Forum Logo




Azerbaycan GP 1. antrenman: Perez, Leclerc'in 0.1 saniye önünde en hızlısı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Haziran 2022, 08:06   #1
Çevrimiçi
Azerbaycan GP 1. antrenman: Perez, Leclerc'in 0.1 saniye önünde en hızlısı




Azerbaycan GP 1. antrenman: Perez, Leclerc'in 0.1 saniye önünde en hızlısı
Www.TrendForum.Net

2022 Formula 1 sezonunun 8. yarışı olan Azerbaycan Grand Prix'si öncesinde 1. antrenman seansını Red Bull pilotu Sergio Perez ilk sırada tamamladı.



Bir haftalık aranın ardından Formula 1'in bir sonraki durağı Bakü'ydü ve sürücüleri oldukça iyi şartlar karşıladı.

Seansın başında sürücülerin büyük bir kısmı orta hamur lastikle piste çıktılar fakat Mick Schumacher için seans pek iyi başlamadı. Monako'da büyük bir kaza yapan Haas pilotu, burada ise henüz ilk dakikalarda aracındaki su sızıntısı nedeniyle yolda kaldı.

Yaklaşık 10 dakika sonra bu kez ikinci sektörde Williams pilotu Nicholas Latifi araçta güç olmadığını söyleyerek aracını kenara çekti. Böylelikle daha henüz ilk 15 dakikada iki pilot yolda kalmış oldu.



Seansa damga vuran şey ise neredeyse tüm takımların ana düzlükte dalgalanma yaşamasıydı ve hemen hemen tüm pilotlar bunun şimdiye kadarki en yüksek zıplama seviyesi olduğunu söylediler.

İlk dakikaların ardında liderlik 1:46.477'lik turuyla Red Bull pilotu Max Verstappen'in elindeydi. Bu derece uzun süre zirvede kaldı.

Bitime 25 dakika kala yumuşak lastiklere geçişler başladı ve Verstappen, yumuşak lastikle 1:45.810 yaparak liderliğini pekiştirdi. Fakat tekrarlarda Verstappen'in arka kanadında sorun yaşadığı görüldü.

Beş dakika sonra Monako Grand Prix'sinin galibi Sergio Perez sahneye çıktı ve 1:45.476 yaparak seansın liderliğini eline geçirdi.

Bu tur seansın kalan kısmında kimse tarafından geçilemedi ve Perez, geçen yıl kazandığı Bakü'deki ilk seansı lider tamamlamış oldu.

Ferrari'de Charles Leclerc orta sektörde çok hızlı görünse de, son sektörde düzenli olarak yavaş kaldı ve 0.127 saniye geride ikinci en hızlı zamanın sahibi oldu.

Verstappen, arka kanadındaki sorun nedeniyle temiz bir tur çıkarmakta zorlandı ve Perez'in 0.334 saniye gerisinde kalmasının ardından üçüncü oldu. Hollandalı pilot son turunda spin attı ve az daha kaza yapıyordu. Fakat bir yere çarpmadan yola devam etti.



Ferrari'nin diğer pilotu Carlos Sainz ise 0.5 saniye geride dördüncü en iyi zamana imza attı.

Fernando Alonso, hem orta hamurda hem de yumuşak hamurda iyi turlar çıkarırken, son zaman turunda 1:46.571 yaptı ve 1.095 saniye geride beşinci olarak geri kalanların en iyisi oldu.

Mercedes, düzlüklerde en çok dalgalanan araçlardan birisiydi ve Lewis Hamilton araçta kendisin pek iyi hissetmiyordu. Buna rağmen 1.191 saniye geride altıncı oldu. Arkasındaki grup ise birbirine çok yakındı.

Hafta sonuna çok iyi başlayan AlphaTauri pilotu Yuki Tsunoda, Hamilton'ın sadece 0.029 saniye ardında yedinci olurken, onu sadece 0.009 saniye geriden George Russell takip etti.

AlphaTauri'de Pierre Gasly, aracın dengesinden memnun olmayan isimlerden birisiydi ve Russell'ın 0.1 saniye gerisinde dokuzuncu oldu. Onu da Alpine pilotu Esteban Ocon takip etti. Böylelikle ilk onda sadece Ferrari, Mercedes, Red Bull, Alpine ve AlphaTauri sürücüleri yer aldı.

Diğer isimler ise epey geride kaldılar. McLaren'da Lando Norris Ocon'un 0.7 saniye gerisinde kaldığı seansta 11. olurken, takım arkadaşı Daniel Ricciardo 1.1 saniye geride 18. oldu.



Aston Martin'de Lance Stroll, aracını iki duvara sürtse de seansa devam edebildi ve ayrıca bir kez de kaçış alanına girdi. Tüm bunları yaşadığı seansı ise Norris'in 0.1 saniye ardında 12. bitirdi.

Kevin Magnussen, seansta veri toplayan tek Haas sürücüsüydü ve 24 tur attığı seansta 13. oldu. Onu Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Guanyu Zhou ve Alexander Albon takip etti.

Son iki sırada ise temsili turlar atamayan Latifi ve Schumacher yer aldı.

2. antrenman seansı TSi 17:00'de gerçekleştirilecek.



Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
antrenman, azerbaycan, hızlısı, leclercin, perez, saniye, Önünde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hoşlanılan Kızın Evinin Önünde Drift Atmak Beatrice Trend Sözlük 9 30 Eylül 2022 14:58
Chrome, macOS’un En Hızlısı Olmaya Devam Ediyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 07 Haziran 2022 12:32
Azerbaycan DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 06 Haziran 2022 10:22
Leclerc, Mercedes dominasyonunun bitmesine şaşırmamış KoJiRo Formula 1 0 04 Haziran 2022 19:14
Albon, Monako'da Leclerc'i neden arkasında tuttuğunu açıkladı KoJiRo Formula 1 0 01 Haziran 2022 20:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net