Forum Logo




Afyon'da Ne Yapılır Ne Yenir Nerede Kalınır


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By DELibaL

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Haziran 2023, 12:02   #1
Çevrimdışı
Gold Üye
Afyon'da Ne Yapılır Ne Yenir Nerede Kalınır




Afyon'da Ne Yapılır Ne Yenir Nerede Kalınır
Www.TrendForum.Net

Bu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık."

Tatil arayışı içinde olanlar, ruhsal arınma, moral yükleme, enerji yükseltme ihtiyacı duyanlar, yeni yılda yenilenmek, 2020’ye sağlıkla, bakımla, kendini şımartarak girmek isteyenler için hoş bir seçenek olabilir Afyon Termal tesisleri. Bütçenize göre bölgenin en eski ve köklü tesisi olan İkbal Termal Tesisi veya en şık, modern, göz kamaştırıcı ve hizmet kalitesi yüksek olan Ng Afyon seçilmeli. Geçen sene İkbal’de konaklamıştım. Hem göze hem mideye hitab eden zengin yemek büfeleri, spa alanları, termal havuzları, aile hamamlarıyla çok keyifliydi. Bu sene termal kaplıcaları ile şifa saçan bu şehrin en iyi termal tesislerinden biri olan NG Afyon Wellness & Spa’da konakladım.

Otel hakkındaki ilk intibayı annemin ağzından naklen yazacağım: "Şık, kaliteli ve abartı yok. Arap otelleri gibi şatafatlı değil göz yormuyor ama hem gösterişli hem de klas bir yer, bu oteli çok beğendim" kendisi dünya üzerinde gezmedik yer bırakmamış birisidir. Daha ne diyeyim ki.

Ng Afyon’un 9500 m² alana kurulu spa ve wellness merkezinde; bayanlara özel, üzeri açılabilen yüzme havuzu; bay, bayan ve karma yüzme havuzları; özel derecelendirilmiş bay-bayan ayrı veya karma olarak ayrılmış termal havuzlar; Fin saunası, bio sauna, aromaterapi odası, Türk hamamları, tepideryum, şok duşları, macera duşları, kar çeşmesi, tekli masaj odaları, çiftli masaj odaları, Shiatsu-Thai masaj süiti, cilt bakım odaları, vücut bakım odaları, Ayurveda masaj odaları, soyunma odaları ve wellness’a dair herşey var.

Oralara kadar gitmişken kendinizi şımartmayı unutmayın. Endonezyalı masözlere Bali masajı yaptırın, size özel hamam, sauna, banyo ve termal havuz içeren aile odalarından tutun, kese ve köpük masajı, termal çamurla cilt bakımı yaptırın.

Otelin her öğün özenle sunduğu lezzetli yemeklerden yiyin. Ne de olsa yöreye özgü lezzetlerin hepsi sunuluyor, dışarıda aramanıza gerek kalmıyor. Bu soğukta üşenenlere sucukçu, kaymakçı, kadayıfçı dolaştmak zorunda bırakmıyor.

Gelelim Afyon’un en önemli özelliklerine:

Şifalı kaplıcaları, kaymağı, sucuğu, ekmek kadayıfı, sucuk döneri, haşhaşı, kaymaklı lokumu, yünü, Kızılay maden suyu ve benim favorim olan Avşar maden suyu ile tanınan Afyon mermer ve Traverten taşında dünyanın önde gelen üreticilerindendir ayrıca et, tavuk ve yumurta üretimiyle Türkiye et ve yumurta borsasına yön vermektedir ve en fazla termal yatak kapasitesine sahip ilimizdir.

Kurtuluş Savaşı’nın simge kentlerinden olan Afyonkarahisar; Eskişehir, Kütahya, Denizli, Uşak, Burdur, Isparta ve Konya illerinin komşusudur. Ege Bölgesi’nin Akdeniz’e ve İç Anadolu Bölgesi'ne açılan kapısında yer alır.

İscehisar ilçesinden dünyanın en kaliteli beyaz mermeri çıkmaktadır. Efes Antik Tiyatro’da da Amerikadaki Beyaz Saraya'da kullanılmıştır. İsminden belli olduğu gibi haşhaşın ana vatanıdır. Patates ezmesi ilave edilen, 1 hafta dayanma süresi ile çok sevilen ve besleme değeri normal ekmeklerden daha yüksek olan Afyon ev ekmeği, Türkiye'nin her yerinde aranan ve tercih edilen değerli bir tatlı patates türü olan Sandıklı ve Şuhut Patatesi, Türkiye'nin besin değeri en yüksek kirazı olarak tescillenen ve her yıl festivalleri yapılan Napolyon kirazı, Türkiye'nin en kaliteli arpası, Afyon’un Bayat ilçesinde dokunan dünyaca ünlü Bayat Kök boya kilimi Afyon'u anlatan önemli unsurlardır…
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 24 Haziran 2023, 12:04   #2
Çevrimdışı
Yanıt: Afyon'da Ne Yapılır Ne Yenir Nerede Kalınır




Çikolatlı kaymaklı lokum


__________________



Hepimiz bir bataklıkta yaşıyoruz ama bazılarımız yıldızlara bakıyor.


 
Alıntı ile Yanıt

Alt 24 Haziran 2023, 12:06   #3
Çevrimdışı
Gold Üye
Yanıt: Afyon'da Ne Yapılır Ne Yenir Nerede Kalınır




Fi' kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Çikolatlı kaymaklı lokum



tadı nasıl daha önce yedin mi
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 24 Haziran 2023, 12:43   #4
Çevrimdışı
Zehirlidir uzak durun
Yanıt: Afyon'da Ne Yapılır Ne Yenir Nerede Kalınır




Köpüklü yayık ayranı
Candres bunu beğendi.
__________________
Vazgeçilmez değilim, değilsin, değilsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 24 Haziran 2023, 14:54   #5
Çevrimiçi
Yanıt: Afyon'da Ne Yapılır Ne Yenir Nerede Kalınır




Aftat a gidilir ekmek kadayıfı alınır
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
afyonda, kalınır, nerede, yapılır, yenir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Balık limonlu mu yenir limonsuz mu? Beatrice Trend Anketler 28 04 Mart 2024 01:02
Tantunide en iyi 10 mekan - en iyi tantuni nerede yenir? Candres Akdeniz Bölgesi 4 01 Temmuz 2023 21:26
Her Nerede Yaşıyor Ve Yaşatılıyorsanız Asi Ruh Trend Sözlük 0 20 Mayıs 2023 17:20
Kar Yenir Mi? Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 1 13 Mart 2023 23:04
Ocak ayında ne yenir? Aykut Sağlıklı Beslenme 9 17 Ocak 2023 19:03




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net