Forum Logo




Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi (Bodrum Kalesi) (Türkiye, Muğla)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 02 Ağustos 2023, 07:03   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi (Bodrum Kalesi) (Türkiye, Muğla)




Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi (Bodrum Kalesi) (Türkiye, Muğla)
Www.TrendForum.Net



Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan önemli bir müzedir. Türkiye'nin en önemli sualtı arkeoloji müzelerinden biri olarak kabul edilir. Müze, antik çağlardan günümüze kadar Bodrum çevresinde gerçekleştirilen sualtı arkeolojik kazılarda bulunan eserlerin sergilendiği bir merkezdir.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Kalesi'nin içinde yer almaktadır. Kale, 15. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu tarafından inşa edilmiş ve günümüzde müze ve sergi alanı olarak kullanılmaktadır. Müze, 1964 yılında açılmış olup 1981 yılında genişletilmiştir.

Müzede, deniz yüzeyinden ve sualtından toplanan arkeolojik eserler sergilenmektedir. Bu eserler, Ege Denizi ve çevresindeki bölgelerdeki antik kentlerden, batıklardan ve diğer sualtı alanlarından elde edilmiştir. Sergilenen eserler arasında gemi batıklarından kurtarılan amphora (şişe) ve diğer seramik parçaları, heykeller, altın ve gümüş takılar, sikkeler, seramik kaplar ve diğer antik objeler bulunmaktadır.

Müze, ziyaretçilere antik çağlardan kalma sualtı mirasını ve denizcilik tarihini tanıtmakta ve bu alanda yapılan arkeolojik çalışmaları sergilemektedir. Aynı zamanda müzede sualtı arkeolojisi ile ilgili bilimsel araştırmaların sonuçlarına da yer verilir.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, hem tarih ve arkeoloji meraklıları hem de denizcilik ve sualtı dünyasına ilgi duyanlar için popüler bir turistik mekandır. Müze, zengin koleksiyonu ve etkileyici sergileme alanlarıyla ziyaretçilerine antik döneme ait bir yolculuk imkanı sunar. Ayrıca müze, eğitim programları, konferanslar ve özel etkinlikler düzenleyerek ziyaretçilerin sualtı arkeolojisi hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlar.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arkeoloji, bodrum, kalesi, muğla, müzesi, sualtı, türkiye


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hatay Arkeoloji Müzesi (Türkiye, Hatay) Asi Ruh Akdeniz Bölgesi 0 25 Temmuz 2023 21:58
Alanya Arkeoloji Müzesi (Türkiye, Antalya) Asi Ruh Akdeniz Bölgesi 0 22 Temmuz 2023 16:36
Bodrum Güzeli - Can Çelebi DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 01 Temmuz 2023 11:01
Azra Akın, Bodrum'da KoJiRo Ünlülerin Dünyası 2 07 Ağustos 2022 23:36
Bodrum'a gemilerle 464 turist geldi KoJiRo Ülkemizden Haberler 1 30 Mayıs 2022 22:09




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net