Forum Logo




YouTuber Olympe'nin ötenazi kararı tartışma yarattı: 40'tan fazla kişiliğim var

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Ocak 2023, 11:46   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
YouTuber Olympe'nin ötenazi kararı tartışma yarattı: 40'tan fazla kişiliğim var




YouTuber Olympe'nin ötenazi kararı tartışma yarattı: 40'tan fazla kişiliğim var
Www.TrendForum.Net

Çoklu kişilik bozukluğundan muzdarip olan bir YouTuber, Belçika’daki bir ötenazi kliniğinde hayatına son verme girmek istediğini açıkladı. Olympe adlı 23 yaşındaki Fransız genç kadın, 255 bin takipçisine yardımlı intiharın yasal olduğu Belçika'da 'doktorlarla temas halinde' olduğunu söyledi. Ancak, Olympe'nin kararı takipçileri ve psikiyatristler arasında tartışmaya neden oldu.



Olympe isimli 23 yaşındaki Fransız YouTuber, yıl sonuna kadar ötenazi yaptırmak için Belçikalı doktorlarla iletişime geçtiğini söyledi.



Olympe, travmanın neden olduğu ve genellikle etkilediği kişilerde büyük bir üzünteye neden olan dissosiyatif kimlik bozukluğuna sahip olduğunu belirtti. Ancak Olympe'nin görüştüğü Belçikalı doktor Yves de Locht, kliniklerin 'ötenazi dağıtıcıları' olmadığını ve birinin yardımlı intihar hizmetlerine erişebilmesi için sürecin aylar veya yıllar sürebileceğini söyledi.

YouTuber’ın kararı ise geçen yıl Belçika'da yaşamına son vermeyi seçen ve akıl sağlığı sorunları olan 23 yaşındaki bir başka kişinin tartışmalı ölümünün ardından geldi.

Shanti De Corte adlı genç, 'dayanılmaz' zihinsel sıkıntısını gerekçe göstererek Belçika'daki yaşamına son vermeyi seçti. Corte, 2016'da IŞİD'in Brüksel Havalimanı'na düzenlediği saldırının tanığı olarak travma geçirdi. Psikiyatrik tedavi ve ilaç tedavisi gördükten sonra Mayıs 2022'de yaşamına son vermeyi seçti.



"TAŞIDIĞIM YÜKÜ KALDIRAMIYORUM"
40'tan fazla farklı kişilikle yaşadığı bildirilen Olympe, ilk olarak Instagram'da yaptığı bir paylaşımda, '2023'ün son çeyreğinde Belçika'da yardımlı intihara başvuracağım. Ben zaten doktorlarla temas halindeyim. Bu tartışılacak bir durum değil söz konusu benim hayatım. Alması zor olan, benim verdiğim bir karar. Üzerimdeki yükü artık kaldıramıyorum.” açıklamasını yaptı.

Olympe, ayrıca kararıyla gençlere örnek olmak istemediğini vurgulayarak, karanlık düşüncelere sahip olanların öncelikle destek almaya çağırdı.


BELÇİKALI DOKTOR YALANLADI
Diğer taraftan, Olympe'nin görüştüğü Brükselli doktor de Locht, Le Parisien ile yaptığı bir röportajda görüşmelerin ilerlediği iddialarını yalanladı. DeLocht, “Belçika'nın yardımlı intiharın yasa dışı olduğu Fransa için 'ölüm koğuşu' olarak gösterilmesinden usandım. Olympe’nin tıbbi kayıtlarını görmedim ama e-postalarını okudum. Benimle tanışmak istiyor. Onun gibi insanlarla tanışmayı reddetmiyoruz ama onlara sürecin aylar hatta yıllar sürebileceğini açıklıyoruz.” dedi.


Bununla birlikte de Loch ,”Bu genç kadın yıl sonunda hayatına son vereceğini açıkladı. Ama.bu tarih kesinlikle benden gelmiyor. Onunla tanışmayı düşünmeden önce çok daha fazla bilgiye ihtiyacım var.” ifadelerini kullandı.


Öte yandan, ötenazi (yaşam koruyucu tedavilerin geri çekilmesi veya durdurulması) Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Almanya ve İspanya'da yasal olarak uygulanıyor ancak yardımlı intihar, yani hastaya kendi yaşamına son verme imkanı vermek, Avrupa ülkelerinin çoğunda yasa dışı olarak kabul ediliyor. Fransa'da yardımlı intihar yasa dışı olmasına rağmen, bir konsey ülkenin genel olarak yaşam sonu bakımına yaklaşımını ve yardımlı intiharın yasal statüsünü tartışmaya başladı. Öneriler bu yıl Mart ayında meclise sunulacak.

PSİKİYATRİSTLERİN ÇOĞU ONAYLAMIYOR
Diğer taraftan, yardımlı intihara ilişkin psikiyatristler farklı düşüncelere sahip. 2019'da bir ankete katılan psikiyatristlerin yüzde 48,6'sı, ciddi ve kalıcı akıl hastalığı teşhisi konan kişilerin yardımlı intihara erişimini desteklemedi.Ankete katılan uzmanların üçte biri bir dereceye kadar yardımlı intiharı desteklerken, yüzde 20's konu hakkında tarafsız kaldı.

ntv
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
40tan, fazla, kararı, kişiliğim, olympenin, tartışma, var, yarattı, youtuber, ötenazi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
En sevdiğiniz Youtuber Kim ? Beatrice Kafamıza Göre 2 16 Nisan 2024 21:15
Sizin için bir kararı vermek mi zor, yoksa o kararı uygulamak mı ? Beatrice Kafamıza Göre 6 15 Kasım 2023 19:23
Youtuber olmak istiyorum nasıl olurum - Youtuber olmak için neler lazım Candres Trend Sorular 3 10 Kasım 2023 09:35
Tartışma Polemiği Hakkında Bahtiyar Tartışma Polemiği 0 18 Ocak 2023 22:17
İsmailağa'dan Hüseyin Çevik'in "İlişki" sözleri, tartışma yarattı Zeytin Ülkemizden Haberler 3 29 Aralık 2022 11:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net