Forum Logo




Dumlupınar Şehitliği (Türkiye, Kütahya)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Temmuz 2023, 08:59   #1
Çevrimiçi
Diamond Üye
Dumlupınar Şehitliği (Türkiye, Kütahya)




Dumlupınar Şehitliği (Türkiye, Kütahya)
Www.TrendForum.Net



Dumlupınar Şehitliği, Türkiye'nin Kütahya iline bağlı Kütahya ilçesinde bulunan önemli bir anıt mezar ve şehitlik alanıdır. Şehitlik, Türk Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından biri olan Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin gerçekleştiği alandadır.

Dumlupınar Şehitliği, 30 Ağustos 1922 tarihinde Türk Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanan büyük bir savaşının yaşandığı yerdir. Burada, Türk ordusu Mustafa Kemal Atatürk komutasında Büyük Taarruz'u gerçekleştirerek düşman kuvvetleri üzerinde galip gelmiştir.

Şehitlik alanı, Türk askerlerinin anısını yaşatmak ve vatanları için canlarını feda eden kahramanları anmak amacıyla oluşturulmuştur. Dumlupınar Şehitliği, büyük bir anıt mezar, mezar taşları ve anma alanlarından oluşur. Şehitlikte ayrıca, Türk bayrağı ve Atatürk büstü gibi semboller de yer alır.

Dumlupınar Şehitliği, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde verdiği büyük bir zaferin anısını yaşatır. Şehitlik, ziyaretçilere milli bir duyguyla yüklü bir atmosfer sunar. Ziyaretçiler, şehitlerin anısına saygı gösterebilir, anma törenlerine katılabilir ve tarihi anlamını daha derinlemesine hissedebilirler.

Dumlupınar Şehitliği, tarih ve vatanseverlik duygularını yansıtan önemli bir mekandır. Türk Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktalarından birini simgeler ve ziyaretçilere milli bir gurur hissi verir. Kütahya'ya seyahat edenler için Dumlupınar Şehitliği, tarihi bir değere sahip olduğu kadar anlamlı bir yerdir.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dumlupınar, kütahya, türkiye, Şehitliği


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hayme Ana Türbesi (Türkiye, Kütahya) Asi Ruh Ege Bölgesi 0 20 Temmuz 2023 05:44
KÜTAHYA İli Hakkında Herşey DeepSilence Ege Bölgesi 1 02 Temmuz 2023 12:52
Kütahya dili - Kütahya şivesi - Kütahyanın yöresel kelimeleri Candres Ege Bölgesi 0 24 Haziran 2023 12:03
Tombiş Dürüm - Kütahya Candres Ege Bölgesi 0 24 Haziran 2023 12:01
Akdeniz'in Tac Mahal'i: Malta Türk Şehitliği Beatrice Gezelim Görelim 0 14 Mayıs 2022 23:10




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net