Forum Logo




Çapraz bağ tedavisinde cerrahi ne zaman gereklidir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Kasım 2022, 10:35   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Çapraz bağ tedavisinde cerrahi ne zaman gereklidir?




Çapraz bağ tedavisinde cerrahi ne zaman gereklidir?
Www.TrendForum.Net

Ön çapraz bağ en sık yaralanan bağlardan biridir. Genellikle ani bükülme hareketlerinde gerilir veya yırtılır. Kayak, basketbol ve futbol gibi sporlarda ön çapraz bağ yaralanması riski yüksektir. Arka çapraz bağ da yaralanabilir. Genellikle ani bir doğrudan çarpma, trafik kazası veya futbol gibi bir oyun sırasında ortaya çıkar.

Semptomları nelerdir?

Çapraz bağ yaralanmasından sonra hastalar sıklıkla ağrı ve şişlik yaşarlar ve diz normal şekilde hareket edemez. Yaralanmadan saatler sonra diz ekleminde çok fazla şişlik, eklem hareketlerinde ağrı, his kaybı ve yürürken rahatsızlık olur. Ön çapraz bağ yaralanmaları tanı koymak için fiziksel muayeneye ek olarak röntgen yöntemi kullanılabilir.

Ön çapraz bağ yaralanmalarında cerrahi işlemlere başvurulabilir

Ön çapraz bağ cerrahisi, diz eklemindeki ön çapraz bağın işlevini eski haline getirmek için yapılan cerrahi bir işlemdir. Ameliyatı sırasında yırtık bağ çıkarılır ve dizin başka bir bölgesinden alınan bir tendon parçası ile değiştirilir. Bu ameliyat, diz ekleminizin etrafında küçük kesikler bulunan ayakta tedavi prosedürüdür. Ön çapraz bağ ameliyatı, kemik ve eklem cerrahisi konusunda uzmanlaşmış ortopedik cerrahlar tarafından yapılmalıdır.

Tedavi seçeneğine uzman hekim karar vermelidir

Ön çapraz bağ yaralanmalarının tedavisinde, ameliyatlı ve ameliyatsız tedaviler, ileri fizik tedavi ve rehabilitasyon, dizi yaralanma öncesi durumuna yakın hale getirebilir ve hastayı instabilitenin nasıl önleneceği konusunda eğitebilir. Bu yaklaşım eklemli dizlikler kullanılarak desteklenebilir. Ek olarak, ameliyat olmayı seçmeyen birçok kişi, tekrarlayan dengesizlik atakları nedeniyle diz ekleminde ikincil hasar yaşayabilir. Genellikle ön çapraz bağın bileşik yırtıkları ve dizdeki diğer yırtıklar için cerrahi tedavi önerilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bağ, Çapraz, cerrahi, gereklidir, tedavisinde, zaman


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
En son ne zaman ağladınız? Beatrice Kafamıza Göre 35 17 Aralık 2023 22:39
Cerrahi Pia Tıp Terimleri Sözlüğü 0 08 Kasım 2022 14:42
Kanser Tedavisinde Sevindirici Bir Gelişme Yaşandı KoJiRo Bilim Dünyasından Haberler 0 19 Haziran 2022 10:36
An ( Zaman ) DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 31 Mayıs 2022 14:43
İnme tedavisinde 'zaman' vurgusu DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:31




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net