Forum Logo




Grosjean, IndyCar hibrit sisteminin ertelenmesinden memnun


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Ocak 2024, 19:17   #1
Çevrimiçi
Grosjean, IndyCar hibrit sisteminin ertelenmesinden memnun




Grosjean, IndyCar hibrit sisteminin ertelenmesinden memnun
Www.TrendForum.Net

Romain Grosjean, IndyCar'ın elektrikli hibrid uygulamasını Indianapolis 500 sonrasına ertelemesinden mutlu olduğunu, böylece kimsenin haksız bir avantaj elde etmeyeceğini söylüyor.



Yeni süper kapasitör batarya sisteminin testleri, motor tedarikçileri Chevrolet ve Honda'nın büyük takımları olan Team Penske ve Arrow McLaren ile sırasıyla Andretti Global ve Chip Ganassi Racing tarafından gerçekleştirilmiştir.

Hibrit teknolojisiyle donatılmış 2.2 litrelik çift turboşarjlı V6 motorun başlangıçta 10 Mart'taki sezon açılış yarışına kadar hazır olması planlanıyordu.

Yeni güç ünitesiyle Indianapolis (oval ve yol pistinde), Milwaukee Mile, St. Louis, Barber Motorsports Park, Road America ve Sebring'de 2023 sezonu sonrası 15.256 milden fazla test yapılmasına rağmen, program aralık ayında mayıs ayındaki Indy 500 sonrasına ertelendi.

Andretti'den 2024 için daha küçük olan Juncos Hollinger Racing'e geçen Grosjean, "Sanırım bizim için zor oldu. Bazıları için oldukça önemli bir avantajdı ve aralık ayının başlarında sürücüler toplantısı yaparken, çocuklar hibrit sistem hakkında soru soruyorlardı ve neden bahsettikleri hakkında hiçbir fikrim yoktu."

"Ertelendiği için kesinlikle mutluyum. Bu aynı zamanda otomobilde bilinen bir konseptle başlamamıza ve oradan hareket etmemize ve hibritin ne zaman geleceğini görmemize olanak tanıyacak ve umarım o zamana kadar bu konuda çok daha fazla bilgiye sahip oluruz." dedi.



Buna karşılık, hibrit sistemle kilometrelerce test yapma şansına sahip olan sürücüler, sistemin iyi çalıştığını ve bu yılın sonlarına doğru devreye girdiğinde sisteme güvenlerinin tam olduğunu söylüyorlar.

Penske'den Will Power, "Bütün gün, iki gün boyunca koştuğunuz ve hiçbir sorun yaşamadığınız pek çok test günü yaptım. Hiç sorun yaşamadım."

Ertelemenin neden gerekli olduğu konusunda ise Power, "Sanırım her şeyden biraz var, biraz tedarik sorunu vb. Bana göre, IndyCar piste çıkarıldığında kesinlikle tam güvenilir olmasını istiyor. Bu yüzden bence doğru kararı verdiler."

"Testler iyi geçti. Sistem gerçekten iyi çalıştı. Bence paketlenme şekli ve her şey gerçekten çok iyi. Sadece biraz daha zamana ihtiyacı var. Hepsi bu."

"Bence bunu kesinlikle sıfır sorunla tanıtmak istiyorlar ve bunu yapmanın en akıllıca yolu da bu." dedi.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ertelenmesinden, grosjean, hibrit, indycar, memnun, sisteminin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
İlk Hibrit Bağlantılı SSD: PCIe 4.0 ve 5.0 Destekli Samsung 990 Evo KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 12 Ocak 2024 13:50
XPG, 280 W’a Kadar İşlemciler İçin Hibrit Soğutma Sistemini Duyurdu! KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 11 Ocak 2024 13:24
Başkanlık sisteminin zam şampiyonu süt DeepSilence Ekonomi Dünyası 1 11 Mayıs 2023 20:00
Ferrari, hibrit güncellemesini Silverstone'a getirebilir KoJiRo Formula 1 0 10 Haziran 2022 12:44
Rossi: "Verstappen'in IndyCar'la ilgili güvenlik argümanı doğru değil" KoJiRo Formula 1 0 08 Haziran 2022 13:08




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net