Forum Logo




Mercedes, W13'ün tabanında neden değişiklik yaptı?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Haziran 2022, 07:55   #1
Çevrimdışı
Mercedes, W13'ün tabanında neden değişiklik yaptı?




Mercedes, W13'ün tabanında neden değişiklik yaptı?
Www.TrendForum.Net

Mercedes, dalgalanma ve zıplama sorununu çözmek için W13'ün tabanında büyük bir deneme yapmaya karar verdi.



Takım, kış boyunca kendine özgü dar sidepodları ile verimli bir paket oluşturmak için uğraştıktan sonra, aracın tabanını keserek yere basma gücü seviyesinden taviz vermek zorunda kaldı.

Fakat Lewis Hamilton, Kanada'daki ilk antrenmanda göze çarpan bir taban kesimiyle piste çıktı ve takım arkadaşı George Russell, sadece ekstra bir desteğin olduğu normal versiyon ile sürüş yaptı.

Takım patronu Toto Wolff, Mercedes'in sezon boyunca karşılaştığı ve sürücülerin sağlığını etkileyen problemleri çözmek adında yere basma gücünden taviz vermesi gerekebileceğini söyledi.

Wolff, Motorsport.com'a şunları söyledi: "Herkes, bir mühendis olmasanız bile, tabana büyük bir delik açarsanız bunun size yere basma gücüne mal olacağını biliyor."

"Fakat bu, problemi gerçekten çözebilmemiz için."

"Sürücülerimizin bu duruma maruz kalmasını istemiyoruz. Bu yüzden bunu deniyoruz. Bunu yapmayı ve tabanı, tabandaki yere basma gücünü korumak istiyoruz ama olmuyor."

Wolff, Mercedes'in bu tür denemeleri yarış hafta sonlarında yapmaktan başka şansı olmadığını çünkü rüzgar tünellerinin takımların zıplama sorununu kopyalamasına izin vermediğini söyledi.

Takım patronu, "Maalesef test günlerimiz kalmadı."

"Bir şeyler denemek için sadece antrenman seanslarımız var."



"Rüzgar tüneli zıplama problemini tam olarak kopyalamıyor. Ayrıca tabanı ne kadar değiştirebileceğimiz, ne kadar destek koyabileceğimiz ve bu tür şeyler konusunda kurallara bağlıyız."

"Yani Mercedes büyüklüğünde bir takımın bile bir antrenman seansında faydalanması, tabanı kesmesi ve ne yaptığını gerçek zamanlı olarak görmesi gerekiyor çünkü simülasyonlar gerçek tabloyu vermiyor." dedi.

Seanstan önce konuşan Hamilton, takımı geri getirecek şeyleri denemekten mutlu olduğunu söyledi.

Hamilton, "Veri toplamamıza ve ilerleme kaydetmemize yardımcı olmak için araçta birçok şey deniyorum."

"Bugün göreceksiniz, nispeten ekstrem bir şeye sahibiz. Kesinlikle daha yavaş çünkü yere basma gücü daha az."

"Fakat benim görevim bu. Bunu ciddiye alıyorum. Bazı hafta sonları için ideal olmuyor ve bizi geride bırakıyor çünkü bir veya iki seansı kaybediyoruz ama bu sorun değil. Çünkü nihayetinde geri geleceğiz ve bu sürecin parçası olmaktan gurur duyuyorum." dedi.

Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
değişiklik, mercedes, neden, tabanında, w13ün, yaptı


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
FIAnın dalgalanmaya müdahale etmesi,Mercedes için neden hem iyi hem de kötü bir haber KoJiRo Formula 1 0 17 Haziran 2022 19:57
Bakü'deki DRS bölgelerinde değişiklik yapılmadı KoJiRo Formula 1 0 09 Haziran 2022 11:50
Oğuzhan Koç, zam yaptı KoJiRo Ünlülerin Dünyası 0 06 Haziran 2022 13:47
Mercedes, Monako'da en hızlı tur için Russell'ı neden pite almadıklarını açıkladı KoJiRo Formula 1 0 05 Haziran 2022 10:24
Saçları kestirmeden yapılabilecek 4 değişiklik Beatrice Saç ve Makyaj Dünyası 0 09 Mayıs 2022 13:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net