Forum Logo




Rekabet Kurumu açıkladı: Facebook’a rekor ceza kesildi


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 26 Ekim 2022, 14:49   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Rekabet Kurumu açıkladı: Facebook’a rekor ceza kesildi




Rekabet Kurumu açıkladı: Facebook’a rekor ceza kesildi
Www.TrendForum.Net

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve Rekabet Kurumu tarafından yürütülen Facebook soruşturması nihayet sonuçlandı.

Rekabet Kurumu, geçtiğimiz yıl Facebook’un çatı şirketi olan Meta’ya soruşturma açtığını duyurmuştu. Rekabet Kurumu tarafından yürütülen Facebook soruşturması sonuçlandı.

Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan Facebook skandalları, ülkemizde de soruşturma açılmasına sebep oldu. Rekabet kurumu, 20.10.2022 tarihli, 22-48/706-299 sayılı kararı resmi websitesi üzerinden açıkladı.

Rekabet Kurumu Facebook soruşturması kararını yayınladı
Yayınlanan kararda, “Facebook’un temel hizmetler olarak adlandırılan Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığına ve 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine oybirliği ile karar verilmiştir.” ifadeleri yer alıyor.

Soruşturmaya konu olan bir diğer şirket Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti. ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Hakkında soruşturma yürütülen Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti.’nin inceleme konusu faaliyetlerin sunumunda herhangi bir rolünün bulunmadığı, dolayısıyla dosya konusu soruşturma çerçevesinde değerlendirilen iddialar bakımından herhangi bir sorumluluğunun olamayacağına oybirliği ile karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Rekabet Kurumu, WhatsApp uygulamasında yapılan usulsüzlük nedeniyle 346.717.193 Türk Lirası idari para cezası verdi. Bununla birlikte, Facebook’un kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde karar itiraz edebileceğini belirtmekte fayda var.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açıkladı, ceza, facebook’a, kesildi, kurumu, rekabet, rekor


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Facebook, Instagram ve WhatsApp için paralı dönem yakında Beatrice Sosyal Ağ Trendleri 0 02 Eylül 2022 16:54
Facebook Tek Hesap ile Çoklu Profil Desteği Sunacak KoJiRo Facebook 1 20 Temmuz 2022 22:16
A770M ve A730M, RTX 3060 ve 3050 Ti Mobil ile Rekabet Edecek KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 26 Haziran 2022 13:21
Bir ezeli rekabet de Muleka'da! KoJiRo Beşiktaş 0 19 Haziran 2022 16:11
Nwakaeme için kıyasıya rekabet KoJiRo Beşiktaş 0 19 Haziran 2022 16:05




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net