|
16 Mart 2024, 10:29 | #1 |
Çevrimiçi
|
Yöresel Güzelliklerden: Trakya Kapama Tarifi
Yöresel Güzelliklerden: Trakya Kapama Tarifi Www.TrendForum.Net Trakya Kapama Tarifi İçin Malzemeler Trakya kapamanın tavukları için: 12adettavuk baget 1adetkuru soğan(orta boy) 2tatlı kaşığıtuz 1tatlı kaşığıtane karabiber 1adethavuç 5dalmaydanoz sapı 1adetdefne yaprağı 2litresoğuk su Trakya kapamanın pilavı için: 4yemek kaşığızeytinyağı 2yemek kaşığıtereyağı 2adetkuru soğan(orta boy) 3su bardağıbaldo pirinç 1su bardağıpilavlık bulgur 1çay kaşığıtuz 1çay kaşığıkarabiber 1yemek kaşığıkuru nane 1çay kaşığıtoz kırmızı biber 1litretavuk suyu Trakya Kapama Tarifi Nasıl Yapılır ? 1 - Tavuk kapama için ilk olarak tavukları derin bir tencereye alın. Üzerine soyulmuş soğan, iri doğranmış havuç, maydanoz sapları, tuz, tane karabiber ve defne yaprağını da koyduktan sonra suyu ekleyin. 2 - Tencereyi ocağa alın ve altını yüksek ateşte açın. Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatın. Üzerinde köpük oluşursa kaşıkla mutlaka alın. Tavuklar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Tavukları içinden alıp suyunu ayrı bir yere süzün. 3 - Pilav için pirinçleri sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin, ardından süzüp yıkayın ve kuruması için süzgeçte bekletin. Geniş bir tava ya da tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, yemeklik küpler halinde doğranmış soğanları biraz tuzla yumuşayana kadar kavurun. Tavaya pirinçleri ekleyin. 4 - Bulguru da ekleyip dışları kavrulana kadar yüksek ateşte pişirin. Son olarak baharatları da ekleyip ocaktan alın. 5 - Pilav karışımını geniş bir fırın tepsisine aktarın, tavukları üzerine dizin ve sıcak tavuk suyunu da ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fanlı fırında pilav suyu çekip tavukların üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. 6 - Fırından çıkan kapamayı 10-15 dakika oda sıcaklığında demlendirin ve servis edin. 7 - Trakya kapama hazır. Afiyet olsun!
__________________
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. |
|
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
güzelliklerden, kapama, tarifi, trakya, yöresel |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
|
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Tereyağlı yumurta Kapama | menekşe | Trend Yemek Tarifleri | 2 | 10 Ocak 2024 10:48 |
Trakya'nın asırlık eğlencesi: Pavli Panayırı | Zeytin | Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri | 0 | 18 Eylül 2023 16:29 |
Trakya Şivesi | Asi Ruh | Trend Sözlük | 1 | 09 Mart 2023 17:51 |
Trakya Yöresindeki H Harfi | Asi Ruh | Trend Sözlük | 6 | 07 Mart 2023 23:42 |
Meteoroloji sarı kodla uyardı: Trakya'da sağanak bekleniyor | KoJiRo | Ülkemizden Haberler | 0 | 27 Mayıs 2022 21:18 |
TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.
TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net