Forum Logo




IMF Küresel Bir CBDC Platformu Üzerinde Çalışıyor

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 21 Haziran 2023, 11:01   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
IMF Küresel Bir CBDC Platformu Üzerinde Çalışıyor




IMF Küresel Bir CBDC Platformu Üzerinde Çalışıyor
Www.TrendForum.Net



Reuters’ın haberine göre IMF Başkanı Kristalina Georgieva 19 Haziran tarihinde yaptığı konuşmada, CBDC’ler ve tokenize varlıklar aracılığıyla uluslararası ödemelerin gerçekleştirilebilmesi adına “XC” isimli küresel bir platform üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Georgieva CBDC’lerin parçalanmış ulusal planlar olmaması, daha verimli ve adil sistemler için ülkeler arası birlikteliğin sağlanması gerektiğini dile getirdi. CBDC’lerin daha ucuz ve verimli bir ödeme sistemi olduğuna dikkat çeken başkan, bu yöntemle ödemelerin daha hızlı gerçekleşebileceğinin de altını çizdi.

Georgieva halihazırda 114 merkez bankasının CBDC çalışmaları yürüttüğünü belirterek alandaki ilerlemelere dikkat çekerken 10 tanesinin çalışmalarını sonuçlandırmak üzere olduğunu da açıklamalarına ekledi.

İş birliği konusunda ülkelerin ortak bir regülatif çerçeve katmanında da birleşmesi gerektiğini öne süren Georgieva, ortak bir platform üzerinde uzlaşılamamanın muhtemelen kripto para birimleri tarafından doldurulacak bir boşluk yaratabileceğine işaret etti.

Bunun yanı sıra CBDC’lerin muhteviyatına da değinen Georgieva, CBDC’lerin varlıklar tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade ederken kripto para birimlerinin varlıklar tarafından desteklenmesi halinde yatırım fırsatı olduğunu aksi takdirde spekülasyon aracı olacağının altını çizdi.

Öte yandan IMF Para ve Sermaye Piyasaları Departmanı Yöneticisi Tobias Adrian, üzerinde çalışılan platformun kripto para sektörünün beklediği küresel ödeme platformundan oldukça uzak bir noktada konumlandığına dikkat çekti.

Adrian, ortak bir CBDC platformu ihtiyacının mevcut ödeme yöntemlerinin yavaşlığı ve opaklığından kaynaklandığını belirtti. Adrian ayrıca XC’nin kullanımı sayesinde her yıl ödemelerden kaynaklanan 45 milyar dolarlık maliyetin bir kısmından tasarruf edilebileceğinin de altını çizdi.

Yönetici, IMF’in XC için blockchain teknolojisi yerine dağıtılmış defter teknolojisini (DTL) kullanmayı planladığını dile getirirken blockchain’in kullanılmama sebepleri olarak güvenlik, verimlilik ve maliyetler gösterildi. İş kanıtı sisteminin (PoW) enerji maliyetlerini artırdığına değinilirken hisse kanıtı sisteminin (PoS) ise yüksek maliyetli ve test edilmemiş olduğu dile getirildi.

Adrian ayrıca platformun operatör tarafından yönetileceğini belirtirken katılımcı ülkelerin platform üzerinde kara para aklama ve sermaye kontrolleri uygulayabileceğine dikkat çekti.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, çalışıyor, cbdc, imf, küresel, platformu, Üzerinde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Alto’s Adventure Yapımcıları Yeni Bir Oyun Üzerinde Çalışıyor KoJiRo Oyun Haberleri 0 11 Haziran 2023 18:00
TikTok Grace Adında Bir Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor KoJiRo Sosyal Ağ Trendleri 0 11 Haziran 2023 17:29
AMD, Ryzen 7000 ‘Mobil’ İşlemciler Üzerinde Çalışıyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 15 Ağustos 2022 21:02
Sony, 100 Megapiksel Kamera Sensörü Üzerinde Çalışıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 2 23 Haziran 2022 16:44
Apple, 3nm M2 Pro İşlemcisi Üzerinde Çalışıyor Olabilir KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 10 Haziran 2022 14:30




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net