Forum Logo




Gasly: "F1, sürücüleri 30 yaşında baston kullanacak hale gelmekten kurtarmalı"


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 13 Haziran 2022, 20:09   #1
Çevrimdışı
Gasly: "F1, sürücüleri 30 yaşında baston kullanacak hale gelmekten kurtarmalı"




Gasly: "F1, sürücüleri 30 yaşında baston kullanacak hale gelmekten kurtarmalı"
Www.TrendForum.Net

Pierre Gasly, sürücülerin Bakü'de aşırı dalgalanma yüzünden fiziksel sorunlar yaşamalarının ardından FIA'ya "kendilerini 30 yaşında baston kullanır hale gelmekten kurtarma" çağrısı yaptı.



Yeni nesil 2022 araçları, yere olabildiğince yakın olmalarını gerektiren zemin etkisinin geri dönüşü oldu. Bu da, çoğu takım içi araçların yüksek hızlarda dalgalanmasına sebep oldu.

Azerbaycan Grand Prix'si hafta sonunda bu problem yeni bir seviyeye ulaştı ve sürücüler, dalgalanma nedeniyle bel ağrısı yaşadıklarını söylediler.

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, yarışta "acıdan dişlerini sıktığını" söyledi ve takım patronu Toto Wolff, F1'in olası sakatlanmalara karşı bir çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Gasly, AlphaTauri ile çizgiyi beşinci geçti ve sezonun en iyi sonucunu elde etti. Fakat F1 kariyeri boyunca bir yarışı hiç bu kadar "sert" bulmadığını söyledi.

Gasly, "Bu sağlıklı değil. Her seans öncesinde ve sonrasında fizyoterapi seansları geçirdim çünkü omurga disklerim sıkıntı yaşıyordu. Tam anlamıyla hiç süspansiyonunuz yok. Bu omurganızı acıtıyor."

"Takım bana 'Ayardan ödün verebilir miyiz? diye soruyor ve ben performans için kendi sağlığımdan ödün veriyorum. Bunu da her zaman yapacağım çünkü bir pilotum ve her zaman olabilecek en hızlı aracı isterim. Fakat FIA'nın bizi sağlık ve performans arasında bir yere koyması gerektiğini düşünmüyorum."



"Sıkıntılı kısım da bu ve kesinlikle sürdürülebilir bir durum değil. Biz de bunu sürücüler brifinginde konuştuk ve bu problemi dile getirerek bizi 30 yaşında baston kullanacak hale gelmekten kurtarmaları için bir çözüm bulmalarını istedik." dedi.

Hamilton, Bakü yarışından sonra dalgalanma çok kötü olduğu için aracının kontrolünü kaybetmekten korktuğunu söyledi. Takım arkadaşı George Russell ise bazen frenleme noktalarını bulmakta zorlandığını söyledi.

Gasly, dalgalanmanın araç üzerindeki etkisini aynalar "deli gibi sarsıldığı" için görebildiğini söyledi ve görüşün "gerçekten kötü" olduğunu belirtti.

Gasly, "Bazen araç kendi kendine hareket ediyor çünkü direksiyon sarsılıyor."

"O hızda bu kolay değil. Yılın sonuna kadar düzeltebileceklerini düşünmüyorum ama umarım gelecek yıl için düzelir." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
gasly


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Gasly: "Orta grup savaşının sürekli olarak değişmesi çılgınca" KoJiRo Formula 1 0 13 Haziran 2022 19:56
Gasly: "Performansımız büyük oranda piste bağlı" KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 22:08
Gasly: "Perez, Red Bull'un ikinci pilottan istediği her şeyi karşılıyor" KoJiRo Formula 1 0 10 Haziran 2022 12:58
Gasly: "Yeni kurallara rağmen ön tarafla aranın kapanmaması üzücü" KoJiRo Formula 1 0 09 Haziran 2022 11:26
Marko: "Gasly'nin AlphaTauri'den daha iyi bir alternatifi yok" KoJiRo Formula 1 0 07 Haziran 2022 13:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net