Forum Logo




'Kıyamet saati' ileriye alındı!

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Ocak 2023, 10:05   #1
Çevrimdışı
I was quiet, but I was not blind.
'Kıyamet saati' ileriye alındı!




'Kıyamet saati' ileriye alındı!
Www.TrendForum.Net

"Korkunç bir risk"


ABD'deki Chicago Üniversitesinde, 1947 yılında, atom bilimcileri öncülüğünde sembolik olarak oluşturulan 'Kıyamet Saati' gece yarısına 90 saniye kalaya getirildi. Dünyada Rusya-Ukrayna savaşının oluşturduğu gergin hava ve nükleer tehlike baz alınarak güncelleme yapılan 'Kıyamet Saati' yapılan son düzenlemeyle tarihindeki en ileri noktaya getirildi.



ABD'de bilim insanları tarafından, insanlığın yok oluşa ne kadar yakın olduğunu göstermek için 1947'de oluşturulan sembolik "Kıyamet Saati", gece yarısına 100 saniyeden 90 saniye kalaya ayarlandı.

Chicago merkezli Atom Bilimcileri Bülteni Bilim ve Güvenlik Kurulu, Ukrayna'da devam eden savaşın artan tehlikeleri nedeniyle Kıyamet Saati'nin kadranını 00.00'a 90 saniye kalaya ayarlayarak, tarihindeki en ileri noktaya getirdi.


Kuruldan yapılan açıklamada, Ukrayna'daki savaşın ikinci korkunç yılına gireceğine dikkat çekilerek söz konusu savaşın 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa’nın güvenlik düzenlemelerini riske attığı ve küresel risklere karşı uluslararası davranış normlarını aşındırdığı belirtildi.



NÜKLEER FELAKET VURGUSU


Açıklamada, "En kötüsü, Rusya'nın nükleer silah kullanma konusundaki üstü örtülü tehditleri, dünyaya kazara, kasten veya yanlış hesaplamayla çatışmanın tırmanmasının korkunç bir risk olduğunu hatırlatıyor." ifadeleri paylaşıldı.


"Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, nükleer silah kullanma riski ile biyolojik ve kimyasal silah kullanım endişesini artırdı." denilen açıklamada, Rusya’nın, savaşı Çernobil ve Zaporijya Nükleer Santral sahalarına taşıyarak, uluslararası protokolleri ihlal ettiği ve radyoaktif maddelerin geniş çapta yayılmasını riske attığı kaydedildi.


"HER SANİYE ÖNEMLİ"


Açıklamada ayrıca, ABD'ye, nükleer risk tehlikesindeki artışı azaltmak için Moskova ile ilkeli bir angajmana kapıyı açık tutması çağrısında bulunularak, "Benzeri görülmemiş bir küresel tehlikenin olduğu bu zamanda, uyumlu eylem gereklidir ve her saniye önemlidir." denildi.


KIYAMET SAATİ


Kıyamet Saati, en son 2020 yılında 120 saniyeden 20 saniye ilerletilerek gece yarısına 100 saniye kalaya getirilmiş, 2021 ve 2022 yıllarında ise saatte herhangi bir değişiklik yapılmamıştı.


Saatin "kıyamete" en uzak olduğu yıl ise Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından gece yarısına 17 dakika kalaya getirildiği 1991 senesi olmuştu.

ABD'nin Japonya'ya karşı tarihte ilk kez atom bombası kullanmasından 2 yıl sonra 1947'de Chicago Üniversitesindeki atom bilimcileri öncülüğünde sembolik olarak oluşturulan Kıyamet Saati, insanlığın kendi ürettiği özellikle nükleer teknoloji ile yok oluş felaketi tehlikesine dikkati çekmeyi amaçlıyor.


''Alıntı''
__________________
I don’t trust words, I trust actions..
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 26 Ocak 2023, 10:10   #2
Çevrimiçi
Yanıt: 'Kıyamet saati' ileriye alındı!




böyle gülüyorum
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alındı, ileriye, kıyamet, saati


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Herhangi bir sebepten dolayı polisler tarafından ifadeniz alındı mı? Beatrice Trend Anketler 13 21 Mayıs 2023 07:29
Kıyamet Günü Saati güncelleniyor: İnsanlığın kendi kendini yok etmesine kaç dakika kaldı? Beatrice Bilim Dünyasından Haberler 6 08 Nisan 2023 18:38
Hesap Et' Gelecek Kıyamet Er Şaban Feeds 8 21 Kasım 2022 19:59
Adıyaman’da kuduz paniği! İki mahalle karantinaya alındı Beatrice Ülkemizden Haberler 2 16 Kasım 2022 19:16
Piquet'nin BRDC'deki üyeliği askıya alındı KoJiRo Formula 1 0 01 Temmuz 2022 09:18




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net