Forum Logo




Karahayıt Kaplıcaları - Denizli


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Nisan 2023, 10:32   #1
Çevrimiçi
Karahayıt Kaplıcaları - Denizli




Karahayıt Kaplıcaları - Denizli
Www.TrendForum.Net

Karahayıt Kaplıcaları, Denizli Karahayıt Mahallesi'ndedir. Yılın her mevsiminde ana kaynağından çıkan kendine has kırmızı renkli şifalı termal suyun ve termal çamurun sıcaklığı 58 ºC olup Ege Üniversitesi hidroklimatoloji enstitüsünün vermiş olduğu rapora göre içerdiği zengin mineralleri ile eşsiz bir sağlık kaynağıdır.

Karahayıt'ta bulunan turistik tesislerde (Otel, Apart Otel ve Pansiyonlarda) Kırmızı Su ve Termal Çamur sayesinde pek çok hastalık ve sağlık problemine şifa bulunabilmektedir.

Karahayıt Kaplıcalarında Tedavi Edilen Hastalıklar

Banyo uygulamaları ile tedavi edilen hastalıklar: Ortopedik ve nörolojik sekellerin rehabilitasyonunda, tamamlayıcı tedavisinde, romatizmalı hastalıklar, siyatik, bel-boyun fıtığı, kireçlenme, dolaşım sistemi hastalıkları ve sedasyon (ruhi rahatlatma) özelliği, nörolojik rehabilitasyon gerektiren hastalıklar, ameliyat sonrası tutukluk ve sertliklerin giderilmesi, kadın hastalıkları, stres ve strese bağlı tüm hastalıkların rehabilitasyonu, uykusuzluk ve yorgunluklar, saç, tırnak ve derideki hücrelerin canlanması, cilt ve deri hastalıkları, kırıkların alçılarının alınmasını müteakip gelişen kontraktürlerin giderilmesi, adale spazmlarının giderilmesi, gut hastalığı, nevralji, nevrit, artrozlar, kolit hastalıklarının tedavisi.



İçme suyu ile tedavi edilen hastalıklar: Üst gastrointestinal sistemin fonksiyonel bozukluklarında, mide ve yemek borusu rahatsızlıklarında, kemik erimesinde, ürolithiasisde ve kalsiyum ihtiyacının tamamlayıcı tedavi unsuru olarak kullanılabileceği belirtilmiştir.

Ayrıca çamur banyosuyla cildi yumuşatma, gözenekleri açma, selülit ve çatlak tedavisi ve toparlama, antiseptik tesiri ile akne ve sivilceleri yok etme kırışıklıkları giderme, siğilleri iyileştirme özellikleri bulunmaktadır.

Kırmızı su ve termal çamurun; böbrek taşı, kalp, damar sertliği, yüksek tansiyon, romatizma, siyatik, kireçlenme, kadın ve deri hastalıkları, bel ve boyun fıtığı, sindirim, mide, bağırsak, karaciğer, safra yolları, diyabet, egzama, vücut direncini arttırma, metabolizma bozuklukları tedavisinde de son derece şifalı olduğu kanıtlanmıştır.

Karahayıt Kırmızı Su Travertenleri

Kırmızı su travertenleri, 60 ºC sıcaklıkta çıkan termal su çevresinde, termal suyun içindeki maden oksitleri nedeniyle kırmızı, yeşil ve beyaz renkli traverten tabakaları şeklinde oluşmuştur. Travertenler yaklaşık 500 metrekarelik bir alandadır.

Kaynak: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 30 Temmuz 2023, 08:47   #2
Çevrimiçi
Diamond Üye
Yanıt: Karahayıt Kaplıcaları - Denizli






Karahayıt Kaplıcaları, Türkiye'nin Denizli iline bağlı Pamukkale ilçesinde yer alan termal kaplıcalar kompleksidir. Pamukkale travertenleri yakınında bulunan Karahayıt, termal sularıyla ünlü bir turistik bölgedir. Kaplıcalar, yer altı sularının jeotermal kaynaklarından beslenmektedir.

Karahayıt Kaplıcaları'nın en belirgin özelliği, sularının yüksek demir içeriği nedeniyle turuncu ve kırmızı renkte olmasıdır. Bu renkli sular, kaplıcaların çevresindeki kireçtaşı travertenlerin üzerinden akan suyla birleşerek etkileyici bir görsel oluşturur.

Karahayıt Kaplıcaları, içerdiği mineraller ve sıcak suyunun sağladığı faydalar nedeniyle birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Suyun mineral içeriği, cilt rahatsızlıkları, romatizmal hastalıklar, sindirim sistemi problemleri ve stres gibi birçok sağlık sorununa iyi geldiği düşünülmektedir. Bu nedenle, hem sağlık turizmi hem de termal turizm açısından popüler bir destinasyondur.

Karahayıt Kaplıcaları'nda ziyaretçiler için modern tesisler, oteller, spa merkezleri ve yüzme havuzları bulunmaktadır. Termal suların keyfini çıkarmak için farklı kaplıca havuzlarında dinlenme ve tedavi imkanları sunulmaktadır. Ayrıca, bölgedeki doğal güzellikler arasında yürüyüş parkurları ve doğa yürüyüşleri de bulunmaktadır.

Karahayıt Kaplıcaları, Pamukkale'ye yakınlığıyla da bilinir. Bu nedenle, ziyaretçiler genellikle Pamukkale'nin beyaz traverten teraslarını ziyaret edip ardından termal suların tadını çıkarmak için Karahayıt Kaplıcaları'na uğrarlar.

Karahayıt Kaplıcaları, termal suları ve benzersiz doğal güzellikleriyle ünlü bir turistik bölgedir. Hem sağlık hem de turistik amaçlarla ziyaret edilen bu kaplıcalar, dinlenmek, rahatlamak ve doğal şifalı suların keyfini çıkarmak isteyen ziyaretçilere hitap etmektedir.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
denizli, kaplıcaları, karahayıt


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Denizli’de kadın cinayeti! 20 yıllık eşini öldürdü Fiona Ülkemizden Haberler 0 25 Ocak 2023 00:34
Türk Telekom, Merkezefendi Denizli Basket’ten Nate Sestina’yı Transfer Etti KoJiRo Basketbol 0 22 Haziran 2022 20:13
Pamukkale Hierapolis Antik Kenti - Denizli KoJiRo Ege Bölgesi 0 04 Haziran 2022 17:45
Denizli'de otomobile giren arı kazaya neden oldu KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 30 Mayıs 2022 21:27




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net