Forum Logo




Kablosuz ağ sperm kalitesini düşürüyor mu?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 05 Ocak 2024, 17:02   #1
Çevrimiçi
Kablosuz ağ sperm kalitesini düşürüyor mu?




Kablosuz ağ sperm kalitesini düşürüyor mu?
Www.TrendForum.Net



Laboratuvar deneyinde, kablosuz ağ bağlantılı ortamda 4 saat tutulan spermlerin zarar gördüğü belirlendi.

Bunun kontrollü bir deney olduğuna belirten bilimciler, internete kablosuz ağ üzerinden bağlanmanın erkek üreme sistemini etkileyip etkilemediğini araştırıyor.

Laboratuvarlarda yürütülen yan araştırmalar, spermlerin kablosuz ağ bağlantısının bulunduğu ortamda sadece dört saatliğine tutulmaları halinde bile zarar gördüklerini ortaya koydu.

Buna göre spermlerin hareket kabiliyeti daralıyor ve genetik kodunda da değişiklik gözleniyor.

Ancak uzmanlar bunun kontrollü bir deney olduğuna, gerçek hayatta aynı sonucun alınacağı anlamına gelmediğine; ancak bu alanda daha fazla çalışma yapılması gerektiğine dikkat çekiyor.

"Üreme ve Kısırlık" dergisinde sonuçları yayımlanan ön araştırmada, 29 sağlıklı donörden alınan sperm örnekleri incelendi.

Buna göre her bir donörden alınan sperm örnekleri, iki ayrı deney kabına yerleştirildi. Bu kaplardan biri, dört saatliğine kablosuz ağa bağlı bir dizüstü bilgisayarın yanında tutuldu. Diğeri ise, dizüstü bilgisayarın bulunmadığı ancak benzer bir ortama yerleştirildi.

‘BİLGİSAYAR DEĞİL, SICAK SPERMLERİ ETKİLİYOR’
Arjantin ve ABD'den bilim adamları, deney sonucunda gözlenen değişikliğe, dizüstü bilgisayarın sıcaklığının yol açmadığını, ancak sıcaklığın sperme zarar verebileceğini söylüyor.

İngiltere Sağlık Koruma Dairesi, kablosuz ağın bu anlamda ne kadar güvenli olduğunu yakından incelemekte olduklarını belirtti.

Kurum, kablosuz ağa yakın bir noktada bulunanların radyo sinyallerine maruz kaldıklarını ve insan vücudunun bu enerjinin bir bölümünü çektiğini belirtiyor.

Bununla beraber bu sinyallerin gücü son derece düşük ve yetkililer, genel nüfus sağlığı üzerinde ters etkileri olduğuna dair kalıcı kanıtlar bulunmadığını vurguluyor.


Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
düşürüyor, kablosuz, kalitesini, sperm


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Her 100 Erkekten 1'inde Sperm Hücresi Yok! Beatrice Erkekçe Genel 0 13 Ekim 2023 21:47
Kablosuz ağ sperm kalitesini düşürüyor mu? Beatrice Erkekçe Genel 0 09 Ekim 2023 19:19
Ekransız odada uyumak uyku kalitesini artırıyor DeepSilence Sağlık Haberleri 0 27 Mayıs 2023 09:59
Kablosuz Ağ Özelliği Açma? - Kablosuz Ağ Özelliği Nasıl Açılır? - Kablosuz Ağ Özelliğini Nereden Açarım? Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 08 Nisan 2023 08:14
Windows 11 Dosya Gezgini Sekmeler Özelliği RAM Tüketimini Düşürüyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Haziran 2022 09:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net