Forum Logo




Teknik Duyurular

TrendForum.Net yönetimi tarafından yapılan duyurular.


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree21Beğeniler
  • 7 Post By Regex
  • 3 Post By Regex
  • 3 Post By Regex
  • 4 Post By Regex
  • 4 Post By Regex

Yeni Konu Oluştur Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Ekim 2023, 11:40   #1
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
Teknik Duyurular




Teknik Duyurular
Www.TrendForum.Net

Bundan sonra TrendForum içerisinde yapılan teknik yenilikler, iyileştirmeler, düzenlemeler; duyurulması gerektiğini düşündüğümüz, önem arz eden geliştirmeler bu konu altından bildirilecektir.

Konu içerisinde ikili sohbet olmaması yahut bu konunun teknik öneri/istek başlığıyla karıştırılmaması için konu kilitli tutulacak ve yalnızca duyuruların yer alacağı arşiv niteliğini taşıyacaktır.

Keyifli forumlar dilerim.
Beatrice, Zeytin, Bahtiyar ve 4 kişi daha bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 

Alt 26 Ekim 2023, 22:22   #2
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: Teknik Duyurular




Değerli TF kullanıcıları, vBulletin ile varsayılan olarak gelen profillere web site ekleme özelliği iptal edilmiştir. TrendForum olarak webmaster forumu veya IRC forumu değiliz. Bu yüzden konularda nasıl ki site reklamı yapmak yasaksa, profiller içerisinde de URL paylaşımı uygun görülmemektedir.



Yapılan düzenleme sonucunda çalıştırılan SQL sorgusu ile mevcut kullanıcılarımızın düzenleme öncesinde yukarıda güncel halini gördüğünüz ekran görüntüsündeki alana eskiden girmiş oldukları web site adreslerini içeren veriler silinmiştir. Anlayışınız için teşekkür eder, keyifli forumlar dilerim.
Beatrice, xena ve KahKaha bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 

Alt 29 Ekim 2023, 19:54   #3
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: Teknik Duyurular




Postbit üzerinde bulunan kullanıcı adı kopyalama kısmı geliştirilmiştir. Eklenen .js (JavaScript) fonksiyonu sayesinde kullanıcı adına bastığınızda, eskisi gibi tümünü seçmenize gerek kalmadan etiketlemek istediğiniz kullanıcı adını direkt başında @ (et) işaretiyle birlikte kopyalayacak.

Eski hali;
Yeni hali;

Not: Bu kodu ben yazmadım, ancak buraya entegre ederken epey geliştirdim. Şu an itibarıyla en gelişmişi bizde, başına Font Awesome ikonu eklemiş olmamın dışında ranka göre renklendirme de uyguladım. Forum deneyiminizi iyileştirmesini umar, keyifli forumlar dilerim.
Beatrice, KoJiRo ve xena bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 

Alt 05 Şubat 2024, 17:25   #4
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: Teknik Duyurular




Bundan böyle TrendForum'da hesabınızla oturum açmak istediğinizde, kullanıcı adınızın yanı sıra alternatif olarak e-posta adresinizi de kullanabileceksiniz.



Nick yerine foruma kayıtlı e-posta adresinizi de girseniz; geçerli parolanızı yazdıysanız oturumunuz açılacaktır.
Beatrice, Astrea, KahKaha ve 1 kişi daha bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 

Alt 02 Mart 2024, 23:13   #5
Çevrimiçi
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: Teknik Duyurular




Merhaba. Üyelerimizin hem daha keyifli bir forum deneyimi yaşayabilmeleri, hem de bazı verilere daha pratik ve şeffaf bir şekilde ulaşabilmeleri adına profil sayfaları üzerinde bugün itibarıyla çeşitli geliştirmeler yapılmıştır. Bu küçük değişikliklerin bir kısmı vBulletin'in resmî eklenti forumunda bulunup, bazı kodlamalar ise tarfımca TrendForum'a özgü olarak gerçekleştirilmiştir.

- Yasaklı kullanıcılarımıza ilişkin manuel bildirimleri zaten TrendForum Yasaklanan Üyeler ve Sebepleri. adlı konu başlığı altında gerçekleştiriyoruz. Ancak bir üyenin profiline girdiğinizde, eğer halihazırda banlı bir kullanıcımızsa, yasaklanma tarihini, yasağın -eğer varsa- kalkacağı tarihi, yasaklanma nedenini ve banlayan yöneticiyi artık doğrudan görebileceksiniz. Örnek bir görsel ile sunayım.


- Profil sekmelerine "Kullanıcı Geçmişi" adlı yeni bir bölüm eklendi. Bu sekmede; ilgili üyenin "Kullanıcı Adı Değişiklikleri" ve "Uzaklaştırılmalar" bilgilerine erişebileceksiniz. Örneğin ben bir ara Erşan Kuneri, bir ara da Ramiz Karaeski olmuşum. Bu iki birbiriyle alakasız karakterlerin parodisi olduktan sonra da özüme dönmüşüm. Tarihleriyle birlikte kendi profilimden örnek;


- Bunları başkaca platformlarda görmüş olabilirsiniz. Asıl sürprizi sona sakladık ve "Uzaklaştırılmalar" bölümüne dikkat kesilmenizi istiyorum. Yukarıdaki görselden de anlayabileceğiniz üzere ben hiç banlanmamışım, sabıkam temizmiş. Memuriyet için KPSS'ye girip başvursam güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırmasından geçerim. Burada farklı ve TrendForum'a özgü olan ise toplam yasaklanma sayısını hesaplayıp yansıtması. Hemen farklı bir profilden örnekle şöyle göstereyim;


Görüldüğü üzere 7 Aralık'ta @Papatya banlanıp açıldığı için (bu gerçek bir ban değildi, birkaç saniye bir şeyi denemek için @Bahtiyar banlamıştı) hem tarihleriyle birlikte bu ban bilgileri hem de toplam kaç defa banlandığının bilgisi yansıtılıyor.

Forum kullanımınızda kolaylık sağlamasını umar, bu küçük geliştirmelerden memnun kalmanızı dilerim.
Beatrice, Zeze, Papatya ve 1 kişi daha bunu beğendi.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 

Konu Kapatılmıştır

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
duyurular, teknik


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Honda CL 250 Teknik Veriler KoJiRo Motorsiklet & Modifiye 0 09 Temmuz 2023 11:37
realme GT Neo 6: Canavarın Teknik Özellikleri Sızdırıldı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 08 Temmuz 2023 18:56
Gizemli Teknik Admininiz Yüce Regex ile Ben Worgen Üye Fotoğrafları 60 28 Nisan 2023 00:51
Adminlerin teknik konularda teknik kişiyi etiketlemesi Er Şaban Trend Sözlük 9 29 Ekim 2022 22:41
Nothing Phone (1) Teknik Özellikleri Sızdırıldı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 30 Haziran 2022 18:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net