Forum Logo




Erkeklerde meme sarkmasının 9 nedeni


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 05 Ocak 2024, 17:01   #1
Çevrimiçi
Erkeklerde meme sarkmasının 9 nedeni




Erkeklerde meme sarkmasının 9 nedeni
Www.TrendForum.Net

Erkeklerde meme sarkmasının 9 nedeni


Erkeklerin en çok yakındığı vücut problemlerinden birisi göğüslerinde büyümedir. Buna jinekomasti denir. Jinekomastinin pek çok sebebi vardır. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara jinekomasti sebeplerini anlattı.



Jinekomasti görülme sıklığı hem Dünya'da hem de ülkemizde giderek artıyor. Gerek bu sorunun artması gerekse bu sorundan şikayet eden erkek sayısının artması estetik cerrahları bu konuda daha tecrübeli hale getiriyor. Jinekomastinin temel tedavisi cerrahi olmasına rağmen, bu rahatsızlığın nedenlerine bilmek ve araştırmak çözümü daha da kalıcı hale getirecektir. Böylece rahatsızlık ortaya çıkmadan engel olmak mümkün olacaktır. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara jinekomasti sebeplerini anlattı.


En sık görülen jinekomasti nedenlerini maddeleyecek olursak:

Yüksek östrojen

Malum östrojen kadınlık hormonu. Ancak erkeklerde de bir miktar östrojen mevcuttur. Vücutta östrojen, testosteron ile belli oranda denge halindedir. Bu oran östrojen salgısını arttıran bazı durumlarda östrojen lehine değişir. Fazla östrojen de jinekomastiye sebep olur. Özellikle ergenlik çağında fazla kilolu olan kişilerin jinekomastiye yakalanma riski fazladır. Çünkü yağ dokusu östrojeni fazlaca depolamaya meyillidir.

Düşük testosteron

Bazı durumlarda vücut gerekenden az testosteron salgılar. Böylece östrojenle oranı testosteron lehine bozulur. Bu durumda vücutta östrojen etkisi artarak jinekomasti oluşur.

Alkol

Alkol östrojenin karaciğerde metabolize olması sürecini bozarak jinekomastiye sebep olabilir.

Aşırı kilo

Ergenlik çağındaki aşırı kilo yukarda bahsettiğimiz yolla jinekomastiye sebep olur. Ancak daha sonraki yaşlarda alınan kilolar tüm vücutta olduğu gibi memede de yağlanma yapar. Böylece memede jinekomasti görünümü olur.

Steroid kullanımı


Özellikle vücut geliştirme sporu ile uğraşan erkeklerde, streoidlerin hormon metabolizma ve dengesini bozması sonusu jinekomasti oldukça sık görülür.

Bazı gıda ve kremler

Lavanta yağı, soya gibi bazı gıda ve kremlerin jinekomastiye sebep olabileceği yönünde bulgular mevcut. Ancak bu teoriler net olarak ispatlanmış değil ve aşırı miktarda kullanımlarda görüldüğü bildirilmiştir.

Bazı ilaçlar

Mide ilacı cimetidin, saç dökülmelerinde kullanılan finasteride gibi bazı ilaçların jinekomasti yaptığı bildirilmiştir.

Bazı hastalıklar


Karaciğer yetmezliği ile seyreden siroz gibi hastalıklar, ileri dönem böbrek hastalıkları, testis ve hipofiz tümörleri yine hormon metabolizmasını bozarak jinekomasti sebebi olabilirler.



Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
erkeklerde, meme, nedeni, sarkmasının


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Erkeklerde kısırlık - erkeklerde kısırlık nedenleri Astrea Erkek Sağlığı 0 29 Aralık 2023 03:45
Erkeklerde meme büyümesi Astrea Erkek Sağlığı 0 29 Aralık 2023 03:45
Erkeklerde meme kanseri tehlikesi Zeytin Sağlık Haberleri 4 01 Kasım 2023 22:15
Meme kanseri Hakkında Her şey Astrea Kadın Sağlığı 25 28 Temmuz 2023 06:50
Meme Kanseri Erkeklerde Kadınlardan Daha Agresif! Beatrice Sağlık Haberleri 1 02 Kasım 2022 21:17




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net