Forum Logo




ABD Genelkurmay Başkanı Milley'den "Afganistan" itirafı: Savaşı kaybettik

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 14 Eylül 2023, 21:44   #1
Çevrimdışı
Savaşın iyisi, barışın kötüsü yoktur.
ABD Genelkurmay Başkanı Milley'den "Afganistan" itirafı: Savaşı kaybettik




ABD Genelkurmay Başkanı Milley'den "Afganistan" itirafı: Savaşı kaybettik
Www.TrendForum.Net

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, ülkesinin önceki yıllarda Afganistan'daki varlığına ilişkin katıldığı bir özel televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Afganistan'daki savaş için "İstediğim gibi bitmedi, hiçbirimizin istediği gibi sona ermedi" diye konuşan Milley, "Daha geniş anlamda savaş kaybedildi." ifadelerini kullandı.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, ABD'nin Afganistan'da 20 yıldan beri yürüttüğü ve son olarak da çekilmeyi tercih ettiği savaşa ilişkin itiraf niteliğinde ifadeler kullandı. Savaşın "istediği gibi bitmediğini" belirten Orgeneral Milley, "Daha geniş ifadeyle savaş kaybedildi." dedi.
"İSTEDİĞİMİZ GİBİ BİTMEDİ"

Milley, ABC televizyonuna verdiği demeçte, ABD'nin Afganistan'daki savaşı ve çekilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Afganistan'daki savaş için "İstediğim gibi bitmedi, hiçbirimizin istediği gibi sona ermedi" diye konuşan Milley, "Düşman, destek verdiğiniz başkenti işgal ettiğinde bu stratejik bir gerilemedir, stratejik başarısızlıktır." ifadesini kullandı.




"SAVAŞ KAYBEDİLDİ"

Milley, "Daha geniş anlamda savaş kaybedildi. Taliban ve müttefikleriyle 20 yıldan fazla bir süredir savaşıyorduk. Onlar, şu an burada değinmeye vaktimin olmadığı birçok nedenden dolayı başkentte galip geldiler. Elbette çoğumuz 11 Eylül'den bu yana pek çok pişmanlık yaşadık." şeklinde konuştu.

"BUNLARIN HEPSİ ZAMANI GELİNCE ORTAYA ÇIKACAK"

"Savaşlar son 10 günde veya 10 ayda kaybedilmez. Tipik olarak bunlar, uzun yıllar boyunca gerçekleşen birçok dönüş ve değişimin kümülatif etkisidir." diyen Milley, "Ve bu savaşın, son tarihi yazıldığında aynı şekilde görülecek. Alınan pek çok ders var. Sağa gitmeniz gerekirken pek çok sol var ve bunların hepsi zamanı gelince ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

"KAYBETTİĞİM HER ASKER BİR PİŞMANLIKTIR"

Milley, ABD ordusunun Afganistan'dan tahliyeleri daha erken başlatması gerektiği konusunda hata ve pişmanlıklara katılıp katılmadığı yönündeki soruya ise "Tabii ki 11 Eylül'den beri Afganistan'da 2 bin 400'ün üstünde, Kabil havalimanındaki saldırıda 13 askerimizi kaybettik. Pek çok pişmanlık var, kesinlikle. Kaybettiğim her asker bir pişmanlıktır." ifadelerini paylaştı.

ABD askerinin 20 yıl boyunca Afganistan'dan gelecek saldırıları önlediğini ve Afgan halkına daha iyi bir hayat için ümit verdiğini de savunan Milley, hatalara rağmen 124 bin kişinin tahliye edildiği çekilme sürecini de "inanılmaz bir lojistik başarı" olarak niteledi.
Kaynak: AA / Dünya
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 14 Eylül 2023, 21:47   #2
Çevrimiçi
Gold Üye
Yanıt: ABD Genelkurmay Başkanı Milley'den "Afganistan" itirafı: Savaşı kaybettik




Ortada bir savaş var mıydı ki ?
Benim bildiğim ABD'nin yüksek teknolojiyi kullanan ordusuyla, güçsüz masum ve mazlum ülkeleri işgal edip suçsuz insanları öldürdüğü.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
abd, afganistan, başkanı, genelkurmay, itirafı, kaybettik, milleyden, savaşı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Leclerc: "Tamamladığımız her yarışta galibiyet savaşı verebiliriz" KoJiRo Formula 1 0 20 Haziran 2022 19:56
Sainz: "Galibiyet savaşı için Alonso'yu geçmek önemli olacak" KoJiRo Formula 1 0 19 Haziran 2022 15:48
Magnussen: "İkinci seansta tempo kaybettik" KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 14:48
FIA Başkanı: "Yarış direktörlerini Amazon'dan satın alamıyorum" KoJiRo Formula 1 0 05 Haziran 2022 20:22
YouTube,Rusya Ukrayna savaşı başladığı günden beri adeta"bir kıyım"yaptığını açıkladı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 22:15




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net