Forum Logo




İspanya'da enflasyon yüzde 8,7'ye yükseldi

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Mayıs 2022, 20:31   #1
Çevrimiçi
İspanya'da enflasyon yüzde 8,7'ye yükseldi




İspanya'da enflasyon yüzde 8,7'ye yükseldi
Www.TrendForum.Net

İspanya, tüm Avrupa'nın etkilendiği etmenlere karşı ekonomisini ayakta tutmaya çalışınken enflasyonda yatay seyri tutturup, sonra da düşürmeyi sağlayamadı. Bu ay da rakamlar yukarı yönlü hareket etti.

Ukrayna'daki savaşın uzaması, petrol ve gaz fiyatlarını etkileyen yeni yaptırımların riski, mayıs ayında ham madde fiyatlarında yeni bir yükselişe neden oldu ve bu da Avrupa'da tüketici fiyatlarını etkiledi.

İspanya Merkez Bankası nisan ayında açıkladığı raporunda, ülkedeki 2022 yılı enflasyon tahminini yüzde 7,5'e çıkarmıştı ama açıklanan rakamlar bu tahmini aştı.

Mayıs ayında İspanya'da enflasyon yüzde 8,7

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE), mayıs ayında yıllık enflasyon rakamını paylaştı. Buna göre mayıs ayında İspanya'da enflasyon yüzde 8,7 oldu.

Sol koalisyon hükümetinin akaryakıt alımına ilişkin başlattığı yardımlarla nisan ayında düşüş gösteren enflasyonun, mayısta yeniden artışa geçmesi ekonomi uzmanları tarafından kaygıyla karşılandı.

Yakıt ve gıda fiyatlarındaki artış

INE açıkladığı ön raporda, bir önceki ay yüzde 8,3'olan yıllık enflasyonun mayısta yüzde 8,7'ye çıkmasını yakıt ve gıda fiyatlarındaki artışa bağladı.

Uzmanlar, mart ayında yüzde 9,8 ile son 37 yılın en yüksek enflasyon rakamının kaydedildiği İspanya'da nisanda görülen düşüşün geçici olduğunun mayıs verileriyle ortaya çıktığına vurgu yaptı.

Çekirdek enflasyon yükseldi

İspanya'da çekirdek enflasyon 2021'i yüzde 2,1 ile kapatmıştı. Çekirdek enflasyon, 1995'ten bu yana en yüksek seviye olan yüzde 4,9'a tırmandı.

Ensonhaber
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
7ye, enflasyon, İspanyada, yükseldi, yüzde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Samsung, Savaş ve Enflasyon Nedeniyle Akıllı Telefon Üretimini %10 Azaltmayı Planlıyo KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 29 Mayıs 2022 09:38
Türkiye, uluslararası turizm endeksinde yükseldi KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 27 Mayıs 2022 20:18
Tarımsal girdi fiyat endeksi martta yükseldi KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 23 Mayıs 2022 21:33
Busenaz Sürmeneli, yarı finale yükseldi Beatrice Diğer spor branşları 0 16 Mayıs 2022 22:09
Türkiye'de Enflasyon %0 Olursa Ne Olur? Roronoa Zoro Ekonomi Dünyası 1 11 Mayıs 2022 13:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net