Forum Logo




Balık Sayadieh (lübnan mutfağı)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Mart 2024, 14:37   #1
Çevrimiçi
Balık Sayadieh (lübnan mutfağı)




Balık Sayadieh (lübnan mutfağı)
Www.TrendForum.Net

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 200 g balık
  • 2 adet soğan
  • 2 tutam kimyon
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 l balık suyu (Balık fileto kemikleri haşlanır, suyu kullanılır.)
  • 20 adet çam fıstığı
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Sos için
  • 500 g balık suyu
  • 1 g tarçın
  • 1 g kimyon
  • 5 g limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta






Balık Sayadieh
Nasıl Yapılır



  1. Balıkları iyice temizleyin, ardından tavada kızdırdığınız yağa atarak tamamen pişene kadar kızartın.
  2. Bir tencereye 1 litre su, biraz tuz, limon suyu ve kimyon ekleyin. Su ısındıktan sonra kızarmış balıkları tencereye alarak kaynayana dek pişirin.
  3. Bu sırada soğanları piyazlık ve ince şekilde doğrayın, balıkları kızarttığınız tavada rengi dönene kadar kızartın, ardından soğanların tadı ve rengini alması için suda pişirdiğiniz balıkların üzerine ilave edin.
  4. Balıkları su kaynadığında tencereden alın. Balığın derisini ve kemiklerini temizleyin ve balıkları kaynattığınız suyu daha sonra kullanmak için bir kenarda bekletin.
  5. Sayadieh için pirinci temizleyin ve yıkayın. 30 dakika süreyle sıcak suda beklettikten sonra süzün.
  6. Daha sonra ince doğranmış soğanı bir tencerede kestane rengi alana kadar kavurun, üzerine pirinci ekleyip iyice karıştırın.
  7. Ardından pirinci karıştırırken tuz, kimyon, diğer baharatlar ve ince tarçını serpin. Kenarda beklettiğiniz kahverengi sosu üzerine dökerek pirinci orta ateşte tutun.
  8. Pirinç pişerken sosu hazırlamak için bir tencereye tereyağını ekleyip ardından unu ilave ederek kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra tüm malzemeleri bu karışıma ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
  9. Çam fıstıklarını bir tavada kızartın.
  10. Servis tabağına sosu dökün, üzerine sayadiehi koyun ve en üste de balığı yerleştirin. Son olarak çam fıstığı ile süsleyerek servis edin.


lezzet


__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
balık, lübnan, mutfağı, sayadieh


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Lübnan eşcinselliği teşvik ettiği gerekçesiyle 'Barbie' filmini yasakladı Beatrice Dünyadan Haberler 1 10 Ağustos 2023 11:10
Bir Balık İki Balık Kırmızı Balık Mavi Balık (Dr. Seuss) Kitap Özeti, İncelemesi Dinl DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 21 Nisan 2023 13:46
Ekonomik krizdeki Lübnan'da memur maaşları 4 kat artırıldı Zeytin Dünyadan Haberler 0 19 Nisan 2023 10:24
Dumpling (çin mutfağı) BBQ SAUCE Dünya Mutfağı 0 16 Mart 2023 21:14
Arnavut Mutfağı DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 08:57




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net