Forum Logo




ABD’li Önde Gelen Varlık Yöneticisinden Bitcoin Başvurusu: Bir Kez Daha!

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Haziran 2023, 11:12   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
ABD’li Önde Gelen Varlık Yöneticisinden Bitcoin Başvurusu: Bir Kez Daha!




ABD’li Önde Gelen Varlık Yöneticisinden Bitcoin Başvurusu: Bir Kez Daha!
Www.TrendForum.Net



Dünyanın en büyük varlık yöneticisi Blackrock başvurusunun ardından şimdi de ABD’nin en büyük ETF ihraççılarından WisdomTree, Cboe BZX borsasında listelenmek üzere spot Bitcoin ETF başvurusunda bulundu. Söz konusu ETF başvurusu onay alırsa borsa üzerinde BTCW adıyla işlem görecek.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 20 Haziran günü yapılan başvuru, son günlerde kurumsal yatırımcıların başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasına karşı artan ilgisini gözler önüne seriyor. Kayıtlara göre WisdomTree’nin yönetimi altında yaklaşık 90 milyar dolar varlık yer alıyor.

WisdomTree 2021 yılında benzer bir ETF başvurusunda bulunmuştu. Cboe BXZ daha sonra 2022 yılının Ocak ayında WisdomTree tarafından sunulan ETF’i desteklemek için bir kural değişikliği önerisinde bulundu. SEC, yetersiz gözetim anlaşmaları ve piyasa manipülasyonuna karşı yükümlülükler nedeniyle Ekim 2022’de bu kural değişikliğini reddetti.

WisdomTree’nin spot Bitcoin ETF’ini listelemek istediği Cboe BZX Exchange, hisse senetleri ve borsa yatırım fonları dahil olmak üzere çeşitli finansal ürünler üzerinde işlem yapma olanağı sunarken ABD genelinde ETF listelemeleri için de sıklıkla tercih ediliyor.

CoinGecko verilerine göre 16 Haziran tarihinde BlackRock’un Bitcoin ETF başvurusuyla başlayan yükseliş, Bitcoin’i son 1 hafta içerisinde %12 yukarı taşıdı. Bu süreçte 25.900 dolar bandından 28.900 dolara kadar yükselen Bitcoin, yazım esnasında 28.850 dolardan işlem görüyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
abd’li, başvurusu, bir, bitcoin, daha, gelen, kez, varlık, yöneticisinden, önde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Blackrock Ardından Dev Rakibi de Bitcoin Başvurusu Mu Yapacak? Söylentiler Artıyor! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 21 Haziran 2023 11:26
Blackrock Ardından Dev Rakibi de Bitcoin Başvurusu Mu Yapacak? Söylentiler Artıyor! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 21 Haziran 2023 11:08
Bitcoin Dostu Miami Belediye Başkanından ABD Başkanlığı İçin Adaylık Başvurusu DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 16 Haziran 2023 11:21
Dünyanın En Büyük Varlık Yöneticisinden Dev Bitcoin Adımı Geliyor: Başvuru Hazır! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 16 Haziran 2023 10:45
İsveç Polisi, Önde Gelen VPN Şirketi Mullvad’dan Bilgi İstedi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 22 Nisan 2023 10:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net