Forum Logo




ABD Kamu Kurumu Kripto Para Dolandırıcılarının Kurbanı Oldu: 55 Bin Dolar Çalındı!

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Ağustos 2023, 09:18   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
ABD Kamu Kurumu Kripto Para Dolandırıcılarının Kurbanı Oldu: 55 Bin Dolar Çalındı!




ABD Kamu Kurumu Kripto Para Dolandırıcılarının Kurbanı Oldu: 55 Bin Dolar Çalındı!
Www.TrendForum.Net



Kripto para dolandırıcıları yıllar içerisinde çeşitli yöntemlerle milyonlarca kullanıcıyı tuzaklarına düşürdü. Ancak bu sefer ki kurbanları ABD kamu kurumu DEA oldu. Forbes’in 24 Ağustos tarihinde yayınladığı habere göre DEA, narkotik gelirlerinden ele geçirdiği 500 bin dolarlık fonun 55 bin dolardan fazlasını dolandırıcılarına kaptırdı.

Bu fonlar verilen bilgilere göre mayıs ayında narkotik gelirlerini aklamak için kripto parayı kullanan iki Binance cüzdanından ele geçirilmişti. Ele geçirilen 500 bin adet Tether (USDT), DEA tarafından kontrol edilen bir soğuk cüzdanda tutuluyordu. DEA, standart el koyma işleminin bir parçası olarak fonlardan 45,36 dolarlık bir miktarı ABD Polis Teşkilatı tarafından kontrol edilen bir cüzdana göndermişti. Ancak bu sırada bir dolandırıcının blockchain üzerinden kendilerini izlediklerinin farkında değillerdi.

Dolandırıcı, bu aşamadan sonra ABD Polis Teşkilatı’nın cüzdan adresi ile oldukça benzer bir cüzdan adresi oluşturdu. Dolandırıcı daha sonra bu adresten DEA’e bir token transferi yaparak kendi adresinin ABD Polis Teşkilatı’na ait adres sanılmasını sağladı. DEA, tamamen kontrol etmediği bu hesabı ABD Polis Teşkilatı’na bağlı sanarak tek seferde 55 bin Tether’lik bir gönderim yaptı.

DEA uyarılarak yaptığı hatanın farkına varmasından sonra ivedilikle Tether’den ilgili cüzdanın dondurulmasını talep etti. Ancak Tether yetkilileri, fonların aktarıldığını söyledi. Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), dolandırıcının izini bulmak konusunda DEA ile birlikte çalıştığı aktarıldı.

Çalınan fonların Bitcoin (BTC) ve Ethereum’a (ETH) dönüştürüldüğü görüldü. Cüzdanın son zamanlarda pek çok Ethereum transferi yaptığı kaydedildi. Haziran ayından bu yana cüzdana 425 bin dolarlık giriş yapılırken bilançodaki 300 bin doların yedi farklı cüzdana bölüştürüldüğü tespit edildi. Şu anda bilançosunda 40 bin dolarlık varlık bulunan cüzdanın sahibine ait kimlik bilgileri bulunamadı. Ancak Binance bağlantılı iki kripto adresinin bu cüzdana ait işlem ücretlerini ödediği fark edildi. FBI ve DEA, cüzdan sahibinin Binance’e kaydolurken kullandığı Gmail adresi üzerinden bazı bilgilere ulaşmayı umuyor.

Siber Güvenlik şirketi ESET’in Küresel Güvenlik Danışmanı Jake Moore, DEA vakasının oldukça kurnazca olduğunu büyük rakamların transferi söz konusu olduğunda cüzdan adreslerinin tamamen kontrol edilmesi gerektiğini söyledi.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
abd, bin, Çalındı, dolandırıcılarının, dolar, kamu, kripto, kurbanı, kurumu, oldu, para


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Batan Kripto Para Şirketinden Şok İtiraf DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 28 Ağustos 2023 09:16
Bitcoin ve Altcoinler Düştü, Kripto Para Piyasasında 158 Milyon Dolar Toz Oldu! DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 18 Ağustos 2023 10:19
Nokia’nın Son Kurbanı Vivo Oldu KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 11 Haziran 2023 16:47
Aşkı uğruna gittiği Peru’da organ mafyasının kurbanı oldu Beatrice Dünyadan Haberler 3 24 Kasım 2022 16:43
Horizon DeFi Protocol Hacklendi, 100 Milyon Dolar Çalındı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Haziran 2022 21:14




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net