Forum Logo




BBC araştırdı: Savaş suçu kanıtlandı

Dünya'nın her bir yerinden en sıcak gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Beatrice

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Kasım 2023, 15:31   #1
Çevrimiçi
BBC araştırdı: Savaş suçu kanıtlandı




BBC araştırdı: Savaş suçu kanıtlandı
Www.TrendForum.Net

GÜNDEM




Savaşın başından bu yana İsrailli komutanlar bombardımanı bu sözlerle meşrulaştırmaya çalışıyor. "Gazzelilere güneye gidin dedik, ancak onlar gitmedi" ifadeleri tüm komutanlar tarafından kullanılıyor. Ancak bölgenin güneyi de bombalanıyor.

İngiliz devlet televizyonu BBC’den de saldırılara doğrulama geldi. BBC, Gazze’nin güneyindeki sivillere yönelik riskleri daha iyi anlamak için bölgedeki dört saldırıyı inceledi.

İlk inceleme 10 Ekim'de Han Yunus'a yapılan saldırıydı. Bu saldırında İsrail ordusu 200'den fazla hedefi vurduğunu ifade etmişti ancak konumda Ulu Cami'nin ve çevresinin hedef alındığı görüldü.

BBC’nin araştırmasına göre, bu örnekte İsrailli yetkili 8 Ekim tarihli sosyal medya paylaşımında Gazzelilere ‘Han Yunus şehrinin merkezine' gitmelerini söyledi. 10 Ekim’de ise bu merkezi bombaladı.

İncelene ikinci saldırı Refah’a oldu ve Mısır sınırındaki şehir, İsrail tarafından en güvenli bölge olarak lanse edildi. 11 Ekim’deki saldırıda İsrail, Refah’ın merkezindeki meydanı vurdu. İsrail ordusu 8 Ekim’de yayınlanan bir diğer uyarıda Refah sakinlerinin şehir merkezine gitmesini istediğini ifade etti. Ardından yapılan saldırıda şehir merkezi hedef alındı.

İncelenen diğer saldırılar ise mülteci kamplarına yönelik olandı. Gazze'nin merkezindeki mülteci kampları 17, 18 ve 25 Ekim’de hedef alındı.

Habere göre, yine 8 Ekim'de İsrail ordusunun haritada okla göstererek Gazzelilere gitme talimatı verdiği yerlerden üçü bu kamplardı. O kamplar, 17 Ekim’de saldırılan Bureyj Kampı, 18'inde ve 25'inde hedef alınan Nuseyrat oldu.

Konuyu İsrail ordusuna da soran BBC bir sonuç alamadığını kaydetti.

Alıntı
Efrasiyab bunu beğendi.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
araştırdı, bbc, kanıtlandı, savaş, suçu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
En Perili Savaş Alanı – Gettysburg Savaş Alanı (Gettysburg, Pensilvanya) Asi Ruh Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 0 27 Temmuz 2023 11:01
24 Saatliğine Tüm Suçlar Serbest Olsaydı Hangi Suçu İşlerdiniz ? Sır Trend Sorular 10 25 Ocak 2023 15:28
Okulda akran zorbalığı artık disiplin suçu Zeytin Eğitim Haberleri 0 16 Kasım 2022 11:24
NASA, İklim Değişikliğinde “Mineral Tozlarının” Etkisini Araştırdı KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 23 Ekim 2022 13:51
Vettel, Kanada'nın katran kumlarının ''iklim suçu'' olduğu görüşünde KoJiRo Formula 1 0 19 Haziran 2022 09:59




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net