Forum Logo




Bitcoin Boğasını İşte Bu 3 Faktör Tetikleyebilir: Uzman Yorumları

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Haziran 2023, 09:25   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Bitcoin Boğasını İşte Bu 3 Faktör Tetikleyebilir: Uzman Yorumları




Bitcoin Boğasını İşte Bu 3 Faktör Tetikleyebilir: Uzman Yorumları
Www.TrendForum.Net



Kripto para piyasası yatay ve sakin bir konsolidasyon içerisinde devam ederken piyasa analistleri boğa sezonunu ateşleyebilecek 3 faktörü masaya yatırdı. Boğayı tetikleyebilecek üç faktör olarak Bitcoin’in diğer kripto paralara kıyasla daha güvenli görülmesi, doların giderek zayıflaması ve önde gelen varlık yöneticisi BlackRock’un Bitcoin ETF başvurusu işaret edildi.

Coindesk’in derlediği uzman yorumlarında, mevcut koşullarda her ne kadar özellikle ABD merkezli regülatif baskılar gündeme gelse de makroekonomik şartların Bitcoin boğası için hazır olduğu belirtildi.

Özellikle yakın zamanda BlackRock cephesinden gelen ETF başvurusuna yönelik haberler piyasaya can suyu oldu. ABD’li düzenleyici kurumun söz konusu ETF’i onaylaması ya da reddetmesi için 240 günü bulunuyor. Bu zamanlamanın Bitcoin halvingi (yarılanma) ile kesişmesi yükseliş ihtimalini güçlendiriyor.

CF Benchmark yazarı Ken Odeluga, BlackRock tarafından sunulan bu ETF’in anlam ve önemine ilişkin şu ifadelerde bulundu:

BlackRock en son önerdiği ETF ile Bitcoin’e olan yatırımcı talebinin borsada işlem gören, düzenlenmiş, kullanışlı ve tanıdık ambalajında sunulan ana akım bir Bitcoin ürününü destekleyecek kadar geniş olduğunu ortaya koyuyor.

Kripto para yönetimi firması Blofin’in CEO’su Matt Hu bir blog yazısında, ABD’li düzenleyici kurumların özellikle altcoinleri hedef aldığını belirtirken Binance ve Coinbase davalarında Bitcoin’in adının geçmediğini hatırlattı:

Düzenleyici risk esas olarak altcoin yatırımcıları üzerinde yoğunlaşıyor, bu da yalnızca BTC ve ETH’yi elinde tutanlar üzerinde sınırlı bir etkiye sahip. Bununla birlikte, SEC davası sonucunda tüm altcoinler menkul kıymet olarak kabul edilebilir ve menkul kıymet standartlarına göre düzenlenmesi gerekebilir. Bu da altcoin ticaretinin daha denizaşırı ve merkeziyetsiz olacağı anlamına gelir.

FED’in son dönemlerdeki sakin ve yapıcı politikaları da Bitcoin için olumlu bir anlam taşıyor. FED tarafından yapılan açıklamaya göre bu sene içerisinde en fazla 2 kere daha faiz artırımı bekleniyor. Kripto analiz firması Jarvis Labs yakın tarihli bir blog gönderisinde konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Dolardaki herhangi bir düşüş bitcoin için iyidir. Bu nedenle BTC ve risk varlıkları en güçlü boğa koşularını DXY ayı piyasaları sırasında yaşadı. Fed’in bu hafta faiz artırımlarını duraklatmasıyla (artı enflasyonun soğumasıyla), doların 100’ün üzerindeki günleri sayılı olabilir gibi görünüyor.

Bununla birlikte dolar endeksinin (DXY) geçtiğimiz haftalar boyunca zayıflaması ve beklentilerin 100 puan ve altı seviyesine kadar düşürülmüş olması aynı şekilde paranın akışının Bitcoin gibi getiri potansiyeli yüksek ürünlere kaymasıyla sonuçlanabilir. Genelde DXY’nin düşüşü Bitcoin ve Nasdaq gibi piyasalarda yükseliş habercisi olmuştur.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bitcoin, boğasını, faktör, tetikleyebilir, uzman, yorumları, İşte


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
2023 ÖSYM Uzman Yardımcılığı: Yazılı Sınav Sonuçlarının Açıklanması DeepSilence Eğitim Haberleri 0 20 Haziran 2023 00:13
Müjde Uzman sere serpe uzandı! Sütyenli pozuyla büyüledi DeepSilence Ünlülerin Dünyası 1 19 Haziran 2023 10:55
Uzman Çavuş devriksekiz Trend Sözlük 2 20 Nisan 2023 20:04
Uzman Jandarma Osman Kanat Asi Ruh Trend Sözlük 4 12 Mart 2023 16:46
EuroLeague’in Geleceğine Uzman Raporu: Krizden Çıkış İçin Yol Haritası KoJiRo Basketbol 0 12 Haziran 2022 14:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net