Forum Logo




Hill: "Benim yarıştığım dönemde olsaydık, kimse dalgalanmayı umursamazdı"


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Haziran 2022, 20:01   #1
Çevrimdışı
Hill: "Benim yarıştığım dönemde olsaydık, kimse dalgalanmayı umursamazdı"




Hill: "Benim yarıştığım dönemde olsaydık, kimse dalgalanmayı umursamazdı"
Www.TrendForum.Net

1996 F1 şampiyonu Damon Hill, dalgalanmanın uzun vadeli etkilerinin bilinmediğini ancak kendi yarıştığı dönemde bu konuyu kimsenin umursamayacağını söyledi.



Yer etkisi konseptine dayalı araçların geri döndüğü 2022 sezonunun ana tartışma konusu, araçların ciddi şekilde zıplaması ve hem takımların hem de pilotların birçok açıdan şikayetçi olması.

Şikayetçi olan isimlerin başını Mercedes pilotları ve Carlos Sainz çekerken, oldukça sarsıntılı geçen Azerbaycan GP'sinin ardından Pierre Gasly, Kevin Magnussen, Mick Schumacher, Daniel Ricciardo ve Fernando Alonso gibi isimlerin de konuyla seslerini yükselttiği görüldü.

Duruma müdahale eden FIA, Kanada GP'si hafta sonundan bir gün önce yeni bir teknik direktif yayınladı. Direktifin pilotları korumayı amaçladığı söylense de konuyla ilgili farklı görüşler mevcut.

Sky F1'e konuşan Damon Hill, "Mercedes'in herkesten daha fazla etkilendiği için şikayetçi olduğu söyleniyor, ancak pilotların ve diğer takımların da ses çıkardığını duyabilirsiniz."

"Ayrıca FIA da pilotların maruz kaldığı dikey hareketleri izlemekte. Dalgalanmanın miktarını ve araçların zemine ne kadar güçlü şekilde vurduğunu inceliyorlar. Pilotlar oldukça zor durumdalar."

"Pilotlara karşı pek fazla sempati duyulduğunu sanmıyorum, yaptıkları şey için iyi para alıyorlar ve bundan zevk alıyorlar ama sorun şu: bunun uzun vadeli bir etkisi olabilir mi?"

"Yani, ragbi ve diğer sporlarda olduğu gibi, pilotların veya sporcunun daha sonraki yaşamlarında nasıl etkileri olabileceğine bakılıyor. Kimse pilotların sakatlanmasını istemiyor. Dolayısıyla FIA olup biten her şeyi oldukça ciddiye alıyor."

“Lewis, Bakü gibi pistlerde kaza yapabileceği gerçeğine yönelik yorumlarda bulundu ve diğer pilotlardan gelen yorumlara sinirlendiği de açık. Takımların avantaj elde etmek için abartılı ayarlar yapıp yapmadıklarını merak ediyorsunuz."

"Artık araçtaki verilere bizzat sürüş esnasında ulaşabiliyoruz, dolayısıyla FIA şikayet eden isimlerin ​​gerçekten doğruyu söyleyip söylemediklerini görebiliyor ancak işin aslı uzun vadede ne olacağını bilmiyoruz -örneğin birinin omurgasının yaralanmasına, boynunun yaralanmasına veya hatta beynine etkisi olup olmayacağını- bilmiyoruz."

"Kısacası şu an tahmin edilemez bir durumun içindeyiz ancak benim yarıştığım dönem böyle bir şey kimsenin umurunda olmazdı, gündeme bile gelmezdi."

"Yer etkili araçlara geçildiğinde pilotlara böyle bir şey olacağını söylerlerdi, takım patronları da bizlere 'cüzdanlarınızın üstüne oturun, daha rahat edersiniz' derdi. O dönemin genel tavrı buydu." dedi.



Motorsport
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
hill


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Brundle: "Dalgalanmayı bazı takımlar çözdüyse, Mercedes de çözmeli" KoJiRo Formula 1 0 14 Haziran 2022 19:52
Hill: "Norris, Ricciardo'yu bitirdi" KoJiRo Formula 1 0 09 Haziran 2022 11:42
Beşiktaş transferine yeşil ışık! "Benim için bir onur" KoJiRo Beşiktaş 0 02 Haziran 2022 20:04
Hill, Leclerc'i uyardı: "Ferrari, eleştirileri sineye çekmez" KoJiRo Formula 1 0 01 Haziran 2022 21:02
Hill: "Mick'in kazası olduğundan daha kötü göründü" KoJiRo Formula 1 0 01 Haziran 2022 20:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net