Forum Logo




Bergama (Türkiye, İzmir)


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Ağustos 2023, 01:43   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Bergama (Türkiye, İzmir)




Bergama (Türkiye, İzmir)
Www.TrendForum.Net



Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı, Türkiye'nin İzmir iline bağlı Bergama ilçesinde bulunan bir UNESCO Dünya Mirası alanıdır. Bu alan, zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan antik kent Pergamon (Bergama) ve çevresindeki manzara ve yerleşimleri kapsamaktadır.

Pergamon antik kenti, Helenistik ve Roma dönemlerinde büyük bir öneme sahip olmuştur. Kent, İskenderiye Kütüphanesi'nden sonra en büyük kütüphaneye sahip olduğu bilinen bir kütüphaneye ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca, Pergamon'da yapılan önemli arkeolojik kazılar, Zeus Altarı gibi etkileyici yapıların kalıntılarını ortaya çıkarmıştır. Bu altar, Helenistik dönemin en görkemli anıtsal yapılarından biri olarak kabul edilir.

Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı, sadece antik Pergamon kentine değil, aynı zamanda çevresindeki kırsal alanlara da odaklanır. Bu bölgede tarım, su yönetimi, madencilik ve diğer ekonomik faaliyetlerin izlerini görmek mümkündür. Aynı zamanda bu alan, farklı dönemlerde farklı kültürlerin izlerini taşıyan mimari, arkeolojik kalıntılar, tapınaklar, tiyatrolar, anıt mezarlar ve diğer yapılarla zenginleştirilmiştir.

Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı, tarih, arkeoloji, mimari ve doğal güzelliklerin birleştiği bir bölgedir. Bu alan, ziyaretçilere antik geçmişi keşfetme, tarihi ve kültürel öneme sahip yapıları görmek ve bölgenin benzersiz manzarasının tadını çıkarmak için bir fırsat sunmaktadır.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bergama, türkiye, İzmir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Selçuk Efes Müzesi (Türkiye, İzmir) Asi Ruh Ege Bölgesi 0 30 Temmuz 2023 11:22
İzmir Saat Kulesi (Türkiye, İzmir) Asi Ruh Ege Bölgesi 3 22 Temmuz 2023 01:02
Tarihi Asansör Binası (Türkiye, İzmir) Asi Ruh Ege Bölgesi 0 21 Temmuz 2023 05:32
Şirince Köyü (Türkiye, İzmir, Selçuk) Asi Ruh Ege Bölgesi 0 20 Temmuz 2023 06:32
Kozak Yaylası : Bergama İzmir KoJiRo Ege Bölgesi 2 30 Temmuz 2022 12:28




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net