Forum Logo




Putin'den Biden'a esprili yanıt: Madem kaybettik gelsin pankek yiyelim

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Ekim 2023, 16:45   #1
Çevrimdışı
Saygın Üye
Putin'den Biden'a esprili yanıt: Madem kaybettik gelsin pankek yiyelim




Putin'den Biden'a esprili yanıt: Madem kaybettik gelsin pankek yiyelim
Www.TrendForum.Net

ABD'nin Ukrayna'ya ATACMS füzelerini vermesi Putin'in tarafından hoş karşılanmadı. Rus lider, ABD'li mevkidaşı Joe Biden'ın "Rusya savaşı kaybetti" açıklamasıyla ise dalga geçti. Putin, "Madem savaşı kaybettik o zaman gelsin buraya pankek yiyip, çay içelim" dedi. Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Xi Cinping ile 2018 yılında pankek diplomasisi olarak anılan görüntüler vermişti.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir uzun bir aradan sonra Çin'e gitti.

Rus lider Putin'in programına bakıldığında geniş bir Çin ziyaretinin planlandığı görülüyor.

Vladimir Putin, Rusya hava kuvvetlerinin, Karadeniz üzerinde stratejik Kincal füzeleriyle donatılmış savaş jetleriyle devriyelere başladığını söyledi. Putin, "Bu kimseye bir tehdit değil. Ama emrimle Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri Karadeniz üzerindeki tarafsız bölgede kalıcı olarak devriye uçuşlarına başladı. Mig 31 savaş uçaklarımız Kincal füzeleri taşıyor. Bin kilometreden fazla menzile ve Ses hızının 9 katı hıza sahipler." dedi.

Pekin'deki Kuşak ve Yol zirvesinde konuşan Putin hipersonik füzelerin Ortadoğu'da artan gerilime karşı savunma önlemi olduğunu savundu.

Gündeminde ABD'nin ukrayna'ya gönderdiği uzun menzilli ATACMS TİPİ taktik füzeler de vardı. ABD Başkanı Joe Biden'a çay ve pankek teklifiyle şakayla karışık göndermede bulundu.

Vladimir Putin, "Madem Rusya savaşı kaybetti o zaman ABD neden Ukrayna'ya ATACMS füzelerini ve tüm diğer silahları gönderiyor. Biden pankek yiyip çay içmek için bizi ziyaret edebilir. Savaş kaybedildiyse neden bahsediyoruz, ATACMS neden? Ona bunu sorun. Komik." ifadelerini kullandı.

Putin HIMARS lançerlerinden fırlatılabilen ve 300 kilometre menzilli bu füzelerin cephede büyük bir etkisi olmayacağını savundu.

UKRAYNA'NIN IZDIRABINI ARTIRACAK

Vladimir Putin, ABD'nin yeni yardımlarının Rus ordusu için kolay olmayacağını kabul ediyor. Putin her şeye rağmen Rusya'nın savaşı kazanacağını ama yeni yardımların Ukrayna'nın ızdırabını artıracağını söyledi.

Rus lider Putin, "Öncelikle bu tabi zarar veriyor ve ilave tehdit oluşturuyor. Tabii ki bu saldırıları püskürteceğiz. Savaş savaştır. Bir tehdit oluşturuyorlar bunu söylemeye bile gerek yok ama cephedeki durumda radikal bir değişime yol açmaları imkansız." dedi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesinden sonra açıklamalarda bulunan Putin, Rusya'nın cephede güçlü olduğunu bu sebeple, batının söylemini yumuşattığını savundu. Buna karşın Kiev'in barış görüşmelerine yanaşmadığını söyledi.

PANKEK DİPLOMASİSİ NEDİR?



Rus lider Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi Cinping yakın ilişkilere sahip. ABD karşıtı cephenin iki güçlü üyesi olan Rusya ve Çin sık sık yan yana geliyor.

Putin, geçen yıl Ukrayna'yı işgale girişmeden kısa bir süre önce Pekin'de vakit geçirmişti.

İki lider ayrıca 2018 yılında literatüre pankek diplomasisi olarak giren bir etkinliğe de imza atmıştı. Putin ve Çin liderleri bir araya gelerek pankek hazırlamıştı.

NTV
__________________
Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bidena, esprili, gelsin, kaybettik, madem, pankek, putinden, yanıt, yiyelim


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
ABD Genelkurmay Başkanı Milley'den "Afganistan" itirafı: Savaşı kaybettik BBQ SAUCE Dünyadan Haberler 1 14 Eylül 2023 21:47
Hayatınızda tanıdığınız en esprili/mizahist kişi kimdir? Razor Trend Sorular 6 23 Temmuz 2023 20:26
Usta Sunucu Halit Kıvanç'ı Kaybettik Beatrice Ülkemizden Haberler 1 26 Ekim 2022 00:09
Hacı Sabancı'dan esprili doğum günü paylaşımı KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 23 Haziran 2022 20:59
Joe Biden'dan 'Putin, tüm Avrupa'yı NATO'laştırdı' açıklaması KoJiRo Dünyadan Haberler 0 27 Mayıs 2022 21:14




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net