Forum Logo




Russell: "Zıpladığımız için frenleme bölgesini zar zor görüyoruz"


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Haziran 2022, 08:44   #1
Çevrimiçi
Russell: "Zıpladığımız için frenleme bölgesini zar zor görüyoruz"




Russell: "Zıpladığımız için frenleme bölgesini zar zor görüyoruz"
Www.TrendForum.Net

George Russell, araç yere çok yakın olduğu için Bakü'de zıplamaktan frenleme bölgesini göremediklerini söyledi.



Mercedes, Azerbaycan GP öncesi cuma günü antrenmanlarında dalgalanma problemiyle mücadele etti ve güçlü bir performans sergileyemedi.

Fakat takım cumartesi günü gerçekleştirilen sıralama turlarında daha iyi göründü ve iki pilot da Q3'e çıkmayı başardı.

Russell, 1:42.712 yaparak beşinci sırayı aldı ancak ön bölümle arasında 1.3 saniye vardı. Takım arkadaşı Lewis Hamilton ise 1:42.924 ile yedinci sırada yer aldı.

Seansın ardından konuşan Russell, "Tur güçlüydü, araç iyi hissettirdi. Çizgiyi 1.3 saniye geride geçmem oldukça şaşırtıcıydı."

"Araç yere aşırı değiyor, nihayetinde dalgalanma sorununu kontrol altına almaya başladık ama aerodinamik anlamda maksimum kazancı elde etmek için aracı mümkün olduğunca yere yakın sürmeye çalışıyoruz. Bu yüzden de pist çok sert davranıyor, sarsılıyoruz ve düzlüğün sonunda nerede frenleyeceğimizi zar zor görüyoruz çünkü çok fazla zıplıyoruz."

"Tek araç biz değiliz, gridin yarısının aynı durumda olduğunu düşünüyorum ve maalesef ki Ferrari de aynı durumda ama bir şekilde bununla çalışabiliyorlar. Herkes bu sorunları çözmek için çok çalışıyor, göreceğiz." dedi.

Russell, aracı tümsekler nedeniyle düz tutmakta zorlandıkları için büyük bir kaza olmasının an meselesi olduğunu düşünüyor.

İngiliz, "Büyük bir kaza görmemiz an meselesi. Çoğumuz aracı tümseklerin üzerinde zar zor düz tutabiliyoruz, son iki virajı 300 km/s hızla gidiyoruz ve yere değiyoruz. Araçların yere ne kadar yakın olduğunu asfaltta görebiliyorsunuz ve Formula 2'de bile durum aynı."



"Onların da benzer bir felsefesi var ve günümüz teknolojisinde bu gereksiz. Bir Formula 1 aracını 300 km/s'in üzerinde ve yerden sadece birkaç milimetre yukarıda sürmek gereksiz görünüyor. Bu, felaketin reçetesi. Bu yüzden ileride ne olur bilmiyorum ama bunu üç yıl ya da düzenlemelerin geçerli olacağı süre boyunca devam ettirebileceğimizi düşünmüyorum." dedi.

FIA, sürüş kalitesini iyileştirmek için değişiklik yapmaya açık ancak Russell, herhangi bir değişimin şimdiye kadar araçtan öğrendiklerini etkileyeceği için bunun taraftarı olmadıklarını söyledi.

Russell, "Takım olarak bunun taraftarı değiliz çünkü yaptığımız her yarışta araçtan daha fazlasını öğreniyoruz."

"Herhangi bir değişiklik de bu öğrendiklerimizi kısıtlayacak. Yani bunu istediğimizden değil...Bu sadece bir güvenlik sorunu." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
russell


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Jordan: "Russell, Hamilton'ı tahtından indirdi" KoJiRo Formula 1 0 05 Haziran 2022 20:29
Russell: "Şampiyonluk mücadelesinde olmak istiyorum" KoJiRo Formula 1 0 04 Haziran 2022 19:15
Wolff: "Hamilton'ın, Russell'a denk olmak için sadece şansa ihtiyacı var" KoJiRo Formula 1 0 03 Haziran 2022 21:05
Russell: "Albon, Williams'ta olağanüstü bir iş yaptı" KoJiRo Formula 1 0 03 Haziran 2022 20:48
Russell: "Performansımdan çok memnunum" KoJiRo Formula 1 0 02 Haziran 2022 21:15




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net