Forum Logo




Asya'nın en zengin insanı Adani'nin serveti 3 günde nasıl eridi?

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Zeytin

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Şubat 2023, 14:25   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Asya'nın en zengin insanı Adani'nin serveti 3 günde nasıl eridi?




Asya'nın en zengin insanı Adani'nin serveti 3 günde nasıl eridi?
Www.TrendForum.Net

Hindistanlı iş insanı Guatam Adani pandemi döneminde servetine servet katmaştı. Hindenburg Research adlı yatırım firmasının raporunda Adani'nin şirketinin önemli miktarda borcu olduğu ve şirketin mali yönden güvencesiz olduğu belirtildi. Kara para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla beraber şirket hisseleri çakıldı. Asya'nın en zengin insanı ünvanına sahip Adani ise 72 saatte 68 milyar dolar kaybetti.



Asya'nın en zengin insanı Gautam Adani, ABD'li yatırım araştırma şirketi Hindenburg Research'ün kendisini "kurumsal tarihin en büyük dolandırıcılığını yapmakla" suçlamasının ardından 72 saatte 68 milyar dolar kaybetti.



DÜNYANIN EN ZENGİN İNSANLARI LİSTESİNDE 8 SIRA DÜŞTÜ
Hindenburg Research'ün Hindistan'ın en büyük ikinci holdingi hakkında hazırladığı rapor, grubun tam 2,5 milyar dolar toplamayı amaçlayan bir hisse arzına başladığı sırada, Adani’yi hisse senedi fiyatlarını manipüle etmek ve dolandırıcılıkla suçladı. Bloomberg'in Milyarder Endeksi'ne göre ise 60 yaşındaki Adani'nin net serveti 30 milyar dolardan fazla düşerek 84 milyar dolara geriledi. Böylelikle Adani, dünyanın en zengin üçüncü insanı sıralamasından 11. sıraya kaydı.



GAUTAM ADANi KİMDİR?
Batı Hindistan'ın Gujarat eyaletindeki Ahmedabad'da orta sınıf bir ailenin oğlu olarak doğan Adani, Hindistan'ın finans başkenti Mumbai'de elmas tüccarı olmak için üniversiteyi bıraktı. Adani, 1980'lerde, ayakkabıdan kovaya kadar her birçok ürünün ticaretini yapan ve amiral gemisi şirketi olmaya devam eden Adani Enterprises'ı kurmadan önce plastik ithalatına başladı.

Hindistan, 1990'larda ekonomisini dışa açtı ve on milyonlarca insan yoksulluktan kurtulduğunda yeni bir orta sınıf ortaya çıktı . Hindistan ekonomisinin patlamasıyla ,Adani altyapı ve kömür sektörüne yöneldi. Adani'nin ilk büyük projesi olan Gujarat'taki Mundra limanı 1998'de açıldı ve şu anda Hindistan'ın en büyük limanı olma özelliği taşıyor. Adani Ports and Special Economic Zone Ltd. ise Hindistan'ın en büyük özel liman işletmecisi olarak faaliyet göseriyor.



Bununla birlikte, Adani son 10 yıl içinde Hindistan'ın en büyük kömür madeni işletmecisi oldu. Adani şirketleri büyük şehirlerde havalimanları işletiyor, yollar inşa ediyor, elektrik üretiyor, savunma teçhizatı üretiyor, tarımsal insansız hava araçları geliştiriyor, yemeklik yağ satıyor ve bir medya kuruluşu işletiyor. Fosil yakıt şirketleri olmasına rağmen milyarder Adani, aynı zamanda 2030 yılına kadar dünyanın en büyük yenilenebilir enerji oyuncusu olmayı hedefliyor.

ADANİ, NASIL ASYA'NIN EN ZENGİN İNSANI OLDU?
Adani'nin net serveti son yıllarda şirketlerinin hisse fiyatları borsada yükseldikçe yaklaşık yüzde 2 bin arttı. Ancak, Adani, servetinin çoğunun hükümetle ve Başbakan Narendra Modi ile olan yakın bağlarından kaynaklandığını nedeniyle sürekli eleştirildi. Muhaliflar, Hinsitan hükümetini daha önce, Adani'nin havalimanlarını işletme ihalelerini kazanmasını kolaylaştırmak için ihale kurallarını ayarlamakla suçladı. Adani’nin şirketi ise sözleşmelerin şeffaf bir süreçle adil bir şekilde kazanıldığını açıklayarak bu iddiayı reddetti.



ADANI GRUBU NEDEN 68 MİLYAR DOLAR KAYBETTİ?
Hindenburg Research'ün geçen hafta yayınladığı raporun ardından, Bloomberg'in tahminine göre Adani Grubu'ndaki şirketler yaklaşık 68 milyar dolar kaybetti. ABD’li araştırma şirketi, Adani grubunu araştırmak için iki yıl harcadığını ve Adani'de borsaya kote yedi şirketin "Yüzde 85 aşağı yönlü risk" ile aşırı değerlendiği sonucuna vardığını duyurdu. Holding aleyhindeki ana iddialar, diğer suiistimallerin yanı sıra hisse senedi fiyat manipülasyonu ve muhasebe dolandırıcılığını da içeriyor. Rapor, ayrıca Adani Group'un hisse fiyatlarını yükseltmek için Adani'nin ailesiyle bağlantılı offshore paravan şirketleri kullandığını iddia ediyor.

Öte yandan, Nathan Anderson tarafından yönetilen Hindenburg Research, 2020 yılında elektrikli araç üreticisi Nikola'yı teknolojisi hakkında yalan söylemekle suçladığında dikkatleri üzerine çekmişti. Nikola'nın kurucusu geçen yıl dolandırıcılıktan hüküm giydi.




Adani grubu ise Hindenburg Research’ün iddialarını reddetti ve 413 sayfalık bir rapor yayınladı. Adani'nin yanıtı belgeler ve veri tablolarını içeriyordu ve grubun gerekli tüm düzenleyici açıklamaları yaptığını ve yerel yasalara uyduğunu söyledi.


Hindenburg Research, Adani'nin rapor tarafından iş insanına yöneltilen 88 sorudan yalnızca 26'sını yanıtladığını ve gündeme getirdiği sorunların çoğunu çözemediğini söyleyerek yanıt verdi.

Son olarak, Hindenburg Research'ün raporu, yatırımcıları Adani Group hisselerini satmaya sevk etti. 25 Ocak'tan bu yana Adani'nin amiral şirketi Adani Enterprises ve gruptaki diğerleri tek bir günde yüzde 20'ye varan düşüşler yaşadı.



Bazı analistler, Hindenburg Research'ün gündeme getirdiği sorunların doğru çıkması durumunda grubun borç aldığı finansal kurumlara ve bankalara zarar verebileceğini söyledi.

ntv
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
adaninin, asyanın, eridi, günde, insanı, nasıl, serveti, zengin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Siz kulaklık insanı mısınız yoksa hoparlör insanı mı? Beatrice Trend Anketler 19 07 Ocak 2024 12:24
Anlık ilişki insanı mısın, yoksa uzun vadeli aşk insanı mısın? Beatrice Trend Sorular 15 07 Temmuz 2023 23:08
Mark Zuckerberg’in serveti ne kadar? DeepSilence Sosyal Ağ Trendleri 0 28 Kasım 2022 09:13
Kalabalık ortam insanı mısın sakin ortam insanı mısın? Beatrice Kafamıza Göre 14 15 Kasım 2022 16:03
Shakira ile Gerard Pique'nin serveti KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 08 Haziran 2022 15:10




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net