Forum Logo




Erkekler Ýçin Kegel Egzersizleri


Kullanýcý Etiket Listesi

Yeni Konu Oluþtur Yanýtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Ocak 2024, 09:08   #1
Çevrimiçi
Erkekler Ýçin Kegel Egzersizleri




Erkekler Ýçin Kegel Egzersizleri
Www.TrendForum.Net

Erkekler Ýçin Kegel Egzersizleri



Herkes Kegel egzersizin ne olduðunu bilmeli. Çoðu egzersiz gibi kalp damar zorlanmasý olmadan önemli saðlýk yararlarý sunan doðanýn mucize egzersizleridir. Dr. Arnold Kegel, Kegel egzersizlerin önemini ilk olarak 1948 yýlýnda ileri sürdü. Ama çalýþmasýnýn önemi onun keþfinden sonra fark edildi. Kegel egzersizleri pelvik tabandaki pubokoksijus (PC) kaslarýný sýkan, esneten ve býrakan kas yapýcý egzersizlerdir. PC kaslarý anüsünüzden üriner büzgen kasýnýza uzanýr. Pelvik taban iç organlarýnýzý yerinde tutmaya yardýmcý olan bir grup kastýr. Vücudunuzu düþünürseniz belinizin etrafýnda içi boþ bir merkezi olan pelvis kemiði bulunur. Pelvik taban kaslarýnýz boþlukta, pelvis kemiði merkezinde bir að sistemi gibi çalýþýr ve iç organlarýnýzla baðýrsaklarýnýzý tutar.

Ama pelvik kaslarý vücudunuzun içindeki organlarý tutmaktan daha fazlasýný yapar. Týbbi ve cinsel açýdan birçok önemli iþlev sunarlar. Kegel egzersizlerinin týbbi yararlarýyla baþlayalým. Erkekler için, özellikle ileri yaþtaki veya zayýf kas tonusu olan erkekler için idrar ve dýþký tutamama büyük bir sorundur. Birçok erkek bir öksürük, hapþýrýk veya kahkahadan sonra sýzýntýyla, gecelik kazalarla veya baðýrsak hareketlerini kontrol etme zorluðuyla mücadele eder. Kegel egzersizlerinin geliþen mesane kontrolüyle de baðlantýsý vardýr. Kegel egzersizleri erkek prostat zorluklarýnýn, örneðin prostat iltihabý ve iyi huylu prostat hiperplazisi tedavisinde de kullanýlýr.

Ýdrar ve dýþký tutamama yararlarýna ek olarak, gebelik veya sezaryen geçirmiþ kadýnlar da PC kaslarýný kuvvetlendirmenin vajinal ve pelvik kas tonuslarýný geliþtirmede büyük yardýmlarý olduðunu keþfetmiþlerdir. Kegel egzersizleri, rahim gibi organlar hareket ettiðinde veya yerinden çýktýðýnda meydana gelen pelvik sarkmayý önlemeye yardýmcý olan güçlü pelvik kaslarý üretebilir.

Güçlü PC kaslarýna sahip olmanýn ve Kegel egzersizleri yapmanýn erkekler için cinsel saðlýk yararlarý da vardýr. Çalýþmalar Kegel egzersizlerinin ereksiyonunuzun, kan dolaþýmýnýzýn kuvvetini artýrdýðýný göstermiþtir ve bu egzersizler, yýllardýr sertleþme bozukluðu sorunlarýnda standart bir teknik olarak kullanýlmaktadýr. Kegel egzersizlerinin erken boþalma sorunu yaþayan erkeklerde etkili olduðu çalýþmalarda gösterilmiþtir. Ek olarak, güçlü PC kaslarý daha kuvvetli, daha þiddetli boþalmalarla iliþkilendirilmiþtir.

Kadýnlar için, güçlü pelvik kaslarý daha þiddetli, daha sýk ve daha kuvvetli orgazmlarla iliþkilendirilmiþtir. Boþalabilen bazý kadýnlarda Kegel egzersizleri boþalmanýn kuvvetini ve þiddetini de artýrabilir. Kegel egzersizleri vajinal kas tonusunu kuvvetlendirir ve daha dar vajina kanalý yaratmaya yardýmcý olur. Bu, kadýnýn zevkini artýrmaya yardýmcý olabilir çünkü vajina çevresini tam olarak hisseder. Ayrýca, daha dar bir vajina, penis içerideyken erkeðin zevkini de artýrabilir.


PC kaslarýnýzýn nasýl sýkýlýp býrakýlacaðýný öðrenmek kolaydýr. Öðrenmenin en yaygýn yöntemi, idrarýnýzý yaparken idrar akýþýný kesmektir. Bu kaslarý tespit etmenin baþka bir yolu, idrar yapmayý bitirdiðinizde son idrar damlalarýný sýkarak çýkarmaktýr. Ýyi bir Kegel egzersizi sadece PC kasýný sýkar. Kaba etler, kasýklar ve karýn gibi baþka kaslarýn esnemesi yer almamalýdýr. Olayýn esasýný kavradýðýnýzda penisinizi ve anüs büzgen kasýnýzý ayrý ayrý veya ayrý zamanlarda sýkýp býrakmayý öðreneceksiniz. Daha ileri kas geliþimi için, erekte penisinizin üstüme hafif bir havlu koyup penisinizi sýkarak havluyu "kaldýrabilirsiniz”.

Kegel egzersizlerini yapmanýn iyi bir rejimi günde üç egzersizdir: sabah, öðle, akþam. Her egzersizde 15 tekrarlý 3 set yaparak baþlayabilirsiniz. Tekrar deðiþebilir ve kendi rutinlerinizi oluþturmak pekâlâ mümkündür. Birkaç örnek: Bir tekrar sýk/býrak olabilir, 3 saniye sýkmak bir tekrar olabilir, kýsa bir büzme ve uzun sýkma bir tekrar olabilir, sýkýþýnýzý uzun süre mesela 30 saniye tutmak bir tekrar olabilir. Egzersizlerinizi giyinikken, reklam aralarýnda, iþte veya yatakta yapabilirsiniz. Bazý çiftler Kegel egzersizlerini birlikte yaparlar. Erkek erekte olur, kadýnýn içine girer ve sýrayla tekrarlarý yaparlar. Denemeyenler için söyleyelim, penisiniz içerideyken vajinanýn Kegel egzersizi yapmasý hoþ bir histir.

Uygulamaya baþlayýn. Pelvik kaslarýnýzý güçlendirin. Bütün olumlu týbbi ve cinsel saðlýk yararlarýyla birlikte herkes günlük Kegel egzersizlerini yapmadýr.

Yapmamak için bir neden yok. Hem, týbbi ve cinsel saðlýðýnýz uzun vadede artacaktýr.


Alinti
__________________
"Bakýn benim parolam sevgidir. Ama ben þiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanýrým."
 
Alýntý ile Yanýt

Yanýtla

Ýçeriði Sosyalleþtir

Etiketler
egzersizleri, erkekler, kegel, Ýçin


Þu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanýcýlar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Baþlatan Forum Yanýtlar Son Mesaj
Erkekler Ýçin Siyah Nokta Maskesi Asi Ruh Erkek Vücut ve Cilt Bakýmý 0 23 Temmuz 2023 19:40
Erkekler Ýçin Saç Uzatma Yöntemleri Asi Ruh Erkek Vücut ve Cilt Bakýmý 0 23 Temmuz 2023 19:02
Erkekler Ýçin En Ýyi 8 Yeni Yaz Parfümü DeepSilence Erkek Vücut ve Cilt Bakýmý 1 06 Temmuz 2023 11:54
Bioder Erkekler Ýçin Tüy Dökücü Krem KoJiRo Erkek Vücut ve Cilt Bakýmý 0 28 Þubat 2023 21:27
Gençliðimin sanatçýlarý þunlar - Erkekler Ýçin Er Þaban Trend Anketler 2 11 Aralýk 2022 23:52




TrendForum.Net genel forum paylaþým sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kiþiler, kontrole tabi tutulmaksýzýn içerik paylaþabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaþýlan mesaj, konu ve görsellerden yana doðabilecek yasal sorumluluklar; paylaþan kullanýcýya aittir, TrendForum.Net yer saðlayýcý olduðu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. Ýllegal herhangi bir faaliyetin saptanmasý durumunda; ÝLETÝÞÝM sayfasý üzerinden ulaþýldýðý takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafýnýza dönüþ saðlanacaktýr.
5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereðince sitemizde telif hakký bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaþýmý yasaktýr. Yasal iþlem olmasý halinde paylaþan kiþi ya da kiþilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslý vBulletin® kullanmaktadýr. Tüm haklarý saklýdýr. ©2022-2024
Tema Tasarým: Vision / Fibertus.Net