Forum Logo




Mexico City E-Prix: Evans ve Jaguar antrenmanları lider tamamladı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Ocak 2024, 20:17   #1
Çevrimiçi
Mexico City E-Prix: Evans ve Jaguar antrenmanları lider tamamladı




Mexico City E-Prix: Evans ve Jaguar antrenmanları lider tamamladı
Www.TrendForum.Net

Formula E'nin Mexico City'deki ikinci antrenman seansında Jaguar'ı ile Mitch Evans ilk sıradaki yerini aldı.



Yeni Zelandalı pilot, cumartesi sabahı 30 dakikalık seansın neredeyse yarısında liderdi ve son çabasıyla en iyi zamanını kademeli olarak 1:13.606'ya indirmeyi başardı.

Maserati MSG sürücüsü son anlarda ikinciliğe yükselirken Maximilian Guenther'in sadece 0.064 saniye gerisinde antrenmanı tamamladı ve Envision'dan Robin Frijns üçüncülüğe geriledi.

Evans'ın Jaguar takım arkadaşı Nick Cassidy dördüncü olurken, Envision'dan Sebastien Buemi, DS Penske'den Stoffel Vandoorne ikiliyi ayırırken ilk altıda Jaguar motorlu dört araç oldu.

Son şampiyon Jake Dennis 1:15'in altına inen ilk pilot oldu ve 1:14.914'lik derecesi 1. virajdaki pist dışına çıkmadan önce Buemi, Nissan'dan Oliver Rowland ve Guenther tarafından hızla geçildi.

Andretti sürücüsü ilk virajda pist dışı ziyareti yapan tek kişi değildi, Britanyalı Sam Bird de birkaç dakika sonra benzer hata yaptı ve her ikisi de yara almadan yeniden seansa katıldı.

Pist sıcaklığının sürekli yükselmesi ve yarış çizgisinin daha kaygan hale gelmesiyle, seansın ilk 15 dakikasında süreler hızlanmaya devam etti ve Dennis 1:14.221 saniye ile yarıyı lider tamamladı.



Cassidy kısa bir süre sonra 1:14.014'lik derecesiyle zirveye yerleşirken, eski takım arkadaşı Buemi 0.010'lik farkla turu geliştirdi. Cassidy hemen karşılık vererek 1:14'ün altına inen ilk sürücü oldu, ancak son virajda pist limiti ihlali için zamanı silindi.

Seansın son 10 dakikasına girerken 1:13.809'lik derecesiyle zirveye çıkan takım arkadaşı Evans, daha sonra 1:13.626s ve ardından 1m13.606'lik dereceleriyle en iyi dereceyi geliştirmeye devam etti.

Mahindra ile Formula E'ye geri dönen Nyck de Vries'in sonuncu ve 1.186s geride bitirdiği antrenmanı 21 sürücü bir saniyeden daha az zaman aralığında tamamladı.

Sergio Sette Camara seansta bariyere temeas eden tek sürücü oldu ve Peraltada'da kontrolünü kaybederek ERT aracının ön kanadına hasar verdi.

Brezilyalı pilot cuma günkü antrenmanda da neredeyse aynı noktada kaza yapmış ve her iki seferde de pite geri dönmüştü.



Jake Hughes, McLaren pilotunun 1. viraj çıkışında kaza yapmasından hemen önce 1:14.364 saniye ile cuma akşamının açılışında seansın zirvesinde yer aldı.

Olay ikinci bir kırmızı bayrağa yol açarak seansı birkaç dakika erken bitirdi ve McLaren hasarlı şasiyi gece boyunca değiştirmek zorunda kaldı.

Guenther'in Peraltada'nın dış tarafındaki bariyerlere çarpması ve Maserati MSG sürücüsünün 10 dakikadan kısa bir süre sonra aracının sol arka tekerleğine zarar vermesi nedeniyle daha önce bir duraklama yaşanmıştı.

Kırmızı bayraklar, Evans ve Cassidy'nin yanı sıra Vandoorne'un da bugünkü Mexico City E-Prix'si için bir sıra cezasına neden olarak seans sonrası başka sorunlara yol açtı.

Bu durum, her üç aracın da pit alanına döndükten sonra "garajına girmediği" için kırmızı bayrak prosedürüne uymamasının ardından gerçekleşti.

1. antrenmanda ortaya çıkan bir diğer sorun da hızlı şarj pitstop teknolojisiyle ilgiliydi; bu teknoloji seans sırasında takımlar tarafından test edildi ancak öngörülemeyen sorunlar nedeniyle konsept Mexico City'de daha fazla denenemedi.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
antrenmanları, city, eprix, evans, jaguar, lider, mexico, tamamladı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Evans sakatlığının ardından WRC testlerine başarılı bir dönüş yaptı KoJiRo Formula 1 0 13 Ocak 2024 20:14
Rüyada Jaguar Görmek Asi Ruh Rüya tabirleri 0 19 Mart 2023 19:52
Chris Evans dünyanın en seksi erkeği seçildi Zeytin Dünyadan Haberler 13 09 Kasım 2022 07:36
Londra E-Prix: Antrenmanların lideri Dennis oldu KoJiRo Formula 1 0 30 Temmuz 2022 14:44
Kanada Grand Prix'si saat kaçta ve hangi kanalda? KoJiRo Formula 1 0 16 Haziran 2022 20:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net