Forum Logo




Resta, Ferrari'ye geri mi dönüyor?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Ocak 2024, 19:16   #1
Çevrimiçi
Resta, Ferrari'ye geri mi dönüyor?




Resta, Ferrari'ye geri mi dönüyor?
Www.TrendForum.Net

Guenther Steiner'in şok çıkışıyla aynı gün Haas teknik direktörlüğünden ayrılan Simone Resta'nın Ferrari'ye geri döneceği ve Gene Haas ile bir çatışma yaşanacağı yönündeki spekülasyonların giderileceği bildirildi.



10 Ocak Haas için oldukça yoğun bir gün oldu. 2021'den bu yana teknik direktör olarak görev yapan Resta'nın takımdan ayrıldığı haberi yayıldı.

Birkaç saat sonra takım, takım patronu Steiner'in de ayrıldığını ve yerine pist mühendisliği direktörü Ayao Komatsu'nun getirildiğini duyurdu.

Resta'nın Haas'tan ani ayrılışının duyurulmasının ardından Motorsport.com, takım sahibi Gene Haas ile yaşanan anlaşmazlıkların ve Resta'nın 'motivasyon' eksikliğinin takımdan ayrılmasına neden olduğunu öne sürdü.

Resmi Formula 1 web sitesi ise, Haas ile Ferrari'nin teknik ortağı arasında Resta için yapılan kredi anlaşmasının sona erdiğini ve bu nedenle Resta'nın İtalyan ekibine geri döndüğünü bildiriyor.

Resta, Ferrari'ye ilk kez 2001 yılında katılmış ve 2014 yılında tasarım şefliğine kadar yükselmiş deneyimli bir isim. Haas gibi Ferrari'nin güç ünitesi müşterisi olan Sauber'e 2018'de teknik direktör olarak katılan Resta, bir yıldan biraz uzun süren bu görevinin ardından 2021'de Haas'ta bu görevi üstlendi.

Üst düzey kadrolarındaki değişim Haas için çok önemli bir zamana denk gelirken, Gene 'en büyük endişesinin' VF-24'ü önümüzdeki sezona hazırlamak olduğunu itiraf etti, ancak sonuçta performans onun için iyi değildi ve takım 2023'te şampiyonada sonuncu oldu.



Haas'taki finansman eksikliğine ilişkin spekülasyonlara değinen Gene, Formula 1 web sitesine şunları söyledi: "Çok daha az para harcadığımıza dair bir algı var; ama ben sadece bu parayı harcama konusunda çok iyi bir iş çıkarmadığımızı düşünüyorum."

"Pek çok takım daha önce altyapılarına, binalarına, ekipmanlarına ve personeline yatırım yaptı. Bizim modelimiz bunların çoğunu dışarıdan temin etmekti. Çok fazla para harcıyoruz, henüz sınırı aşmadık ama sınıra oldukça yakınız. Sadece bu parayı en etkili şekilde harcama konusunda çok iyi bir iş çıkardığımızı düşünmüyorum."

"Yaptığımız işte verimli olmak bu seride hayatta kalmamızı sağlayacak. En uzun süre hayatta kalan takımlardan biriyiz, diğer herkes [diğer yeni ekipler] ilk birkaç yılda tüm paralarını harcama eğiliminde oldular ve sonra iflas ettiler."

"Biz sekiz yıl boyunca ayakta kaldık ve iflas edecek bir durumda değiliz. Ama kesinlikle önümüzdeki 10 yıl boyunca da hayatta kalabilmek istiyorum."

Haas ayrıca rekabet ve pist dışı konularla ilgilenerek Komatsu'ya yardımcı olacak yeni bir işletme müdürü atamayı planlıyor.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dönüyor, ferrariye, geri, resta


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Weghorst Süper Lige geri mi dönüyor? KoJiRo Beşiktaş 1 09 Temmuz 2023 16:30
80’lerin düğünleri geri dönüyor Beatrice Düğün Hazırlıkları 0 06 Kasım 2022 17:28
Rihanna 6 Yıl Sonra Müziğe Geri Dönüyor. Beatrice Müzik ve Video Dünyası 1 26 Ekim 2022 19:18
Utku Yuvakuran, geri dönüyor! KoJiRo Beşiktaş 0 06 Haziran 2022 15:38
Aydın Ayaydın geri dönüyor KoJiRo Beşiktaş 0 26 Mayıs 2022 20:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net