Forum Logo




Dökülen saçlar PRP ile tedavi edilebilir


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Kasım 2022, 10:34   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Dökülen saçlar PRP ile tedavi edilebilir




Dökülen saçlar PRP ile tedavi edilebilir
Www.TrendForum.Net

Kök hücre temeline dayanan bir tedavi şekli olan (Platelet Rich Plasma) PRP’de kişinin kendisinden alınan kan özel bir tüp kullanılarak santrifüj işleminden geçirilir. Bu şekilde platetet yani beyaz kan hücresi açısından zengin hale getirilir. Onarıcı özelliği yüksek hale getirilen kan enjeksiyon aracılığı ile kişiye geri verilir. PRP tedavisi özellikle estetik cerrahinin birçok dalında kullanılmaktadır. Özellikle saç dökülmesi tedavisinde PRP desteği ile çok başarılı sonuçlar alınabilmektedir. PRP tedavisi özellikle derma kozmetik alanda olmak üzere hücre rejenerasyonu gereken her alanda tedavi amacı ile kullanılmaktadır.

PRP tedavisi uygulaması

PRP “Platelet Rich Plasma” ya da trombosit açısından zenginleştirilen kan (ZTP), 50 cc olmak üzere kişinin kendisinden alınan, çeşitli işlemlerden geçirilerek yapıcı-onarıcı etkisi ve büyüme faktörleri içeren trombosit açısından daha zengin ve daha yoğun hale getirilerek kişiye enjekte edilir. Kişinin kendi kanından elde edilen ve eğer steril ortamlarda işlemden geçirilir ise son derece güvenli bir prosedürdür. Kafa derisinden saç dökülmesinin başladığı alanlarda kök hücrelerin yoğunlaştırılması sağlanarak doku yenilemesi oluşturulur ve böylece saç dökülmesinin engellenmesi hedeflenir.

PRP tedavisinde saçlı deriyi yenilemek, onarmak ve güçlendirmek için Saç derisini yenilemek, onarmak ve güçlendirmek amacıyla kandan alınan materyallerden faydalanılır. Hastadan 10 – 20 ml kan alınarak özel bir santrifüj ve mikro filtreleme yöntemlerinden geçirilir, alyuvarlar kandan ayrıştırılarak trombosit (platelet) ve akyuvarlar açısından zengin plazma materyalleri elde edilir. Zenginleştirilmiş trombositler hasar görmüş bir doku ile temasa geçtiklerinde doku onarıcı etki sağlamak üzere aktif hale geçer. Bu zengin materyaller saç dökülmesini engellemeye yardımcı olarak saç ekimi işleminden sonraki iyileşme sürecinin de kısalmasını sağlar.

PRP destekli saç ekimi

Saç ekimi cerrahınız, PRP tekniğinde sizden aldığı kanı özel bir işlemden geçirip trombosit açısından zengin hale getirdikten sonra çok ince uçlu iğneler ile saç köklerine enjekte eder. Yaklaşık 30 dakika içinde tamamlanan basit bir işlemdir. PRP tedavisinden hemen sonra trombosit uygulanan bölgede doku onarımı başlar, hasar görmüş olan saç kökleri onarılır ve güçlenen saç köklerinden yeniden saç çıkmaya başlar.

PRP tedavisi hem kadınlarda hem de erkeklerde oldukça faydalı sonuçlar sağlayan bir yöntemdir. Saç ekimi operasyonlardan daha iyi sonuçlar elde edebilmek için saç ekiminden sonra uygulanması önemle tavsiye edilir.

PRP tedavisinin sağladığı avantajlar

PRP tedavisi, hastanın kendi kanından elde edildiği için vücudun tedaviyi kabul etmemesi, kan yolu ile herhangi bir hastalık bulaşması ya da alerji gibi sorunlar ortaya çıkmaz. Özel işlemden geçirilmiş kanın zengin içeriği sayesinde PRP tedavisi ile saç ekiminde iğnenin yol açtığı hasarlar hızlı bir şekilde iyileşir. PRP tedavisi ile yeni kolajen üretimi ve yeni damar gelişmesi başlatılmış olur. Saç kökü dokularındaki hassasiyet giderilir ve onarılan yeni dokular zenginleştirilmiş kanın içerdiği büyüme maddeleri ile harekete geçer. Bunun yanı sıra hormonlar çeşitli vitaminler gibi çok sayıda besleyici faktöre sahiptir ve oldukça pratik bir şekilde uygulanır.

PRP tedavisinde saç ekimi operasyonu sırasında ya da sonrasında ekilen saç köklerini ve saç derisini yenilemek, onarmak ve güçlendirmek için yapılan özel bir işlemdir. Saç ekimi ameliyatı yaptıran kişilere destek tedavi olarak tavsiye edilmektedir. İyileşme sürecinin hızlandırmak, saç ekim operasyonundan çok daha verimli sonuçlar almak isteyen ve var olan saçlarını koruyarak dökülmesini isteyenler için oldukça faydalı bir tedavi yöntemidir.

 
Alıntı ile Yanıt

Alt 10 Kasım 2022, 10:50   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Dökülen saçlar PRP ile tedavi edilebilir




Özel bir nedenden dolayı yıllar önce ben de yaptırdım çok da faydasını gördüm kesinlikle etkili bir yöntem.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dökülen, edilebilir, ile, prp, saçlar, tedavi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Nivalis Isırgan Sarımsak Şampuanı Saç Dökülmelerine Karşı Yağlı Saçlar İçin KoJiRo Saç ve Makyaj Dünyası 0 01 Temmuz 2022 15:59
İşitme Kaybını Tedavi Yolunda Önemli Gelişme DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:37
AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) DeepSilence Tıp Terimleri Sözlüğü 0 20 Mayıs 2022 08:47
İlk Kez Bir Kadın, Tedavi ile HIV Virüsünden Kurtuldu Beatrice Sağlık Haberleri 0 18 Mayıs 2022 08:57
Adak kurbanı düğün vb. toplantılarda ikram edilebilir mi? mamihlapinatapai İslam ve Din 0 06 Mayıs 2022 13:11




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net