Forum Logo




5.4 milyondan fazla kullanıcının bilgileri internette dolaşıyor


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Kasım 2022, 09:27   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
5.4 milyondan fazla kullanıcının bilgileri internette dolaşıyor




5.4 milyondan fazla kullanıcının bilgileri internette dolaşıyor
Www.TrendForum.Net

Twitter'da yaşanan veri sızıntısı 5.4 milyondan fazla hesabın bilgilerini açığa çıkardı. Hesap verileriyle kalmayan sızıntı, aynı zamanda telefon, e-posta bilgilerini içeriyor.



2022 yılının başlarında Twitter, 5,4 milyon kullanıcıya ait özel kullanıcı verilerinin 'API' güvenlik açığı nedeniyle çalındığını doğrulamıştı, ancak bu sızıntılara rağmen şirket, bu bilgilerin kötüye kullanıldığına dair "hiçbir kanıt" olmadığını söyledi.

Ancak paylaşılan son haberlere göre, tüm bu hesaplar bir hacker formunda ifşa edildi. Bunun yanı sıra, askıya alınan kullanıcılar için ek 1,4 milyon Twitter profilinin özel olarak paylaşıldığı bildiriliyor. Ayrıca on milyonlarca diğer kullanıcının verileriyle daha da büyük bir veri sızıntısı aynı güvenlik açığından gelmiş olabilir.

Twitter hesaplarını çaldığı iddia edilen bilgisayar korsanları: Breached

Breached adlı bir bilgisayar korsanlığı forumunun sahibi, BleepingComputer'a güvenlik açıklığının kullanılmasından ve kullanıcı bilgilerinin sızdırılmasından sorumlu olduğunu söyledi. Ayrıca başka bir API aracılığıyla askıya alınan hesaplar için 1,4 milyon Twitter profili elde ettiğini, ancak bunları yalnızca birkaç kişi arasında özel olarak paylaşılacağını söyledi.

Tüm bunlara ek olarak, güvenlik uzmanı Chad Loder, aynı API kullanılarak on milyonlarca Twitter bilgilerinin daha toplanmış olabileceğini ortaya çıkardı. Ele geçirilen veriler kamuya açık bilgilerin yanı sıra özel telefon numaralarını da içerebileceği belirtildi.

İlk yaşanan ihlaller, kullanıcıların kimlik avı ve diğer dolandırıcılık için kullanılabilecek özel telefon numaralarını ve e-posta adreslerini sızdırdı. Bu bilgiler, özel Twitter hesaplarından kimlikleri ortaya çıkarmak için de kullanılabilir.

Her zaman olduğu gibi, Twitter'dan geldiğini iddia eden şüpheli e-postalara veya metinlere karşı çok dikkatli olmaya çalışın ve iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini etkinleştirin.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bilgileri, dolaşıyor, fazla, internette, kullanıcının, milyondan


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
fazla anlam yüklemek Razor Trend Sözlük 4 28 Aralık 2023 21:00
yap ya en fazla ne olabilir Beatrice Trend Sözlük 5 24 Nisan 2023 23:16
Twitter, Kişisel Bilgileri Hedefli Reklamcılıkta Kullandığı İçin Özür Diledi KoJiRo Twitter 0 27 Haziran 2022 21:15
Anadolu Efes – Fenerbahçe Beko Derbisinde Dördüncü Düello: Maç Bilgileri KoJiRo Basketbol 0 13 Haziran 2022 20:20
BM: Çatışmalar nedeniyle 100 milyondan fazla insan yerinden edildi KoJiRo Dünyadan Haberler 0 23 Mayıs 2022 21:56




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net