Forum Logo




Red Bull'un Bakü'ye getirdiği taban güncellemeleri


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 10 Haziran 2022, 13:10   #1
Çevrimdışı
Red Bull'un Bakü'ye getirdiği taban güncellemeleri




Red Bull'un Bakü'ye getirdiği taban güncellemeleri
Www.TrendForum.Net

Red Bull, RB18'e güncelleme getirmeyi durdurmuyor. Milton Keynes merkezli ekip, Bakü'de RB18'in tabanına bazı güncellemeler getirdi.



Red Bull, güncelleme yarışında Ferrari'ye kıyasla daha farklı bir strateji izlemeye devam ediyor. Milton Keynes merkezli ekip, sezonun her yarışında yeni ama kısmen daha ufak parçalar ve güncellemeler getirdi.

Ferrari ise güncelleme sayısını az tutuyor ama daha büyük güncellemeler getiriyor. İspanya Grand Prix'sine getirilen güncelleme paketi, buna örnek olarak gösterilebilir.

Red Bull'un gelişmeyi hedeflediği ve üzerinde çalıştığı iki alan var. İlk olarak aracın hâlâ hafiflemesi gerekiyor. Red Bull'un motor sporları danışmanı Dr. Helmut Marko, geçtiğimiz günlerde araçlarının minimum ağırlık limitinin 5 kg kadar üstünde olduğunu söylemişti. Ferrari ise neredeyse minimum ağırlık limitinde.

Red Bull'un odaklandığı ikinci alan ise RB18'in tabanı. Performans bulabilmek adına taban bölgesi üzerinde çalışılıyor.

RB18, halihazırda aerodinamik açıdan oldukça verimli bir araç ve hava sürtünmesi oldukça az. Adrian Newey önderliğindeki mühendisler ise RB18'in yavaş viraj performansını artırmayı hedefliyorlar.

Bakü'de, düşük-orta yere basma gücü üreten araç ayarlarıyla yarışılıyor ve bu pistte ayar yapmanın zorluğu, ikinci sektördeki virajlarla 2 kilometrelik düzlük arasında iyi bir denge yakalayabilmekte yatıyor.

İlk bakıldığında, Red Bull'un tabanında büyük değişimler yokmuş gibi gözükse de Giorgio Piola, tabanın sonunda - difüzörün başlangıcında- yer alan bölgedeki değişimleri fark etti.



Yukarıdaki görsellerde solda yer alan Red Bull'un yeni tabanı, sağdaki ise "eski" tabanı.

İlk olarak, arka lastiklerin hemen yanında bir değişiklik görebilirsiniz. Soldaki görselde, yani yeni tabanda, arka lastiğin hemen yanında "L" şeklinde yeni bir kanatçık bulunuyor. Sağdaki eski tabanda ise bu yok.

RB18, sezonun başından bu yana en az dalgalanma yaşayan araçlardan biri oldu. Bundan dolayı da dalgalanmayı azaltmak için eklenen ve diğer araçlarda gördüğümüz metal destek kolları, RB18'de yer almıyordu. Fakat soldaki görsele baktığınızda, Azerbaycan için bu destek kollarının araca eklendiğini göreceksiniz.

Bu destek kolları, tabanın arka kısmının esnemesini azaltarak, Bakü'nün uzun düzlüklerinde ulaşılacak yüksek hızlarda dalgalanmayı azaltacak.

Sponsorların yer aldığı, tabanın sonundaki bölgeye bakarsak, bir başka değişimi görebiliriz. Tabanın bu bölgesi, artık daha agresif bir şekilde aşağıya iniyor.

Araç ayarı tercihine bakacak olursak, Red Bull, Bakü'ye Miami'de kullandığı arka kanadı getirdi. Ana planya büyük değil ve kaşık şeklinde. DRS mekanizmasının çubuğu ise kısmen daha uzun. Bu, Bakü'nün uzun düzlüklerinde azami süratin artmasına yardımcı olacaktır.



Motosport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
baküye, bullun, getirdiği, güncellemeleri, red, taban


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bakü'deki DRS bölgelerinde değişiklik yapılmadı KoJiRo Formula 1 0 09 Haziran 2022 11:50
Alonso, Bakü'de puan serisini devam ettirmeyi hedefliyor KoJiRo Formula 1 0 09 Haziran 2022 11:39
Alonso, Bakü'de Schumacher'in rekorunu kıracak KoJiRo Formula 1 0 09 Haziran 2022 11:33
Bakü'de yağmur beklentisi yok KoJiRo Formula 1 0 08 Haziran 2022 13:21
Red Bull, DRS sorunlarıyla ilgili asıl testin Bakü olduğunu düşünüyor KoJiRo Formula 1 0 07 Haziran 2022 13:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net