlar ile sebzeleri bir tavada soteledikten sonra tuz ilave ederek ördek ile birlikte bir tencereye alın ve ördeği kapatacak şekilde su ekleyin.
  4. Kısık ateşte bir saat süreyle haşlayın. Daha sonra ördek ile haşlama suyundan kalan ne varsa bir fırın tepsisine alarak üzerini fırın kâğıdı ile kapatın ve önceden ısıtılmış 135 derecedeki fırında 70 dakika pişirin.
  5. Bu arada serviste kullanacağınız yufka için su, un ve az tuzu bir tencereye alarak topak olmaması için sürekli karıştırmak suretiyle kulak memesinden biraz daha yoğun bir kıvam elde edene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan hamuru 30-35 g ağırlığında bezelere ayırın ve 4 mm kalınlığında yuvarlak olarak açın. 2 adet açılmış yuvarlak hamur arasına susam yağı sürdükten sonra üst üste koyun ve tekrar 3 mm incelikte olacak şekilde oklava ile açın. Yağsız tavada renk aldırmadan pişirin.
  7. Fırından aldığınız ördeği kemiklerinden özenle ayırın ve derisini de temizleyin.
  8. Kemiksiz ördek göğüsleri ile butları kızgın yağda kızartın. (Yağ çekmemesi için yağ kızgın olmalı ancak kurutmamalısınız.) Kızartma işleminden sonra eti ince ince dilimleyin ve servis tabağına alın.
  9. Garnitür sebze, hoisin sos ve yufka ile süsleyerek servis edin.


lezzet


__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
mutfağı, seezling, uzakdoğu, Ördek


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Corn Dog (amerikan mutfağı) BBQ SAUCE Dünya Mutfağı 1 02 Mayıs 2023 18:58
Dumpling (çin mutfağı) BBQ SAUCE Dünya Mutfağı 0 16 Mart 2023 21:14
İtalyan Mutfağı Asi Ruh Trend Sözlük 6 13 Mart 2023 15:40
Yeşil Biberli Biftek (uzakdoğu mutfağı) Beatrice Dünya Mutfağı 1 12 Aralık 2022 17:22
Arnavut Mutfağı DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 08:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net