Forum Logo




FTX İflas Temsilcisi Hacklendi, Kullanıcı Bilgileri Çalındı: Açıklama Var!

Ekonomi dünyasına dair tüm haberleri burada bulabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Ağustos 2023, 09:18   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
FTX İflas Temsilcisi Hacklendi, Kullanıcı Bilgileri Çalındı: Açıklama Var!




FTX İflas Temsilcisi Hacklendi, Kullanıcı Bilgileri Çalındı: Açıklama Var!
Www.TrendForum.Net



FTX 25 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, iflas temsilcisi Kroll’un bir siber saldırıya uğradığını aktardı. Saldırı sonucunda Kroll’un sahip olduğu bazı FTX alacaklılarına ait isimler, adresler, e-posta adresleri ve FTX bakiye bilgileri saldırganlar tarafından çalındı.

Saldırganlar verilen bilgilere göre bir Kroll yetkili ait cep telefonu numarasının kontrolünü ele geçirerek saldırıyı gerçekleştirdi.

Borsa konu hakkında yaptığı açıklamada, FTX müşteri şifrelerinin Kroll tarafından saklanmadığını söyleyerek veri sızıntısının çok da önemli olmadığını vurguladı. Kroll’un etkilenen müşterilere ulaşarak durum hakkında bilgilendirme çalışmaları yaptığını belirten FTX, temsilcinin durumu ivedilikle kontrol altına aldığını ve düzelttiğini söyledi.

FTX ayrıca veri sızıntısına işaret ederek davaya dair tarafları taklit eden dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması konusunda kullanıcıları uyardı.

İflas taraflarını taklit eden dolandırıcılık girişimlerine ve dolandırıcılık e-postalarına karşı lütfen oldukça dikkatli olun.

İflas eden kripto kredi platformu BlockFi da sosyal medya hesabı üzerinden bu saldırıdan etkilendiğini ancak önemli bir hasar almadıklarını belirtti.

Veriler şimdiden kullanılmaya başlandı

Blockchain araştırmacısı ZachXBT, saldırganların elde ettiği verileri kullanmak için hiç de zaman kaybetmediğini ortaya koydu. Araştırmacının verdiği bilgilere göre bir arkadaşı, Kroll saldırganları tarafından gönderildiği tahmin edilen bir e-posta aldı.

Söz konusu e-posta’da ilgili kullanıcı, FTX bakiyesini hemen çekebilmek için zararlı bir bağlantıya yönlendiriliyordu. Zach’in paylaşımını gören başka sosyal medya kullanıcıları da saldırının yaşandığı gün kimlik avı dolandırıcılığına yönelik onlarca e-posta aldıklarını söyledi.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıklama, bilgileri, Çalındı, ftx, hacklendi, kullanıcı, temsilcisi, var, İflas


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
ABD Ticaret Temsilcisi Tai, Çinli bakanla ticareti görüştü DeepSilence Ekonomi Dünyası 1 27 Mayıs 2023 09:16
İflas Eden BlockFi’dan 240 Milyon Dolarlık Kripto Para Satışı DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 30 Kasım 2022 09:55
İflas Eden BlockFi’dan Robinhood Hisseleri İçin FTX Kurucusu SBF’e Dava DeepSilence Ekonomi Dünyası 0 30 Kasım 2022 09:54
5.4 milyondan fazla kullanıcının bilgileri internette dolaşıyor DeepSilence Twitter 0 29 Kasım 2022 09:27
Horizon DeFi Protocol Hacklendi, 100 Milyon Dolar Çalındı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Haziran 2022 21:14




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net