Forum Logo




Nokia’nın Son Kurbanı Vivo Oldu


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Haziran 2023, 16:47   #1
Çevrimiçi
Nokia’nın Son Kurbanı Vivo Oldu




Nokia’nın Son Kurbanı Vivo Oldu
Www.TrendForum.Net



Nokia ‘nın açtığı patent davalarının son kurbanı Vivo oldu. Daha önce OnePlus ve OPPO bazı ülkelerde satışları durdurmaj zorunda kaldı.

Nokia, mobil pazardaki geçmiş parlak dönemini mumla arasa da, söz konusu patent olduğunda bu noktada portföyü en geniş markalardan biri konumunda. Üreticilerin neredeyse tamamı patent ihlallerine karşı Nokia’nun kapısını çalıp anlaşma zemini aramak zorunda. Son dönemde Nokia ve BBK çatısı altında faaliyet gösteren bazı markalarla Nokia arasındaki anlaşmazlıklar herkesin malumu. Bu anlaşmazlıklar OPPO ve OnePlus’ın Avrupa’daki bazı ülkelerden çekilmesine kadar gitti. Görünüşe bakılırsa Nokia ile anlaşamayan bir diğer marka Vivo oldu. Anlaşmazlık nedeniyle Vivo Almanya’nın çevrimiçi sitesi satışlara kapatıldı.


Nokia’nın Vivo’ya karşı nisan ayında açtığı patent davası Almanya’nın Mannheim bölge mahkemesince karar bağlandı. Vivo karara kadar Nokia ile arasındaki anlaşmazlığı adil şartlarda çözmek için çalışıyordu. Nokia ayrıca daha önce OPPO ve OnePlus aleyhine açılan ve markanın cihazlarının ülkede satışının yasaklanmasıyla sonuçlanan davaları kazandı. Sıra Vivo’ya gelmiş görünüyor. Şunun altını çizmekte yarar var: Patent ihlali davası, Nokia’nın akıllı telefon işinin sahibi olan HMD Global’den değil, Finlandiyalı ekipman tedarikçisi Nokia’dan geliyor.



Nokia’nın iddiasına göre Vivo, akıllı telefonlarındaki WLAN bağlantılarıyla ilgili bir patentini ihlal etti. Alman mahkemeleri bu anlaşmazlığı Nokia lehine sonuçlandırdı. Patent ihlali davası nedeniyle Vivo, Almanya’daki web sitesini kapattı. Bu durumda kullanıcılar markanın ürünlerini web sitesi üzerinden satın alamayacaklar.

Vivo’nun Almanya web sitesi, ana sayfasına muhtemelen bir vedalaşmayı ima eden kısa bir not koydu. Metinde ayrıca mevcut Vivo kullanıcılarının, müşteri hizmetlerine güvenmeye devam edebileceği ve gelecekteki yazılım güncellemelerini almaya devam edecekleri yazılıyor.

Teknoburada
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
kurbanı, nokia’nın, oldu, son, vivo


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Fiyat performans odaklı: Vivo X90S’nin teknik özellikleri belli oldu! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 10 Mayıs 2023 11:52
vivo X Fold2, X Flip ve Pad2 Tanıtım Tarihi Belli Oldu KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 11 Nisan 2023 20:44
Aşkı uğruna gittiği Peru’da organ mafyasının kurbanı oldu Beatrice Dünyadan Haberler 3 24 Kasım 2022 16:43
Vivo X90 ve Vivo X80 Arasındaki Farklar, İşte Değişiklikler! DeepSilence Telefon Dünyasından Haberler 0 24 Kasım 2022 13:56
vivo ve ZEISS Ortaklığı: vivo X80 ile Mobil Fotoğrafçılık KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 1 29 Mayıs 2022 11:32




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net