Forum Logo




Kanada GP 2. antrenman: Verstappen yine lider, Leclerc ikinci oldu


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 07:56   #1
Çevrimiçi
Kanada GP 2. antrenman: Verstappen yine lider, Leclerc ikinci oldu




Kanada GP 2. antrenman: Verstappen yine lider, Leclerc ikinci oldu
Www.TrendForum.Net

2022 Formula 1 sezonunun 9. yarışı olan Kanada Grand Prix'si öncesinde 2. antrenman seansını Red Bull pilotu Max Verstappen lider tamamladı.



Montreal'deki ikinci antrenman seansı yağmur tehdidi altında başladı ve seans ilerledikçe pistin üstünü bulutlar kaplasa da, seansın tamamı kuru zeminde geçti.

Seans içerisinde herhangi bir kaza ya da olay yaşanmazken, Sebastian Vettel de dahil olmak üzere bazı isimler ilk virajda dışarı çıktılar.

Ayrıca piste atılan bir kola kutusundan ötürü kısa bir süreliğine sanal güvenlik aracı devreye girdi.

Zaman tablosunun en tepesinde Red Bull pilotu Max Verstappen yer aldı. İlk anlardan itibaren iyi bir ritim yakalayan genç sürücü, peş peşe hızlı turlar attı.

Verstappen'in ilk turu 1:15.618'di. Sonrasında bu turu önce 1:15.096'ya, sonra da 1:14.792'ye çekti. Orta hamurla 1:14.532 yapan Verstappen, son yarım saate girilirken yeni set yumuşak lastiğe geçip 1:14.127 yaptı.

Seansın kalan kısmında ne kendisi ne de rakipleri bu dereceyi geçmeyi başaramadı ve ikinci antrenman seansının en hızlı ismi Verstappen oldu.



Ferrari pilotu Charles Leclerc ilk seansın ardından iyi bir tempo yakaladı ve Verstappen'le arasını 0.081 saniyeye indirmesinin ardından ikinci oldu.

Takım arkadaşı Carlos Sainz, en hızlı turunda trafiğe takılmasına rağmen 0.225 saniye geride üçüncü olurken, arkasında sürpriz isimler vardı.

Sebastian Vettel, tüm gridin çok yakın göründüğü seansta liderin 0.315 saniye ardında dördüncü olurken, en hızlı turunda trafiğe takılan Fernando Alonso yine güçlü turlar çıkardı 0.416 saniye geride beşinci oldu. Bu beş isim sadece 0.4 saniye içinde dizilse de, arkasındaki grup biraz geride kaldı.

AlphaTauri'nin Fransız pilotu Pierre Gasly, 0.752 saniye geride kalmasının ardından altıncı olurken, Mercedes pilotları temiz tur atamayanlar arasındaydı.

George Russell 0.844 saniye geride ancak yedinci olurken, Mercedes'in denediği şeylerden sonra aracın "sürülemez" olduğunu söyleyen Lewis Hamilton 1.2 saniye geride 13. oldu

McLaren pilotları, ikinci seansta ilk ona girdiler. Norris en hızlı turunda Russell'ın 0.016 saniye ardında kaldı ve sekizinci oldu. Onu da takım arkadaşı Daniel Ricciardo ve Alpine pilotu Esteban Ocon takip etti.



Sergio Perez, en hızlı turunda yaptığı hatanın ardından 1 saniye geride kaldı ve 11. sırada yer aldı.

Aston Martin'de Lance Stroll, 1.2 saniye geride kalmasının ardından 12. olurken, Haas pilotları Kevin Magnussen ve Mick Schumacher, 14. ve 15. sıralarda yer aldılar.

Zhou Guanyu, Alfa Romeo için zorlu geçen günde ikinci seansı 16. sırada tamamlarken, Valtteri Bottas aracındaki sorundan ötürü zaman turu kaydedemedi.

Zhou'nun ardından Yuki Tsunoda, Alex Albon ve Nicholas Latifi yer aldı.

Tüm sürücüler en hızlı turunu yumuşak lastikle kaydetti.

Üçüncü antrenman seansı cumartesi günü TSi 20:00'de gerçekleştirilecek.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
antrenman, ikinci, kanada, leclerc, lider, oldu, verstappen, yine


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Canlı anlatım: Kanada GP 2. antrenman seansı KoJiRo Formula 1 0 18 Haziran 2022 07:53
Kanada GP 1. antrenman: Verstappen lider, Alonso üçüncü! KoJiRo Formula 1 0 18 Haziran 2022 07:41
Canlı anlatım: Kanada GP 1. antrenman seansı KoJiRo Formula 1 0 17 Haziran 2022 20:59
Azerbaycan GP 3. antrenman: Perez, Leclerc'in 0.070 saniye önünde lider! KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 16:23
Azerbaycan GP 2. antrenman: Leclerc, Red Bull pilotlarının önünde lider KoJiRo Formula 1 0 11 Haziran 2022 08:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net