Forum Logo




Sıralama turlarında bayraklara sebep olan isimlere ceza verilmesini destekliyorlar


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Haziran 2022, 20:00   #1
Çevrimdışı
Sıralama turlarında bayraklara sebep olan isimlere ceza verilmesini destekliyorlar




Sıralama turlarında bayraklara sebep olan isimlere ceza verilmesini destekliyorlar
Www.TrendForum.Net

Pilotlar, sıralama turlarında bayraklara sebep olan isimlere ceza verilmesini destekliyorlar

Pilotlar, sıralama turlarında bayraklara sebep olan isimlere ceza verilmesini destekliyorlar



Bazı pilotlar, son haftalarda yaşanan olayların ardından, sıralama turlarında sarı veya kırmızı bayraklara sebep olan isimlere ceza verilmesini ciddi şekilde dile getirmeye başladılar.

Güncel bir örnek olarak, Azerbaycan GP sıralama turlarında Fernando Alonso ve Alex Albon arasında yaşananlardan söz edebiliriz. Alonso'nun 15. virajda hata yapıp sarı bayraklara sebep olmasının ardından -aralarında Albon'un da bulunduğu- birçok isim turlarını geliştiremedi ve Q2'ye çıkma şansları son buldu. Elenmesinin ardından çok sinirli olduğu görülen Albon, Alonso'nun ceza alması gerektiğini söyledi.

IndyCar, sıralama turlarında bu tür cezaları uygulayan serilerden biri; bayrağa sebebiyet veren sürücülerin turları siliniyor ve aynı seansta ikinci kez aynı olayın yaşanması da seanstan diskalifiye ile sonuçlanıyor.

Alonso bu fikri destekleyen pilotlardan birisiydi ancak çifte dünya şampiyonu yarışlarda da benzer cezaların uygulanması gerektiğini düşünüyor.

Motorsport.com'a konuşan Alonso, "Evet, bu konuda yeni cezalara ihtiyacımız var."

"Bakü yarışında olduğu gibi, bir virajda kaza yapmanız veya durmanız ciddi sıkıntılara yol açabiliyor. 15. virajda bir Haas [Kevin Magnussen] durdu."

"Pistte durduğunuz nokta, iyi bir yerde durup durmadığınıza bağlı olarak bir Güvenlik Aracı çıkmasına bile sebep olabilir. Onu yanlış bir noktada durduğu için cezalandıracak mıyız?"

"Bu konuda dikkatli olmamız, seçimlerimizi daha dikkatli yapmamız gerekiyor. Ama yine de yeni cezalara ihtiyaç olduğuna katılıyorum, özellikle de sıralama turlarında."

"Yavaş turlar, son virajda trafik, hava koridoru alma veya verme gibi sorunlarla uğraşıyoruz. Bu yüzden sıralama turlarında başka bir format uygulamayı düşünmeliyiz." dedi.



Yeni cezaları destekleyen bir diğer isim de McLaren pilotu Lando Norris oldu. Norris, sıralamalarda hata yapmayanların mevcut durumdan şikayetçi olduğunu söyledi.

Norris, "Bence kazara hata yapan insanlarla bilerek yapan insanlar arasında büyük bir fark var. Özellikle bir zaman turunda bir buçuk saniye gerideyken!"

“Yanlış bir şey yapan sen olana kadar her zaman şikayet edersin. Sonra da -Imola'da yaptığım gibi- basit bir hata yapar ve 'Ah, keşke bu kural getirilmeseydi' dersiniz. "

"Kendiniz hata yapınca kuralları gereksiz bulursunuz, başkası hata yapınca yeni kuralların gelmesini istiyorsunuz. Her zaman rahatsız olanlar çıkacaktır. Henüz hata yapmamış pilotlar bu konuda daha çok ses çıkarabiliyor." dedi.

Alonso'nun Albon'la olan olayından bahseden diğer McLaren pilotu Daniel Ricciardo ise Alonso'nun hata yaparken olup bitenlerin farkında olduğunu ima etti.

Ricciardo, “Kendini haklı çıkarabiliyor olması etkileyici!"

"Ciddi bir deneyime sahip, bu yüzden onu seviyorum. Ama özellikle Alex'in dün hakkında konuştuklarından bahsetmek gerek."

"Hepimiz birtakım numaralara başvuruyoruz, örneğin Lewis'in [Hamilton] bana ve Lando'ya DRS vermemeye çalıştığının farkındaydım. Dolayısıyla yaşananlara biraz taktik, biraz da strateji diyebiliriz. Ancak elbette Fernando'nun yaptığının başka bir yolu daha var. Belki gelecekte tur silme cezalarıyla karşılaşabiliriz." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bayraklara, ceza, destekliyorlar, isimlere, olan, sebep, sıralama, turlarında, verilmesini


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Aşkta benzer olan mı yoksa zıt olan mı daha iyi? Beatrice Kafamıza Göre 3 19 Kasım 2022 22:02
Ocon: "Sıralama turlarında geride kalmak bize yardım etmedi" KoJiRo Formula 1 0 13 Haziran 2022 20:06
Albon:"Sıralama turlarında sarı bayraklara neden olan F1 sürücülerinin turu silinmeli KoJiRo Formula 1 0 12 Haziran 2022 14:46
Bakü F1 sıralama turları 15 dakika ertelendi KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 16:25
Latifi: "Güvenlik aracı arkasındaki kazaya 'araçtaki bir problem' sebep oldu" KoJiRo Formula 1 0 31 Mayıs 2022 19:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net